Który?

Czas głosowania minął 2014-01-13, 23:46 Można wybrać tylko 1. opcję

1. MUDDY FOX COURIER COMP 1990 - Yves Moi
Liczba głosów: 5 (5%)
2. Rocky Mountain Fiusion 96' - Xgarfildx (Brak głosów)
3. Raleigh Titanium 1999 - Tiomek
Liczba głosów: 10 (11%)
4. Cilo - Jacob
Liczba głosów: 1 (1%)
5. Specialized Stumpjumper FSR 95' - Wojtas
Liczba głosów: 4 (4%)
6. 1994 Wheeler 7800 Comp Line - Skeevo
7. Breezer Lightning 1994. - Elziomallo
8. Scott Team Racing 1994 -Veloart
Liczba głosów: 7 (8%)
9. Raleigh Beebop -Piotr (Brak głosów)
10.Trek 9800- Marcin74
Liczba głosów: 10 (11%)
11.Włoszka - Marcin74
12.Hawk Tangens Team - Hubi
Liczba głosów: 9 (10%)
13. Diamond Back Axis 94 - Piotrex
Liczba głosów: 2 (2%)
14. Storck Rebel Team - Conte01
Liczba głosów: 4 (4%)
15. Arcadia Suntour XC Pro - WojtekKa
Liczba głosów: 12 (13%)
16, Scott Comp Racing 94 (Compilacja) - Smolar
17, Cannondale Delta V 2000 '92 - Kosci26
18. Marin Pine Mountain 1992 - Veng
19. Hooger Booger Booster - Kuba84
Liczba głosów: 2 (2%)
Liczba głosów: 92

corrado1111 pisze:A proszę Cie bardzo, Michał Olejniczak jestem.A PPK oddam biednym dzieciom do zabawy wreszcie:)
chcesz kanarka czy kosa :roll:
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

Może być kanarek.

Smolar, ja głosowałem ta no "badziewie", przyznaję się bez bicia.

A głosowałem z tego powodu na rower Wojtka bo wiem ile czasu, ile wyrzeczeń itd kosztowało go skompletowanie może nie bardzo jednolitej grupy ale tego co chciał.
Kasa jak jest to się kupi wszystko a tu mimo jej braku gość zrobił to co zamierzał i to mi się podoba, tzn upór przy tym jak i sam wynik tego uporu.
Jak widać po rowerach z Veloartu tam mają grubą kabzę i dojście do malowania itd, dla mnie to była reklama bardziej.
Rowery Marcina to znów przemyślane okazy od początku do końca, świetne maszyny któe kosztowały i wiele kasy i wiele uporu.
Twój rower Smolar też był doskonały bo wiem ile zbierałeś grupę Xt i resztę gratów aby były idealne.
Rower Tiomka mimo tych szaraków w idealnym stanie i czułości w konserwacji akurat jakoś mnie nie podpalił.
Ze zgłoszonych rowerów to chyba wszystkie poza rowerem Piotra:) były super i najlepiej jakby dostały same 1 miejsca no ale że tak nie można to na któryś trzeba było oddać głos.Ja akurat postawiłem na Arcadię mimo tych niedoróbek które wskazałeś.I generalnie ten rower kompletnie nie jest w moim klimacie bo ani za bardzo nie lubię Suntoura itd ale jakoś zaiskrzyło i stało się że głoś oddałem.
Ostatnio zmieniony 2014-01-14, 18:35 przez corrado, łącznie zmieniany 2 razy.
Lodzermensch

corrado1111 pisze:Twój rower Smolar też był doskonały bo wiem ile zbierałeś grupę Xt i resztę gratów aby były idealne.

i dlatego glosowalem na COMPilacje
choc przyznac trzeba ,ze wybor nie byl latwy

oczami wyobrazni widzialem FOX´a Yvesa na shimano exage 500 lx :-> MOJ ideal sredniej polki z tamtych lat (w zasadzie to byla dla mnie najwyzsza polka :-| )
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

corrado1111 pisze:A głosowałem z tego powodu na rower Wojtka bo wiem ile czasu, ile wyrzeczeń itd kosztowało go skompletowanie może nie bardzo jednolitej grupy ale tego co chciał.
Kasa jak jest to się kupi wszystko a tu mimo jej braku gość zrobił to co zamierzał i to mi się podoba, tzn upór przy tym jak i sam wynik tego uporu.
Znam ten ból jak kasy brakuje i się zbiera części miesiącami. Z Koną mam tak samo. Paru fajnych rzeczy musiałem się pozbyć aby ją zdobyć a i tak od razu nie będzie taka jak by się chciało. Nie wszystko można mieć od razu ale jak już się zdobędzie to chyba satysfakcja jest większa niż jak się posiada worek dolarów, login na jebaju i pay pala... Gratki jeszcze raz dla Wojtka!
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

smolar pisze:
skolioza pisze:..... podobnie jak inne mega-hyper hi-endy - i moim zdaniem to pokazuje że na forum cenimy przede wszystkim pasję, determinację i trud, a nie "wyścig zbrojeń"
Tak jak pisałem, regres....

