Aby tradycji stało się zadość - nierowerowo acz może zaciekawić:
http://goo.gl/photos/LmBmr937jxMgQKcx7
Bardzo piękne wakacje jak też i zdjęcia. I przejazd Mocanitą wiedzę że był na koniec Nie pozostaje nic innego jak pozazdrościć
Nie do końca Mocanitą
Nie wiem czy wyświetlają się opisy do zdjęć, jeśli nie kliknijcie proszę w "i" w prawym górnym rogu
Mocanitę dzwoniliśmy zarezerwować, ale podczas rozmowy pani poinformowała nas, że szczycą się statusem ostatniej parowej wąskotorowej kolejki leśnej w Europie, ale akurat nazajutrz (czyli wtedy kiedy chcieliśmy jechać) skład pociągnie diesel
W tej sytuacji zdecydowaliśmy się na ciuchcię na Słowacji koło Koszyc
Nie wiem czy wyświetlają się opisy do zdjęć, jeśli nie kliknijcie proszę w "i" w prawym górnym rogu
Mocanitę dzwoniliśmy zarezerwować, ale podczas rozmowy pani poinformowała nas, że szczycą się statusem ostatniej parowej wąskotorowej kolejki leśnej w Europie, ale akurat nazajutrz (czyli wtedy kiedy chcieliśmy jechać) skład pociągnie diesel
W tej sytuacji zdecydowaliśmy się na ciuchcię na Słowacji koło Koszyc
Pięknie. Aż miło pooglądać. Gratulacje.
Sam dołożę tez kilka zdjęć od siebie.
https://goo.gl/photos/FrjoWqkd61hMTEYS7
Bez przygód się nie obyło :D
Sam dołożę tez kilka zdjęć od siebie.
https://goo.gl/photos/FrjoWqkd61hMTEYS7
Bez przygód się nie obyło :D
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Słowenia korci mnie od jakiegoś czasu - napisz coś więcej
I o przygodach - zgubiłeś kluczyk do zapięcia? bo nie wierzę żebyś spokojnie fotografował jakby goście próbowali ukraść Twój rower....
I o przygodach - zgubiłeś kluczyk do zapięcia? bo nie wierzę żebyś spokojnie fotografował jakby goście próbowali ukraść Twój rower....
No dokładnie. Już w Trieście, czekając na pociąg powrotny do Willach, zapiąłem rower i poszedłem do restauracji w której zgubiłem kluczyk. Na pociąg zdążyłem dosłownie w ostatniej chwili dzięki przemiłym panom z restauracji, którzy przecięli zabezpieczenie obcążkami - zajęło im to z pół godziny. Najlepsze jest to, że gdy to robili, to obok przejeżdżali karabinienierzy. Przejechali, spojrzeli i nawet nie zapytali co ma tam w trójkę robimy :)
A coś więcej?:)skolioza pisze:Wypad nierowerowy, ale z forumem związany
O to chodzi: https://drive.google.com/open?id=0BzPrq ... 2d5LWoxaFE ?
Lodzermensch
Przyczepkę jak sama nazwa wskazuje przyczepia się do samochodu i się z nią jeździ:)dodo1989 pisze:O co chodzi z tą przyczepką?
Lodzermensch
ale to tylko jak się ma hak Jak się nie ma, to się przyczepkę wozi w bagażniku, co widać na zdjęciucorrado1111 pisze:Przyczepkę jak sama nazwa wskazuje przyczepia się do samochodu i się z nią jeździ:)dodo1989 pisze:O co chodzi z tą przyczepką?
Ostatnio zmieniony 2016-08-29, 19:51 przez skolioza, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wpadłbym na to. Celowość takiego rozwiązania i tak nie jest zbyt jasna jeśli chodzi o same dodatkowe efekty w czasie podróży - może miotać jak szatan tudzież stracić kółko jak u Staszka.
Zlotowy fotoreporter.
Rowery:
Scott Windriver
Hot Chili X-Rage I
Rowery:
Scott Windriver
Hot Chili X-Rage I
dlatego ja wożę przyczepkę w bagażniku - koło mi nie odpadnie, chyba że się wrota roztworzą, ale wtedy to cała przyczepa wyleci
a poważnie - jak dobrze pójdzie to zaprzęg na zlot przyleci
a poważnie - jak dobrze pójdzie to zaprzęg na zlot przyleci
Rozumowanie niepozbawione logiki - mądrego to zawsze warto posłuchać.skolioza pisze:dlatego ja wożę przyczepkę w bagażniku - koło mi nie odpadnie...
;)
Mnie się spodobał niebieski bajk za ogrodzeniem.
To strona Pana od tego niebieskiego roweru.RS pisze:Rozumowanie niepozbawione logiki - mądrego to zawsze warto posłuchać.skolioza pisze:dlatego ja wożę przyczepkę w bagażniku - koło mi nie odpadnie...
;)
Mnie się spodobał niebieski bajk za ogrodzeniem.
Lodzermensch
Fajnie - cieszę się, że się Łódź spodobała. Następnym razem zapraszam na dłużej.
Bo Łódź fajna jest. Nie znam jej zbyt dobrze, ale polubiłem. Dawno tam nie byłem, ale kiedyś bywałem częściej. Miałem koleżankę, która pokazywała mi różne ciekawe rzeczyfocker pisze:Fajnie - cieszę się, że się Łódź spodobała...
Lubię liczne łódzkie parki (i las przy Łagiewnikach), Pietrynę "od podwórka", nienachalną tzw. kulturę i fabryczne klimaty podobne do ostatniej fotki Skoliozy.
Nie potrafię zlokalizować tego (chyba gdzieś na południe od Palmiarni), ale kojarzę fabryczne domy ustawione w szeregi. Pomiędzy nimi szeroki pas trawy (teraz częściowo zajęty jako parking) ze szpalerem drzew i ławkami pod nimi. Pod względem zagospodarowania przestrzeni wydaje się to dość dobre.
Pomimo tego, że to Żydzi to pewnie zbudowali
Księży Młyn to jest, ma swój klimat.RS pisze:Bo Łódź fajna jest. Nie znam jej zbyt dobrze, ale polubiłem. Dawno tam nie byłem, ale kiedyś bywałem częściej. Miałem koleżankę, która pokazywała mi różne ciekawe rzeczyfocker pisze:Fajnie - cieszę się, że się Łódź spodobała...
Lubię liczne łódzkie parki (i las przy Łagiewnikach), Pietrynę "od podwórka", nienachalną tzw. kulturę i fabryczne klimaty podobne do ostatniej fotki Skoliozy.
Nie potrafię zlokalizować tego (chyba gdzieś na południe od Palmiarni), ale kojarzę fabryczne domy ustawione w szeregi. Pomiędzy nimi szeroki pas trawy (teraz częściowo zajęty jako parking) ze szpalerem drzew i ławkami pod nimi. Pod względem zagospodarowania przestrzeni wydaje się to dość dobre.
Pomimo tego, że to Żydzi to pewnie zbudowali
Lodzermensch
Łodź kojarzę z jednego tylko pobytu z 15 lat temu. No no całkiem inne miasto na tych zdjęciach. A pierwsze z nich ma wyjątkowy klimacik.
Wczoraj jak ogladalem zdjecia ...moja pierwsza mysl Francja ???Gerwazy pisze:A pierwsze z nich ma wyjątkowy klimacik.
z tej perspektywy lodzkiej katedry jeszcze nie widzialem
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Miasto patologii, tyle powiem.
A serio, to studiowałem w Łodzi i wtedy to miasto miało taki fabryczny, industrialny klimat. Miasto robotników i szwaczek, zatłoczonych tramwajów prostych i pustych ulic, tak pustych, że widać było linie horyzontu.
W Łodzi, jak chyba nigdzie indziej, można uchwycić "imitacyjny" charakter naszej, tfu, transformacji usrojowej. Najpierw odpicowali Piotrkowską (idealna wręcz imitacja bogactwa w mieście, któremu zdechło wszystko), potem była epoka galerii handlowych i tej, no, tam, manufaktury, a teraz robią miasto dla hipsterów osadzone na absurdalnym tunelu kolejowym za pierdyliardy.
A serio, to studiowałem w Łodzi i wtedy to miasto miało taki fabryczny, industrialny klimat. Miasto robotników i szwaczek, zatłoczonych tramwajów prostych i pustych ulic, tak pustych, że widać było linie horyzontu.
W Łodzi, jak chyba nigdzie indziej, można uchwycić "imitacyjny" charakter naszej, tfu, transformacji usrojowej. Najpierw odpicowali Piotrkowską (idealna wręcz imitacja bogactwa w mieście, któremu zdechło wszystko), potem była epoka galerii handlowych i tej, no, tam, manufaktury, a teraz robią miasto dla hipsterów osadzone na absurdalnym tunelu kolejowym za pierdyliardy.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
Weźcie się odczepcie od mojej Łodzi :P
To jest miasto, w którym się coraz lepiej żyje - uważam, że idzie w dobrym kierunku, chociaż jest jeszcze dużo do zrobienia.
https://www.youtube.com/watch?v=7ATuaIQ0dLw
Marcin - obawiam się, że to na zdjęciu to nie jest łódzka katedra :)
To jest miasto, w którym się coraz lepiej żyje - uważam, że idzie w dobrym kierunku, chociaż jest jeszcze dużo do zrobienia.
https://www.youtube.com/watch?v=7ATuaIQ0dLw
Marcin - obawiam się, że to na zdjęciu to nie jest łódzka katedra :)
My jako Łódź odwiedzający w zasadzie po raz pierwszy (nie liczę zlotu u Corriego i przelotów tranzytem, jak jeszcze nie było A1) wyjechaliśmy z niej z na prawdę dobrym wrażeniem
Na pewno są miejsca lepsze i gorsze, bardziej i mniej urokliwe - jak w każdym mieście Ale to co pokazał nam Doktor Resor i co zobaczyć polecił wykształciło w nas obraz miasta z klimatem, w którym na pewno sporo jest do zrobienia, choć z drugiej strony to co niezrobione nadaje mu właśnie klimatu
Na pewno są miejsca lepsze i gorsze, bardziej i mniej urokliwe - jak w każdym mieście Ale to co pokazał nam Doktor Resor i co zobaczyć polecił wykształciło w nas obraz miasta z klimatem, w którym na pewno sporo jest do zrobienia, choć z drugiej strony to co niezrobione nadaje mu właśnie klimatu
Foto z niedzielnego wypadu w Beskid Sądecki (Przysietnica-Przechyba-Radziejowa-Jaworki-Szczawnica-Bereśnik-Przechyba-Przysietnica). Wyjazd miał na celu m.in. przetestowanie XC600 po serwisie u Doktora Resora któremu jeszcze raz bardzo dziękuję.
Pogoda, widoki i ... działanie XC600 bajka. Co dziwne na szlakach nie ma tłumów (czego już nie można powiedzieć o Jaworkach i Szczawnicy.) W moim ulubionym schronisku pod Bereśnikiem garstka ludzi. W lasach zatrzęsienie grzybów i borówek, a w powietrzu już lekko czuć jesień.
Pogoda, widoki i ... działanie XC600 bajka. Co dziwne na szlakach nie ma tłumów (czego już nie można powiedzieć o Jaworkach i Szczawnicy.) W moim ulubionym schronisku pod Bereśnikiem garstka ludzi. W lasach zatrzęsienie grzybów i borówek, a w powietrzu już lekko czuć jesień.
z tej perspektywy lodzkiej katedry jeszcze nie widzialem
Taaa, katedra
To Kaplica Karola Scheiblera
Taaa, katedra
Lodzermensch
O tak, borówek jest cała masa! nawet na relatywnie popularnych szlakach - tu okolice schroniska na Hali Krupowej, ostatnia niedziela - borówek całe pola
corrado1111 pisze:z tej perspektywy lodzkiej katedry jeszcze nie widzialem
Taaa, katedra
wstyd mi jak cholera
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739