noooo jak ich sie nie czepiacskolioza pisze:Się czepiacie chwytów...
rowerek piekny
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
to fajne czy wala po oczach ? 
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Obstawiam wagę 10.0-10.2kg.
Kolor chwyów jak najbardziej OK, może forma nie pasić bo one tak raczej 5-10 lat starsze i to w BMXowym stylu.
Kolor chwyów jak najbardziej OK, może forma nie pasić bo one tak raczej 5-10 lat starsze i to w BMXowym stylu.
Oury jako oury super ale na tle roweru walą po oczach jakby było więcej czerwo to będa pasowały one tez napewno sie zabrudzą i już nie będa tak czerwone.
Fajny rowerek. Pogratulować. Dawno nie było niczego w moim klimacie. Nie to żebym nie lubił retro sprzed 1993r, ale te nowsze jakoś bardziej mi podchodzą. Szczególnie, jeśli są tak fajnie poskładane.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Pochodzi Ci po 1993 bo po 93 to już era amortyzacji
Mi też bardziej sie widzi okres 1994-1999. Jakoś w tym czasie wszystko bardziej dopracowane było.
Ale na sztywnym Karakoramie na xtr z 1992 bym sie woził
Chyba powroce do korzeni mtb i wstawie sztywniaka do centuriona.
Mi też bardziej sie widzi okres 1994-1999. Jakoś w tym czasie wszystko bardziej dopracowane było.
Ale na sztywnym Karakoramie na xtr z 1992 bym sie woził
Chyba powroce do korzeni mtb i wstawie sztywniaka do centuriona.
Dzięki za takie ciepłe przyjęcie! Rower składany prawie 3 lata, więc dosyć dopracowany.
Co do gripów, mam jeszcze niebieskie i do takich się skłaniałem od początku, ale zostałem przekonany do czerwonych, żeby nie było zbyt niebiesko.
Hamulce są bardzo celowym zabiegiem, nie podobają mi się rocznikowe XTR i są ciężkie (zresztą miałem LX M570 i trochę nie byłem przekonany do tego patentu).
O piastach nic nie wiem właściwie, do niedawna jedyny sensowny wynik w Google to była aukcja na której je kupiłem.
Opony tymczasowe, chcę coś lżejszego docelowo (obecnie 2x580g), ale chciałem też już skończyć ten rower a one pasowały do reszty.
Rower waży 10.5 kg (ale to jeszcze sprawdzę, mam tylko wagę "kuchenną" więc podana waga jest sumą wagi każdej części z osobna)
Co do gripów, mam jeszcze niebieskie i do takich się skłaniałem od początku, ale zostałem przekonany do czerwonych, żeby nie było zbyt niebiesko.
Hamulce są bardzo celowym zabiegiem, nie podobają mi się rocznikowe XTR i są ciężkie (zresztą miałem LX M570 i trochę nie byłem przekonany do tego patentu).
O piastach nic nie wiem właściwie, do niedawna jedyny sensowny wynik w Google to była aukcja na której je kupiłem.
Opony tymczasowe, chcę coś lżejszego docelowo (obecnie 2x580g), ale chciałem też już skończyć ten rower a one pasowały do reszty.
Rower waży 10.5 kg (ale to jeszcze sprawdzę, mam tylko wagę "kuchenną" więc podana waga jest sumą wagi każdej części z osobna)
Czerwone chyty dają radę, ale może jakiś inny model.
Troche to przykre by taki sprzęt miał wagę dwucyfrową. Ja bym na tej ramie się pokusił na under 8kg z amorem
Troche to przykre by taki sprzęt miał wagę dwucyfrową. Ja bym na tej ramie się pokusił na under 8kg z amorem
Oczywiście można by zejść na kilku rzeczach, np. kołach, mostku czy wspomnianych przeze mnie oponach.
Piasty ważą 440g, całe koła bez zacisków 1680g
Mostek 197g
Opony z dętkami 1580g (!!)
Mostek 197g
No to żeś dętki kupił z jelita bawoła pewnie :)
cino cinelli santo subito
na sprzedaż:
https://picasaweb.google.com/wojd47h/NaSprzedaz#
moje aukcje:
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=24938441
na sprzedaż:
https://picasaweb.google.com/wojd47h/NaSprzedaz#
moje aukcje:
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=24938441
Na wszystkim można zejść i to trzymając się retro epoki.szpila68i pisze:Oczywiście można by zejść na kilku rzeczach, np. kołach, mostku czy wspomnianych przeze mnie oponach.
