czy taka piasta jest do kupienia w secesji? widziałem chyba taka przypietą do stojaka ale być może w innym kolorze. mam wielką prośbę jakby ktos tam zawitał to proszę zerknąc czy jeszcze jest i ile ma dziur. bardzo poszukiwana przeze mnie piasta na tył w ciekawym malowaniu.
dzięki
Obrazek

>>KLIKNIJ PO WIĘCEJ!!<<

Back to '80!
Myślę że takich rzeczy na co dzień się nie widuje
Na dzień dobry- suport Tiogi krok po kroku:

integralną częścią suportu jest tuleja centralna Szalka od korby jest wkręcona w nią i w ramę
Obrazek

oś jest standardowa, można ją zmienić na dowolną
Obrazek

ze strony przeciwnej do korby zakręca się miskę wchodzącą do wewnątrz tulei centralnej
Obrazek

na to przychodzi nakrętka stabilizująca wkręcana w ramę (ale nie nakręcana na lewą miskę!)
Obrazek

i na koniec kontrujemy nakrętką zakręcaną na misce
Obrazek

skomplikowane i przekombinowane to jak ta lala - ale działa! i w dodatku jest super uszczelnione - kręci się jak masło A po zamontowaniu wygląda tak
Obrazek

druga ciekawostka - Biopace jakiego pewnie nie widzieliście Jako że jest to produkt lat '80 rozstaw śrub to 130mm BCD! to jedyna górska korba o takim rozstawie jaką widziałem!
Obrazek

Obrazek

na koniec "motocyklowe" klamki Lee-Chi i rolkowe wieszaki do canti tejże firmy (a canti wyglądają jak czarne MT60)
Obrazek

Obrazek
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

żadnego adaptera Korba jest typowa dla lat 80, czyli od wewnątrz mniej więcej w linii środkowej zębatki płaska jak stół na całej powierzchni Środek i blat montuje się normalnie na pająku, młynek zakręcany jest jak w MT60, M730 etc czyli na dystansach Tyle że nie ma specjalnie ukształtowanych gniazd, tylko w owej płaskości są gwintowane otwory
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

myslisz ze to fabryczna modyfikacja? Te nervary (rozstaw swoja droga francuski stronglighta okolo 116 albo 122mm;) to bardzo popularny "wzor" w rowerach miejskich i szosowych z europy.