Niestety Wheeler którym przywitałem się na forum zmienił właściciela bez swojej i mojej zgody pewnego popołudnia pod sklepem. Sympatia do retro została.. Szkoda bo nawet dobrych zdjęć nie porobiłem.
Przeglądając tablicę kupiłem (zdalnie i pod wpływem impulsu ;P ) takie oto coś..
Sintesi Python - rocznik?? Coś koło 2003
Zbyt dużo o tej ramie nie udało mi się znaleźć. Może pomożecie? Tyle tylko że rurki to dedacciai 7003.
Zostałą sama rama no i zaczęła się zabawa. Chwilę na tym pojeździłem i mi się spodobało (mój pierwszy full). Zapadła decyzja o restauracji. Rama zostałą pozbawiona lakieru, jedyne sensowne wyjście, liczne wypryski, utlenienia, obicia i malowanie pędzlem.. Na szczęście okazała się nie pęknięta. Z tyłu zawias pomalowany, trójkąt w polerkę. Nie wiem jak to będzie się trzymało, to w końcu gołe amelinium.. da się to jakoś zabezpieczyć?
Luzy z tyłu na wahaczu udało się zrobić

Na tył poszedł damper x fusion o2 rc powietrzny, marzocchi oryginalny puszczał olej..
Na przód 130 Magura Menja. Może nie retro. Ale pasuje mi do wizji;) 130 to troszeczkę za dużo, zobaczę jak na tym się jeździ.
Koła to Mavic Crossroc (chyba takie były w oryginale) i tu pytanie. Bębenek niestety ma już bieżnie na zgonie, co z tym zrobić?? Macie jakieś pomysły? Szukałem i może słabo szukałem ale nie znalazłem bębenków do tego modelu. Jest sens przeplatać obręcz? Tym bardziej że to 24h..
Sztyca bbb, rarytas to to nie jest ale jedyna jaką udało mi się znaleźć 29,6. Ori była przycięta.
Z tyłu szarak ale... zdjęcie nr3. Da się dostać gdzieś ten element? Kupiłem okazyjnie, okazało się że śrubka to już ledwo się trzyma. Pęknięcie na zgięciu. Może ktoś z Was ma po taniości? Sprężyna jeszcze mocno trzyma.. Czy szukać czegoś innego?
Jeszcze trochę braków jest: mostek, kiera, FD, na chwilę obecną manetki to 3x9 xt.
Nie ma prowadzenia linek (ktoś się pozbył) więc zostaje pełny pancerz. Może jest jakiś patent ciekawy?
Heble Formula oro K18? Nada się?
Zdjęcie z ostatniej fazy budowy. Jak skończę będą lepsze zdjęcia jak Was to interesuje :P
Dzięki za wszelkie sugestie co to dalszej pracy.