Mostek 197g
Kaseta M950 - 80g
hamulce Steinbacha - -100g
lżejszy lańcuch - 40g
zdecydowanie inna korba - Storck lub Topline 2x8 - 250g z suportem Ti
pedały corratec - 200g
i w cholere więcej. To takie pierwsze tylko skojarzenia.
Mission (prawie) impossibleJa bym na tej ramie się pokusił na under 8kg z amorem
Zobacz że tu jest 9 a jaki rower, 8kg to carbon plastik gdzie wszystko sie gnie lub pęka.
http://www.forumrowerowe.org/topic/1555 ... y-punkxtr/
A punkaxtr nie było tutaj?
A ten Notosy to te drutowane co ostatnio wstawiałem w obserwowanych aukcjach czy zwijane?szpila68i pisze:Opony tymczasowe, chcę coś lżejszego docelowo (obecnie 2x580g), ale chciałem też już skończyć ten rower a one pasowały do reszty.
Rower na prawdę super. Gratuluje!
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
Hubert pisze:Mission (prawie) impossibleJa bym na tej ramie się pokusił na under 8kg z amorem
Zobacz że tu jest 9 a jaki rower, 8kg to carbon plastik gdzie wszystko sie gnie lub pęka.
http://www.forumrowerowe.org/topic/1555 ... y-punkxtr/
A punkaxtr nie było tutaj?
Dawno mnie nic tak nie rozbawiło :DAdamello pisze:Ty się tam akurat znasz.
Ostatnio zmieniony 2014-11-18, 22:36 przez focker, łącznie zmieniany 1 raz.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
Raleigh na normalnych gumach z foxem 1700g i ramą prawie 1900g ważył 9,7kg.
Mój Scalpel z ramą 1600g i Leftym 1350g, oczywiście na tarczach i zwykłych (nie-papierowych oponach) ważył początkowo 8,35kg.
8kg z tego pytonga jest spokojnie do zrobienia.
I przestań pitolić głupoty 
Mój Scalpel z ramą 1600g i Leftym 1350g, oczywiście na tarczach i zwykłych (nie-papierowych oponach) ważył początkowo 8,35kg.
8kg z tego pytonga jest spokojnie do zrobienia.
Pokaż rozpiske część po części z wagami jak jesteś taki cwaniak.
Balance rama 1850 fox 1550 i będzie 10,9 a jak dołożyłbym rogi i większy balon to 11,1 niby wszystko super lekkie x618, rd-m960, ritchey prolite itp. A waga dalej troche zbyt wysoka, tak lekko to nie jest łatwo zrobić rower.
Balance rama 1850 fox 1550 i będzie 10,9 a jak dołożyłbym rogi i większy balon to 11,1 niby wszystko super lekkie x618, rd-m960, ritchey prolite itp. A waga dalej troche zbyt wysoka, tak lekko to nie jest łatwo zrobić rower.
Takie lajtowanie jest kosztem czegoś zawsze ja wybrałem sztywność i hamowanie ponad wagę. Gdybym wywalił hs33 w miejsce lekkiej vki i zrezygnował z sztycy roox to na pewno było lepiej.
No to jak dla Ciebie 450g obrecz jest lekka, 200g RD i 145g kiera również to nie mamy o czym gadać.Hubert pisze:wszystko super lekkie x618, rd-m960, ritchey prolite itp. A waga dalej troche zbyt wysoka, tak lekko to nie jest łatwo zrobić rower.
Widzisz problem leży w tym, że wydaje ci się że coś tam wiesz i próbujesz błysnąć i tkwisz w tym swoim błędnym przekonaniu po uszy.
Nie chcę zaśmiecać tematu, bo gościu fajny rower złożył. Ważne że go cieszy i żeby tylko dawał mnóstwo frajdy z jazdy.
Precz z komuną ........ zaczynam fiksować czytając wywody ...Skolioza czy mógłbyś zacząć w końcu moderować pierdoły bo całe forum zchodzi na psy wszedzie Hubert i jego rower , nosz qwa ....
karbon sie gnie i peka , wszystko jest złe .
karbon sie gnie i peka , wszystko jest złe .
może jak Ojciec jest zapracowany to niech zleci moderacje komuś rozsądnemu i udzielającemy sie na bierząco, bo rzeczywiście niezły chlew sie zrobił ostatnio...