marketing
Mniej więcej od połowy lat 90. do dziś panował trynd do grubasienia ram. Stalowe grubiały, potem, do rozmiarów absurdalnych, grubiały i fikuśniały aluminiowe. Tera, jak mi się zdaje, jest trynd odwrotny, już takie grubasy są pase.
I dlatego, paradoksalnie, moje kony nagle zaczęły wyglądać tak... nowocześnie :-D
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/

Btw, udało mi sie rozszyfrowac, że rower jest z 92, poznałem po hamulcach deroe lx(nie są na zdjęciach zamontowane). W 92 roku był tak charkaterystnie mocno wygięte te ramiona hamulców. Jedyne co to nie mogę rozszyfrowac marki roweru.
Specialized
Cilo

Podoba mi się określenie psychodeliczny :)

Jest emblemat "DC" i nie wiem co to jest, nie mogę nic znaleźć z tym. Ogólnie rama cieniowana Tange MTB, rocznik 1992, made in Taiwan, kompletny osprzęt Deore LX i tyle. Na tych zdjęciach co dałem jest sporo części nieoryginalnych, bo zostały przeze mnie zakoszone do innego roweru np. hamulce, koła, siedzenie, kiera, sztyca, pedały. Rower jest jeszcze przed reanimacją, gdzieś po koniec lutego wrzuce jego nowe oblicze :D
Specialized
Cilo
Załączniki
SAM_1273.jpg

Jaro pisze:Btw, udało mi sie rozszyfrowac, że rower jest z 92, poznałem po hamulcach deroe lx(nie są na zdjęciach zamontowane). W 92 roku był tak charkaterystnie mocno wygięte te ramiona hamulców. Jedyne co to nie mogę rozszyfrowac marki roweru.
w 92 roku to akurat LX dostał przeszczepione hamulce od starszego brata z grupy Deore DX BR-M650
"oryginalne" Deore LX M550 (te z mocowaniem klocków jak w Vkach / hamulcach szosowych) były w latach 90-91
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

były wersje zarówno z osłona jak i bez
te z osłoną miały dodatkowe 5 otworów w dużej koronce, do których osłona była przykręcana (czyli ta korba była fabrycznie bez osłony)
jak chcesz to mogę zobaczyć czy osłony nie mam (ja z kolei zawsze je demontowałem) - tyle że musiałbyś popełnić 5 otworów w koronce jeśli bym znalazł (koronki w wersjach z i bez osłony były dokładnie te same, jedne były po prostu nawiercone)
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA