Wpadła mi w ręce swego czasu fajna rama Wheelera Team 9900. Niestety z bąblami parchami i odpryskami. Trzeba było ratować. Niezawodny Himayer pięknie ją odnowił. Powoli ubieram to w całość. Dałem grupę XT 737. Myślę jeszcze nad zmianą sterów i amora, na razie założyłem elastomerowy ABT od Piotra, w zanadrzu Marcok XC51 i Paioli. Mostek trochę mnie w oczy kłuje, mam gdzieś nówkę Zooma pasującą do sztycy, może spróbuję.
W sumie niewiele brak. Chwyty, rogi, łańcuch i ognia ;)
mi bardzo się z tym obecnym amorem podoba - raz że kolor (sztyca i jak rozumiem przyszły mostek), a dwa że nie ma nachalnego designu, w pierwszej chwili nawet zdawało mi się że to jakiś dziwny sztywny widelec - choć to mogła być w pewnej mierze kwestia zdjęć.
Bardzo fajny - bardzo lubię wheelery i stalowe komponenty Zoom'a.
Bardzo fajny - bardzo lubię wheelery i stalowe komponenty Zoom'a.
Daj krótsze dwa ostatnie pancerze od RD. Poza tym super. Jeszcze mostek dałbym o mniejszym kącie.
Jacob: dzięki za dobre słowo
Bart: hmm... nie powinny być za długie, mierzyłem. Ale sprawdzę. To jest tylko ciut przyfastrygowane, zauważ, że RD nie jest napięta bo nie ma łańcucha. Nawet górny odcinek wyskoczył mi tam z końcówki pancerza.
Jest tak, bo przestrzeliłem z suportem, mufa 73 więc dałem 113mm. Okazało się że FD nie ogarnia, muszę zmienić na 107mm jak tylko przyjdzie, wymieniam i zapinam łańcuch wtedy się okaże. Miał być dziś gotowy ale zonk
Tego Zooma przymierzę skoro tak.
Bart: hmm... nie powinny być za długie, mierzyłem. Ale sprawdzę. To jest tylko ciut przyfastrygowane, zauważ, że RD nie jest napięta bo nie ma łańcucha. Nawet górny odcinek wyskoczył mi tam z końcówki pancerza.
Jest tak, bo przestrzeliłem z suportem, mufa 73 więc dałem 113mm. Okazało się że FD nie ogarnia, muszę zmienić na 107mm jak tylko przyjdzie, wymieniam i zapinam łańcuch wtedy się okaże. Miał być dziś gotowy ale zonk
Tego Zooma przymierzę skoro tak.
szkoda że ta kiera czorna, secik Zooma w tytanowym kolorku by zagral pięknie...
i Marcok pod kolor też, acz tu się nie upieram- wizualnie pasuje ten wideł co jest
i Marcok pod kolor też, acz tu się nie upieram- wizualnie pasuje ten wideł co jest
Toć to ori kiera jest superlajt Wheelera, nie grzesz Ojcze.skolioza pisze:szkoda że ta kiera czorna, secik Zooma w tytanowym kolorku by zagral pięknie...
Lodzermensch
Super jest, mnie tam też zawsze się Wheeler-y podobały.
Może i nie kultowe itp.. ale coś w sobie dla mnie zawsze miały.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
To nie mówię że zła, tylko że kolor do kitu w tym zestawieniu (ciemna rama, to i ciemnych rur nie maco dawać, tytanowy kolorek jak na sztycy by ładnie zagrał i na kokpicie)
Wiesz że prawdziwy facet rozróżnia trzy kolory only?skolioza pisze:To nie mówię że zła, tylko że kolor do kitu w tym zestawieniu (ciemna rama, to i ciemnych rur nie maco dawać, tytanowy kolorek jak na sztycy by ładnie zagrał i na kokpicie)
Lodzermensch
Podobne odczucie mam, choć to Uno fajne i na 1 1/4, pomijając wznios. Poszperam w graciarni zobaczę co tam zostało. Jak znajdę to przymierzę ją i może jeszcze tytanową Sakae. Marcoka mam i myślałem nad nim ale jest na ahead.skolioza pisze:To nie mówię że zła, tylko że kolor do kitu w tym zestawieniu (ciemna rama, to i ciemnych rur nie maco dawać, tytanowy kolorek jak na sztycy by ładnie zagrał i na kokpicie)
Corri, Skeevo thx
Bardzo ładny
Muszę cię pochwalić.
