Próbuję coś stworzyć na tej ramie
https://drive.google.com/folderview?id= ... =drive_web
Zdaje się mieszczuch będzie na Deore XT z krótkim wózkiem i szosową kasetą 6-speed. Korba Biopace. Thumby ? jaka kiera ? Trochę gratów przygotowane.
Ta akurat nie. Taki niby NOS od Stasia. Znasz Stasia, brata Jasia 

He.Ale i tak mam udział w tym rowerze bo te koła od Grześka to ja pakowałem i wysyłałem.
Lodzermensch
True. Szczupłe Vittorie na nich już leżą. Ramka sporawa, chyba zrobię coś pod bardziej wyprostowaną pozycję, bo zostawiam ją dla siebie.
Ostatnio zmieniony 2014-11-08, 18:03 przez veng, łącznie zmieniany 1 raz.
pomożeta ? to nie spieprze... 

W pierwszym poście były pytania. A zmontować sam sobie zmontuje. Przyjechać też mogę, kół do przełajki będę potrzebował, ale to już na PM.
Fajniejsze masz (Kona), i jeszcze jakieś w drodze, na co Ci moja.
Thumby dam już zdecydowałem nie wiem jaką kierę.
Thumby dam już zdecydowałem nie wiem jaką kierę.
Rama ładna, szwajcarska Kristall, miałem kiedyś szosówke tej firmy , w kolorach tęczy Kristall Rainbow , robiłem na niej bardzo długie trasy , jako firma to już rzadkość
Zapomniałem całkiem, że zrobiłem tu projekt... rower cały czas w użyciu - śmigam nim do pracy
(siodło nie z epoki ale 4 litery je lubią).
Przywołał mnie inny wątek o czarnym XT.
Korba do wymiany na jakąś szosową, tymczasowo taki myk na dwie tarcze, FD Shimano RSX.
(siodło nie z epoki ale 4 litery je lubią).
Przywołał mnie inny wątek o czarnym XT.
Korba do wymiany na jakąś szosową, tymczasowo taki myk na dwie tarcze, FD Shimano RSX.
Za każdym razem kiedy widzę u kogoś ZAPIĘCIE owinięte o ramę to mnie krew zalewa
Czy wy nie rozumiecie że to obciach ?
Po za tym to cholerne badziewie bez przerwy się obija o ramę i nawet jak jest pokryte tworzywem niszczy lakier.
A rower sam w sobie dość fajny tyle że brak mi w nim rogów bo prosta kiera jest zdecydowanie zbyt wąska.
Ja wiem że są psychole z ostrego co sobie skracają tak aby było jeszcze mniej wygodnie ale my chyba nie jesteśmy ostrzy

Po za tym to cholerne badziewie bez przerwy się obija o ramę i nawet jak jest pokryte tworzywem niszczy lakier.
A rower sam w sobie dość fajny tyle że brak mi w nim rogów bo prosta kiera jest zdecydowanie zbyt wąska.
Ja wiem że są psychole z ostrego co sobie skracają tak aby było jeszcze mniej wygodnie ale my chyba nie jesteśmy ostrzy

Wyluzuj. Woziłem je zawsze przy plecaku. Ostatnio zapomniałem i rower musiał stać w czasie pracy bez żadnego zabezpieczenia, dlatego teraz jest założone na nim, żebym znowu nie zapomniał. Na fotce zostawiłem celowo, żeby zobaczyć, kogo podrażnihit00r pisze:Za każdym razem kiedy widzę u kogoś ZAPIĘCIE owinięte o ramę to mnie krew zalewa![]()
Ja wiem że są psychole z ostrego co sobie skracają tak aby było jeszcze mniej wygodnie ale my chyba nie jesteśmy ostrzy![]()

Docelowo kupię jakiś porządny łańcuch i po prostu zostawię zapięty przy stojaku. Ta marna linka jest tak ciasno opięta, że nawet się nie przesuwa. Stojaki mamy w parkingu podziemnym, można tam niestety wejść z ulicy i będąc niezauważonym majstrować przy rowerach.
Przy okazji, czy ktoś zna jakiś fajny bagażnik na sztycę, który daje się szybko demontować, najlepiej zsuwać z zaczepu ? Max 4l. Te, które znajduję, są zamocowane na stałe.
Na retro mtb jeżdżę z kierownicami 56-58cm. Ponad 60cm mam tylko we współczesnym.
Veng, przerób go na czopera, wtedy bedzie git