cardamon pisze:Ty żone byś pokazał a nie ciągle te same rowery w tym samym lesie :lol:
:roll:
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

Pałętają mi się na kompie takie 2 skany:

Obrazek

Obrazek

Sądząc po tym że miałem tam Cannona odmalowanego w barwach z roku 2000 musiało to być właśnie w 2000-2001. :mrgreen:

Sprzęt:

Ja: Cannondale M400 20" po wielu zmianach kolorystycznych :mrgreen: , bombowiec Z2 BAM niebieski z czerwonym boostrerem (zajechałem go aż się lagi powycierały, ale nic przy nim nie robiłem poza odchudzaniem :oops: ), osprzęt przypuszczalnie na poziomie XT i lipne heble niebieskie magury. Kiera to ten tajwański Syncros po przejęciu przez GT i fajne siodło (z wczasów z Hiszpani) - Selle Italia Nitrox żel, czerwone, wyszywane. Aha - koła na DT Hugi żółtych + żółte Mavici 517 i DT Revo. Takie historie wyczynialiśmy a koła bez szwanku. Obręcze wytrzymały ok. 20 kkm. Później zapodałem takie same tylko w wersji ceramic i nie pociągnęły nawet 5kkm (ale to była ta wadliwa seria X517). Rama wytrzymała chyba z 40kkm i sprzedałem na niej rower. Wcześniej miałem tam zamontowanego Marzocchi XCRa i w takiej wersji do XC ważył coś pomiędzy 9.5-10kg, ale to na cantach.

Kumpel: GT Zaskar, oryginalnie srebrny, przemalowany na niebiesko (też jakieś tam barwy teamowe, wideł chyba Judy XC, full XTR 950 wstrętna kiera Rooxa Torque Bar którą ledwie obejmował zasięgiem, ale co tam lans był :mrgreen: No i miśki w tym na przodzie HotS.

Śmigaliśmy w kilku naszych miejscówkach - m.in na hopach w żwirowni jakieś 2km od mojej chaty. Tam też ćwiczyliśmy zjazdy z tych ścianek. Powiem szczerze że dziś pomimo dużo lepszego roweru mam obawy przed zjazdem stamtąd.
Część fotek była też na budowanym przez nas torze do DS w okolicach Kobylej Góry (obecnie rośnie tam las) . I jedna fota w masywie Śnieżnika.

Fajnie było....

Herbu żadnego nie pamiętam, ale lagi były granatowe a podkowa fabrycznie malowana na czerwono. Kupiony we Wrocławiu w Ski Teamie - wtedy jeszcze na ul. Kościuszki, jak pracował tam jeszcze niejaki W. Kucia i Santosa :-P

Ta czerwona podkowa z czasem zmieniała kolory, nie pamiętam na czym ostatecznie stanęło. Lagi też się upodobniły do późnijeszych wersji- coś ala x-fly - środek pozostał granatowy a haki i góra wypolerowane.
https://www.facebook.com/evobikesycow

Adamello pisze:Powiem szczerze że dziś pomimo dużo lepszego roweru mam obawy przed zjazdem stamtąd
starosc nie radosc :->
czlowiek kiedys sie nie zastanawial a teraz rodzina ,dom itp itd :roll:
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

korzystajac z wyjatkowo pieknej pogody
najpierw grzybeczki a potem rower :oops: :oops: :oops:
pierwszy raz na Ferremi´m....cale 15 km :oops: :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

Adamello pisze:
marcin74 pisze:pierwszy raz na Ferremi´m....cale 15 km
Na trenarzerze chyba :?: :!: :?:

No chyba że zjadłeś te grzyby na surowo to może uwierzę :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: ;-)
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

Grzybki piękne, Ferremi jeszcze piękniejsze ;-) I jakie wrażenia z jazdy???? Czy będzie to od tej pory Twój podstawowy rower do ścigania? ;-)

Wczoraj wybrałem się na podbój zachodniej części Beskidu Sądeckiego. W sumie zrobiłem 42 km przez Przechybe - Dzwonkówkę - Bereśnik i z powrotem przez Sewerynówkę i Przechybę. Tempo słabe bo średnia wyszla 8km/h, ale wg pulsometru zużycie kalorii takie samo jak kilka dni wcześniej na trasie 160km na szosie : 5200kcal więc sporo (1kg tłuszczu = ok 7200kcal). Z ciekawszych wydarzeń po drodze zaliczyłem lot przez kierownicę, co niewątpliwie było skutkiem mojego małego doświadczenia w jeździe w terenie :-/ W kompleksy wprawiło mnie też czworo ludzi (w tym dziwczyna) na fullach, którzy w miejscu, gdzie w ogóle bałem się zjechać, przeszli tak że się tylko kurzyło. Morale podniosło mi trochę to, że gdzieś po godzinie ich dogoniłem.

[center]
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
[/center]

skolioza pisze:tereny fajne! dawno nie byłem a miło wspominam...
Z fot widzę Mości Grzegorzu, że gumy to delikatne miałeś jak na tą porę w górach
Przyznać muszę, że mój brak doświadczenia w jeździe górskiej nie pozwala mi polemizować z Twoim zdaniem :oops: Chodzi o to że mają drobny bieżnik? Zdawało mi się że w miarę uniwersalne :roll: Wydaje mi się, że ich plusem jest wielkość balona - dzięki temu że jest duży, przy obniżeniu ciśnienia dobrze uzupełniają niedostatki amortyzacji sztywnej ramy i niewielkiego skoku widelca.

Super foty Gerwazy. Moje 1-sze skojarzenie to jakbym oglądał stare katalogi :-) Dobrze to wymyśliłeś :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

marsman pisze:Gerwazy masz u mnie w rodzinie prawie że sobowtóra...
To już drugi. Nie dawno zadzwonił znajomy że jego żona mnie widziała w Kielcach ;-)
skolioza pisze:Balon jest OK, ale agresywniejsza rzeźba dodałaby pewności siebie ;-)
O tak, tego mi brakuje zwłaszcza na zjazdach ;-)

Skeevo dziękuję :-)

Gerwazy pisze: Ferremi (...) I jakie wrażenia z jazdy???? Czy będzie to od tej pory Twój podstawowy rower do ścigania?
wszystko pieknie ladnie
ale :-|
kazda zmiana biegu z tylu wymusza zabawe przednia manetka ;-)
ladniutka ta FD ale waska jak cholera :oops:
za to dzwiek jaki dochodzi z tylnej piastki 8-) POEZJA

....................................................................................
jesli chodzi o sciganie :roll: wybitnie sie nada w blotnisty teren :!: :!: :!:
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

Dziwna sprawa z tą przednią przerzutką :roll: Choć w sumie wąską przerzutką i koniecznością jej regulowania można tłumaczyć rezygnację z indeksowania w lewej manetce które było wcześniej w 1990-1991.

A tylna piasta to produkt Gipiemme czy jakiegoś innego wytwórcy, bo chyba nie Campa?

No to czekam na zdjęcie na podium po wyścigu na Ferremi'm ;-) Pewnie sam wygląd maszyny na konkurencje by podziałał tak, że jakby skończyli przecierać oczy ze zdziwienia byłbyś w połowie trasy :mrgreen: