130 PLN
Aż tyle musiałem za to wypłakać na Młynie we Wrocławiu
Za punkt honoru postawiłem sobie odrestaurowanie tej fury.
W katalogach jeszcze nie sprawdzałem, ale stan wydaje się być oryginalny. Technicznie też OK, w zasadzie tylko mocno brudny. Zapoda się polerke tu i tam, inne siodło, gumy i chwyty i będzie drabina jak ta lala. Długie to strasznie. Fajka niczym murzyński penis. Ledwo przez to sięgam do kiery. Może już dziś ruszę z tematem. Póki co wrzucam fotki jak to wyglądało bezpośrednio od żyda.
Foty będą standardowo na Flickrze
Re: GieTek TEQUESTA '92 - czarnuch z młyna
#3nie widzę podobieństwaAdamello pisze:Fajka niczym murzyński penis.
a efektu końcowego jestem ciekaw, może wyjść fajny daily commuter
Re: GieTek TEQUESTA '92 - czarnuch z młyna
#5A dawno te penisy oglądałeś?:)snack pisze:nie widzę podobieństwaAdamello pisze:Fajka niczym murzyński penis.
a efektu końcowego jestem ciekaw, może wyjść fajny daily commuter
Rower fajny tylko szkoda że taki wielki.
Lodzermensch
Pozdejmowałem te błotniki, bagażnik i pierdoły - wygląda bardziej rasowo. Pomimo swojego wieku te heble nawet żwawo chodzą, choć w klamkach ergonomii raczej nie ma.
Z tego co wiem to nie najwyższa rama (druga od góry pod zględem wielkości) ale po prostu GTki są takie kwadratowe jak współczesne CUBY czy Scotty - wysokie i krótkie, bez slopingu i tak to dziwnie wygląda. IMO w tej ramie powinna być 2cm wyższa główka to by się lekko slopping zarysował a tak to mostek/fajkę trzeba w kosmos wyciągać.
Slopingu nic nie ma i jest to dla mnie nonsensem w mtb, na zdjeciu jest takie złudzenie jakby tu był odwrotny sloping albo naprawde tak jest.
bo stalowe gt to w ogóle miały nie mieć tego całego slopingu, tak były projektowane, miały być sztywne bocznie. Pokochasz to, albo rzucisz.
Osłonkę kasety zostawiasz? Wbrew pozorom, serio pytam, jakoś mi tak naszło ostatnio, że jest to element retrodizajnu, tak, wiem, że amatorskiej klasy, ale ta tequesta to też nie jest hajend przecież.
Koła bym zostawił srebrne, i jest już nas chyba dwóch polujących na takie siodło, prawda?:
Osłonkę kasety zostawiasz? Wbrew pozorom, serio pytam, jakoś mi tak naszło ostatnio, że jest to element retrodizajnu, tak, wiem, że amatorskiej klasy, ale ta tequesta to też nie jest hajend przecież.
Koła bym zostawił srebrne, i jest już nas chyba dwóch polujących na takie siodło, prawda?:
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
I co ty Hubert wiesz o retroMTB ? Obejrzyj ramy MTB z lat osiemdziesiatych przypominajace szosówki, zerknij na rowery z wczesnych lat 90tych, to moze przestaniesz sie dziwić.' Tydzień temu na alle u handlarza za trzy stòwy pokazal sie Karakoram 91 albo 92, opròcz rd kompletny jak fabryka dała, wygládał jak nòwka, ktoś wziął i na czéści puszcza... Aż żal bo rower jak z salonu
trzech, mam Lawinę taką, jak Twojaaldek pisze:bo stalowe gt to w ogóle miały nie mieć tego całego slopingu, tak były projektowane, miały być sztywne bocznie. Pokochasz to, albo rzucisz.
Aldek siodło zacne, nawet nie wiedziałem że takie było.
Obawiam się że ta osłonka może popękać przy zdejmowaniu, już zreszta jest pęknięta.
Gdyby była jeszcze większa można by ją przerobić na Tioga-Disc
Większość rzeczy zostanie, koła również, są w super stanie technicznym i dobrze wyglądają.
Obawiam się że ta osłonka może popękać przy zdejmowaniu, już zreszta jest pęknięta.
Gdyby była jeszcze większa można by ją przerobić na Tioga-Disc
Większość rzeczy zostanie, koła również, są w super stanie technicznym i dobrze wyglądają.
Jeszcze takie były szersze
http://allegro.pl/siodlo-gt-retro-okaza ... 47884.html
ale All Terra o wiele ładniejsze
http://allegro.pl/siodlo-gt-retro-okaza ... 47884.html
ale All Terra o wiele ładniejsze
Widzę, ale szukam tego z miedzianym zadem jednak:
Prace powolutku się posuwają.
Było tak:
Jest tak:
Mycie + dremel (szczotki) + dremel (polerka) + czyszczenie + smarowanie.
Było tak:
Jest tak:
Mycie + dremel (szczotki) + dremel (polerka) + czyszczenie + smarowanie.
Kolejne części się robią. Tym razem RD - Deore LX M550. Było tak:
A teraz tak:
Generalnie cały czas staram się iść drogą renowacji. Żadnych NOSów czy zbędnych inwestycji. Ma być tanio jak się tylko da.
A teraz tak:
Generalnie cały czas staram się iść drogą renowacji. Żadnych NOSów czy zbędnych inwestycji. Ma być tanio jak się tylko da.
super podejście - kibicujęAdamello pisze: Generalnie cały czas staram się iść drogą renowacji. Żadnych NOSów czy zbędnych inwestycji. Ma być tanio jak się tylko da.
Człowiek Dremel Adamdremello .
Gratulacje! Podejście do tematu pełna profeska.
Gratulacje! Podejście do tematu pełna profeska.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
moje pierwsze zmiany w PIERWSZYM mtb na 100gs´ieAdamello pisze:Tym razem RD - Deore LX M550
to wymiana korb na exage 300lx i wlasnie rd lx m550
oddalbym wszystko zeby wrocic do tamtych czasow
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
To jakiś dwudziestolatek ten Marcin74cardamon pisze:gadasz jakbyś był grubo po 30tcemarcin74 pisze:oddalbym wszystko zeby wrocic do tamtych czasow
https://www.youtube.com/watch?v=7od4JA2Y274#t=18
Ostatnio zmieniony 2014-11-07, 23:00 przez corrado, łącznie zmieniany 1 raz.
Lodzermensch
100/200GS - mój pierwszy MTB (to trochę za dużo powiedziane, ale co tam) też stał na tej grupie. To będzie już .....22 lata temu.... To były czasy... No i Huberta nie było
No właśnie nie wiem co zrobić z tym rowerem bo tylko mi graci i chyba zabiore grupe reszta na opyl a może nie. Tak czy siak to mój rower ,który jest w 100% z lat 90s bez najmnijszej domieszki xxi wieku.
Czas dopadnie? Nas - tak, Huberta - nigdy
Nie lubiem tych lx-ow, klekoty straszne. Jak tanio, to tanio - altus m10, eh, to była grupa...
Nie lubiem tych lx-ow, klekoty straszne. Jak tanio, to tanio - altus m10, eh, to była grupa...
marcin74 pisze: moje pierwsze zmiany w PIERWSZYM mtb na 100gs´ie
(...)
a myślałem że to tylko ja tak zaczynałemAdamello pisze:100/200GS - mój pierwszy MTB