Co do rogów, to sam nie wiem. Mam te niebieskie profile ale kierownica teraz jest mocno przycięta i nie wiem czy dam radę zamontować, może nie być miejsca na ręce

retro to retro ...mlodziez nie ma prawa pamietacfocker pisze:W dwóch rowerach mam po 46 cm i uwielbiam to. Fajnie się tym śmiga pomiędzy drzewami :)
A to oświciłeś mnie wszystko przez to aby... Cycki sie zmieściły58 jest dla dziewczyn.
Ha, czyli da sie! Ja zwykle miałem koło 54-56cm. A w tej 49 wcs są jeszcze ślady po rogach..focker pisze:58 jest dla dziewczyn. W dwóch rowerach mam po 46 cm i uwielbiam to. Fajnie się tym śmiga pomiędzy drzewami :)
wedle mojego doświadczenia jest dokładnie na odwrót - im krótszy mostek i szersza kiera tym mniej sily trzeba do skręcaniaHubert pisze:Długi mostek daje większą dźwignie i krótka kierownica daje możliwość zapanowania nad rowerem przy użyciu mnijszej siły
Wiadomo że szeroka kiera i krótki mostek lżej skręca ale chciałem powiedzieć że długi mostek rekompensuje krótką kierownice. Nie mieszajmy tego z tym że rower w prowadzeniu z krótkim mostkiem jest spokojniszy a z długim nerwowy.wedle mojego doświadczenia jest dokładnie na odwrót - im krótszy mostek i szersza kiera tym mniej sily trzeba do skręcania
149 cm.Hubert pisze:Nic nie sugeruje dobierania mostka pod kiere i vice versa tylko chce uświadomić że długi mostek robi za dźwignie trzeba użyć mniej siły aby skręcić. Mostek dobiera sie pod geo i posture aby uzyskać odpowiednią pozycje.
Focker jeśli można wiedzieć ile masz wzrostu że pasuje Ci takie zestawienie?
Synek ,jak ty duuuupisz -aż sie słabo robiHubert pisze:Nic nie sugeruje dobierania mostka pod kiere i vice versa tylko chce uświadomić że długi mostek robi za dźwignie trzeba użyć mniej siły aby skręcić. Mostek dobiera sie pod geo i posture aby uzyskać odpowiednią pozycje.
Wiadomo że szeroka kiera i krótki mostek lżej skręca ale chciałem powiedzieć że długi mostek rekompensuje krótką kierownice. Nie mieszajmy tego z tym że rower w prowadzeniu z krótkim mostkiem jest spokojniszy a z długim nerwowy.wedle mojego doświadczenia jest dokładnie na odwrót - im krótszy mostek i szersza kiera tym mniej sily trzeba do skręcania
Hubert pisze:ale chciałem powiedzieć że długi mostek rekompensuje krótką kierownice.
Ojcze, mogę dać Ci za to warna?Nie znasz się strasznie.skolioza pisze:Istotnie dziwne.... zwlaszcza że wygląda jakby nie pierwszy raz rower na oczy widział
W takim razie moje doświadczenie z MTB (dłuższe niż Twa bytność na tym padole) niewiele jest warte
Wiesz, masz wzrostu metrpidzisiont, co tam się znasz.A j ja znów pijany jetem wciąż.Mam taką zasadę że z autorytetami się nie dyskutuje.focker pisze:Nikt się nie zna - tylko Hubert coś tam wie, bo ma wiedzę całego internetu pod palcami.
Nawet wie jaki musi być u mnie stosunek długości mostka do szerokości kierownicy podzielony do kwadratu mojej wysokości i pierwiastka z długości małego palca u nogi.