Czy to wolnobieg czy kaseta?

Hej- możecie mi napisać czy to co mam w rowerze to jest wolnobieg czy kaseta? Oczywiście patrzyłem na fotki na Internet w temat gdzie się to rozróżnia, ale moje jest podobne i trochę do kasety i wolnobiegu - może to jakaś hybryda :D:D Bo ma taki jakby pierścień do zakręcania, ale od zewnątrz, a kaseta ma od wewnątrz te rowki...
Dlatego sam już nie wiem - jak możecie spojrzeć na to to dajcie znać co to jest:)
Pozdrawiam Was.
Załączniki
Obraz 001.jpg

Tak
trzeba przepleść koło albo wymienić na kasetowe x7
ewentualnie wyczyścić wolnobieg i sprawdzić czy przyjmie nowy łańcuch
a jak nie
to kupić wolnobieg z wyższej półki
hg-37 shimano
centurion accordo gt '88, gary fisher big sur '99, trek singletrack 950 '95, romet-universal '82, centurion-ritchey '90-91, nishiki bombardier '94, peugeot black rock '90, univega dual action-pro '96, koga-miyata traveller '91/ ramy; wheller 6600 '93, centurion accordo '87, katrga dx '90 /było: muddy fox courier comp '92, peugeot mackenzie '92, giant cold rock '90, '91, '92,

no nie za bardzo mogę kupować wolnobieg z wyższej półki, bo kupiłem kasetę stx rc. I ją chcę zamontować tylko, że teraz mam wolnobieg i piastę pewnie trzeba będzie zmienić w kole.

A obręcz jest tam coś warta?Szprychy chyba tez masz jakieś zwykłe gumowe, lepiej chyba całe koło wymienić, a taniej to na bank wyjdzie.
36 szprych po ileś tam, zaplatanie jeśli w serwisie to ze 3 dychy, piasta też ileś kosztuje.
A czasem komplet kół przyzwoitych za stówkę się kupi.
Lodzermensch

No dokładnie - głównie (w 90%) chcę mieć RC (stery mam tylko deore XT oraz hamulce - magury). Reszta fajnie by było jakby STX RC, w końcu to ma być rasowe retro mtb :)

Może się pojawi zestaw kół felg made in japan + piasty stx RC