Ciekaw jestem kto na to głosował?
Po prostu nie mogę w to uwierzyć?!
Tym się właśnie Piotrek różnimy - Ty widzisz retro TYLKO jako wymuskany i dopieszczony [przeważnie kasą] hi-end, bądź "oklepany standard" typu srebrna rama + 737 + Riychey - OK Twoja wola, Twój punkt widzenia
Czy jednak Ci się to podoba, czy nie inni (jak pokazało głosowanie - większość) ma w tym względzie również na uwadze może nie do końca sam rower, ale także "to coś" co za nim stoi, a co opisujemy w wątkach poświęconych budowie

Dla Wojtka ode mnie raz jeszcze graty!
I przyznam się Wam, ze I raz w historii konkursów wygrał rower na który zagłosowałem :-)
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

ale daliscie dupy....... ja cie kręce myślałem że Raleigh będzie na topie ..........hahahaaha wiedziałem ze tak będzie , z mojej strony to był tyko żart , rower przetarty szmatą od podłogi , model którego nawet angole nie znają :lol: jak ja go lubie .........jak mnie dupsko od sodełka boli ......na przyszły rok wstawie składaka Wigry 3 oryginał z białymi błotnikami .....

Arkadia....firma która nie istniej nawet w "pojęciu" retro , firma która znikła i nikt o niej nie pamięta wymieniając co grubsze sztuki z pamięci.

no i dobrze ze wypasy nie stanęły bo do obrzygania takich wymuskanych na retrobiku jest nie spominajac o włoskich,hiszpańskich i niemieckich forach retro

z całej tej poważnej aczkolwiek zabawnej systuacji , niektórzy to musieli sie dobrze popłakać że ich cuda w które wywliło sie kupe kasy ...nic, any point up....

P.S.

Jakby nie głosowali użytkownicy forum, tylko przypadkowi rowerzyści to wyniki byłyby całkiem inne , dlaczego ???

a tak nawiasem to ....brakuje mi rowera który by naprawde zachwycił , może sie jeszcze zdarzy...
www.velotech.pl

Nie żebym jakoś aktywnie uczestniczył na forum ostatnimi czasy, ale pozwól, Piotrze, że spytam - czy Ty nie zarzekałeś się, że rezygnujesz z forum jakoś rok temu, robiąc awanturę i wyzywając co poniektórych?

Uprzedzam, nie chcę wszczynać żadnych internetowych przepychanek ani robić OT - po prostu dawno tu nie zaglądałem i nie pamiętam, czy mam rację.

Jeśli Cię to uraża, to z góry przepraszam i proszę o zignorowanie posta.
Obrazek

Scott Superamerican 1994
Alpinestars Cro-Mega DX 1991[/b]
Alpinestars Al-Mega 1991

oj....typowe "polaczki" pierdolamento non stop . :mrgreen: a człowiek sie tak męczy zeby ich rozbawic , rozruszać żeby nie zagnuśnieli w tych swoich przepastnych kartonach pełnych rupieci .........ze śmietników .....ech .... Yves po avatarze to widać ześ rumun jak tralala tylko ci harmonijki brak i kapelusza na drobne ......
www.velotech.pl

Wojtas pisze:Piotrze, to Ty praktykujesz pierdolamento non stop, i nikogo nie bawisz, więc możesz przestać się męczyć :roll:
sam sie dobrze bawie, bo jak patrze be niektórych to mi sie przypomnia jak gniją buraki :mrgreen: w swoich norkach .
www.velotech.pl

Panowie wracając do tematu...jeszcze raz DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM za głosowanie na mój rower i na całą moją ideę jaka przyświecała składając ten rower.
Będą kolejne w czasie...

NAGRODA dotarła, ku mojemu zdziwieniu pojawił się świetny kask Bell Image RetroMTB :shock:
Dziękuję sponsorowi Adamello, dziękuję za naklejki - brakowało mi już ich ;-)

Paczka odebrana i otwarta w pracy
Woodlands 29-er cr-mo
Trek 750
ARCADIA 6000
Suntour XC Pro WTB w kartonach czeka na nowe życie
Załączniki
Zdjęcie1269.jpg