Szkoda że nie dałeś zdjęć przed renowacją lakieru
Pancerz tylnej przerzutki jest odpowiedniej długości - nic nie przycinaj.
To taki miks XT 737 i 739
Fabryka chyba tak nie wypuszczała

Muszę cię pochwalić.
Szkoda że nie dałeś zdjęć przed renowacją lakieru
To taki miks XT 737 i 739
Fabryka chyba tak nie wypuszczała
Thx. Tylko 737, mam 739 ale zostawiam sobie na inną ramę.hit00r pisze:Bardzo ładny![]()
Muszę cię pochwalić.
Szkoda że nie dałeś zdjęć przed renowacją lakieru![]()
To taki miks XT 737 i 739![]()
Fabryka chyba tak nie wypuszczała![]()
Masz fotki.
https://drive.google.com/open?id=0B8Mr1 ... VR2Y010aWM
Tylko rama mi się z tego dostała, koleś go rozebrał.
czy to nie amor ode mnie ?
po drugie ciulowy mostek , pasuje dać zooma ale pod kolor sztycy
po trzecie z mniejszym katem
Czyli że dobierałeś lakier w lakierniveng pisze: Masz fotki.
https://drive.google.com/open?id=0B8Mr1 ... VR2Y010aWM
Tylko rama mi się z tego dostała, koleś go rozebrał.
A później sprayem ubytki czy całość została odmalowana
No nie czytają
"Tego Zooma przymierzę skoro tak."
"na razie założyłem elastomerowy ABT od Piotra".Piotr pisze:czy to nie amor ode mnie ?
"Tego Zooma przymierzę skoro tak."
"Niezawodny Himayer pięknie ją odnowił." Po całości. Napisy namalowane, nie naklejki.hit00r pisze: Czyli że dobierałeś lakier w lakierni![]()
A później sprayem ubytki czy całość została odmalowana
To gdzie takie rzeczy robiąveng pisze: "Niezawodny Himayer pięknie ją odnowił." Po całości. Napisy namalowane, nie naklejki.
Ile ciebie to kosztowało jeśli można wiedzieć
Byle sierota nie jest w stanie tego tak ładnie zrobić
http://www.aerografiti.cba.pl/ramy.htmlhit00r pisze:To gdzie takie rzeczy robiąveng pisze: "Niezawodny Himayer pięknie ją odnowił." Po całości. Napisy namalowane, nie naklejki.![]()
![]()
Ile ciebie to kosztowało jeśli można wiedzieć![]()
Lodzermensch
Eeee na pewno? - przednia 737 miała linkę z boku mocowaną, tu jest od frontu - czyli wychodziłoby że przerzuta powinna mieć oznaczenie M738veng pisze:Thx. Tylko 737,hit00r pisze: To taki miks XT 737 i 739![]()
Kurde to może oni mi zrobią naklejki do SID'acorrado1111 pisze:http://www.aerografiti.cba.pl/ramy.htmlhit00r pisze:To gdzie takie rzeczy robiąveng pisze: "Niezawodny Himayer pięknie ją odnowił." Po całości. Napisy namalowane, nie naklejki.![]()
![]()
Ile ciebie to kosztowało jeśli można wiedzieć![]()
Swoją drogą dziwne że ci się chciało tyle płacić za robienie tego Wheelera...
No ale efekt jest zajebisty
Mhmskolioza pisze: Eeee na pewno? - przednia 737 miała linkę z boku mocowaną, tu jest od frontu - czyli wychodziłoby że przerzuta powinna mieć oznaczenie M738
Tak. RD, korba, kanty, kaseta 737.corrado1111 pisze:No i jeszcze klamkomanetki masz m738:)
Że niby w twoim rowerze te przerzutki to są 737veng pisze:Tak. RD, korba, kanty, kaseta 737.corrado1111 pisze:No i jeszcze klamkomanetki masz m738:)
Zawsze sądziłem że 737 to jest ten XT z ładnym złotym napisem i połyskujący.
To w takim razie czym różni się 737 od 739 ?
Ja mam 739 i to jest właśnie ta z szarym korpusem ...
No wiem że to mogą być takie właśnie różnice ale konstrukcyjnie i z wyglądu przednia i tylna przerzutka są tożsamecardamon pisze:737 i 738 to grupa z canti, 739 to v-ki i inne korby i drobne zmiany poszczególnych elementów