Wheeler TEAM 9900

Witam,
przypominam rower Wheeler Team 9900 z tematu powitalnego.
Zamontowałem próbnie stalowy widelec zamiast aluminiowego co można zobaczyć na zdjęciu.
Rura podsiodłoa ma 44cm, górna rura ma 56cm, dolna rura tylnego trójkąta ma 42cm.
Na ostatnim zdjęciu można zobaczyć jedyny większy problem ramy a mianowicie przelotki do linki tylnego hamulca są luźne i nie można zamontowć końcy pancerza linki.
Być może poprzedni właściciel montował tam przewód hydrauliczny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rama całkiem spoko. Stalowy widelec bardziej poprawny politycznie ale Mosso jakoś mocno rażący nie jest a i wagę ma niską. Kiedyś miałem taki wideł i miło wspominam. Czasem przy mocnym, bocznym wietrze potrafiło szarpnąć kierą ale ogólnie było git.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

A ta rama nie ma główki na 1 1/4 cala?W/g mnie tam powinien być ori widelec na ten wymiar, pewnie masz redukcje.
Skeevo, jak ten Mosso tam pasuje to ja jestem abstynentem:)
Lodzermensch

corrado1111 pisze:Skeevo, jak ten Mosso tam pasuje to ja jestem abstynentem:)
Wizualnie nie pasuje do końca, wiadomo ale jakoś nie wali po oczach jak Fox w Balansie :-) A tak do jazdy to całkiem spoko jest bo mega sztywny i lekki. Do galerii forumowej to wiadomo, że wygląda jak Nergal w 1-szym rzędzie w Kościele :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900

Skeevo pisze:
corrado1111 pisze:Skeevo, jak ten Mosso tam pasuje to ja jestem abstynentem:)
Wizualnie nie pasuje do końca, wiadomo ale jakoś nie wali po oczach jak Fox w Balansie :-) A tak do jazdy to całkiem spoko jest bo mega sztywny i lekki. Do galerii forumowej to wiadomo, że wygląda jak Nergal w 1-szym rzędzie w Kościele :-)
Nie wali po oczach, się uśmiałem:)
Dobrze że już ten stalowy jest.
Lodzermensch

corrado1111 pisze:Dobrze że już ten stalowy jest.
Ogólnie to raczej amortyzator byłby na miejscu bardziej chyba.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900

corrado1111 pisze:A ta rama nie ma główki na 1 1/4 cala?W/g mnie tam powinien być ori widelec na ten wymiar, pewnie masz redukcje.
dokładnie, mam podobną, jest na 1 1/4"
Skeevo pisze: Ogólnie to raczej amortyzator byłby na miejscu bardziej chyba.
Z fabryki wychodził na sztywnym widle, poza tym ciężko znaleźć pasujący amor bez stosowania redukcji.
Marin PM '92, AE Concorde '96, Raleigh Technium Peak '92, Alpinestars Cro-mega DX '91, Cycle Wolf Tucano, Panasonic MC-7500 '89, Wheeler Team 9900 '93

Witam,

tak, rower chodził z aluminiowym widelcem Alutrax i stery miał 1 i 1/4'' DiaCompe, a obecnie mam redukcję na 1 i 1/8''.

Tutaj temat na forum w UK

Ostatnio osoba z podkładką gumową Marzocchi miała na Allegro niższy trochę model ramy z kierownicą występującą również z w tym modelu czyli zintegrowany mostek z kierownicą.

Rama jest dla mnie za mała i będę chciał się jej pozbyć.

Rama ostatecznie została z początkiem czerwca sprzedana co zakończyło moją historię z tym projektem i pozwoliło zająć się nowym i dla mnie ciekawszym sprzętem.

Obecne tutaj części w większości wstawię na giełdę, ale jak ktoś zechce to już może pisać :)

W sumie w tym twoim rowerze nie ma fajnych części ... i to się nie za bardzo trzyma kupy a sam rower zaniedbany dość poważnie więc sprzedawaj bez bólu :mrgreen:

hit00r pisze:W sumie w tym twoim rowerze nie ma fajnych części ... i to się nie za bardzo trzyma kupy a sam rower zaniedbany dość poważnie więc sprzedawaj bez bólu :mrgreen:
Jak już napisałem rama została sprzedana :)
Oczywiście seria LX nie należy do porywających, ale każda z tych części działa jak należy więc może się przydać.