Z mojej pasji do staroci oraz rowerów, zapragnęłam sobie sprawić jakiegoś ładnego górala z lat 90-tych. Na początku znalazłam fajnego Anlena Inverta z osprzętem Exage 500LX, ale ktoś mi go sprzątnął sprzed nosa. Potem wpadł mi w oko taki o, nie wiem nawet co to za marka, ale miał kompletny osprzęt Alivio, cały był w świetnym stanie poza zadrapaniami i był wystawiony za 250zł. Po namyśle się zdecydowałam. Jedyne co musiałam z nim zrobić to przesmarować sztycę i łożyska kierownicy i je napiąć bo były luźne. Z rzeczy do zrobienia to regulacja przerzutek pewno czeka mnie wymiana łańcucha i chyba wymiana klocków bo stwardniały, a szkoda bo są mało zużyte. Może patent z wygotowaniem ich we wrzątku pomoże? Kaseta i blaty korby wyglądają niemalże jak nowe. Na pewno chcę zmienić opony na jakieś szersze i ładniejsze, na przykład Schwalbe Fat Frank. Obecnie są założone 1,5” Rubeny które o dziwo nie są popękane.
Ogólnie rower bardzo mi się podoba wizualnie, oraz jest całkiem wygodny.
Ktoś może coś wie o tym rowerze? Nie mogę znaleźć żadnych informacji o nim. Rama wygląda na Gianta z tym śmiesznym „tylnym widelcem” a branding na ramie, kierownicy i siodełku to Powermate, Marmot, Superior.
Świeżo kupiony, ładny, stary rower górski
#1- Załączniki
-
- 1" headset Dia Compe USA
- headset.jpg (85.86KiB)Przejrzano 10443 razy
-
- Czyżby oryginalne klocki?
- hamulce.jpg (117.43KiB)Przejrzano 10443 razy
-
- Siodełko niestety lekko otarte
- siodełko.jpg (224.04KiB)Przejrzano 10443 razy
-