Re: Cannondale CAAD 3
#62Z race face jest czad. Zobacz moze czy manetka nie ma juz dosc lub sama sprezyna z fd nie ma juz tej mocy co kiedys? Szkoda rezygnowac z takich ladnych zebatek :) Sprawdzales jak zmienia z inna manetka?
#63nie dopasowanie blatów do korb to znany temat z lat 90-tych.
A jak mu nie będzie działało prawidłowo to zacznie spadać na ramę i niszczyć ją .
A jak mu nie będzie działało prawidłowo to zacznie spadać na ramę i niszczyć ją .
#64Kurde. W fajna stronę idzie ten rower. Pogratulować.
Jedyne czego brakuje to czarna korba Tarantula SL - ale teraz cholernie ciężko taką znaleźć.
Jedyne czego brakuje to czarna korba Tarantula SL - ale teraz cholernie ciężko taką znaleźć.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
#65Lewa manetka ma płynny skok,więc można ustawiać jak się chce. Blaty z RF są grubsze w porównaniu z shimano czy sugino. Muszę jeszcze sprawdzić jak to będzie działało z blatami shimano. Sprężyna jest mocna. Dzisiaj zrobiłem rundkę po mieście, biegi z przodu działają prawidłowo,martwi mnie tylko ta przednia przerzutka,no ale cóż na razie musi zostać.
Coda tarantula siadła by jak miód ale ciężko z aukcjami. Adamello ma ale tylko jedno ramię.
Coda tarantula siadła by jak miód ale ciężko z aukcjami. Adamello ma ale tylko jedno ramię.
- Załączniki
-
- 20191201_112356.jpg (42.85KiB)Przejrzano 29081 razy
-
- 20191201_112807.jpg (25.05KiB)Przejrzano 29081 razy
#66Może mostek Rooxa żółty ?
Blaty pozostałe pomaluj na czarny matt i będzie pasowało świetnie.
i siodło a'la Flte
Blaty pozostałe pomaluj na czarny matt i będzie pasowało świetnie.
i siodło a'la Flte
#67Piotrze... Kusisz :D
tylko że na pewno miliony wołasz :D
Flite już mam na oku, no z blatami rzeczywiście jest problem, szczególnie czarnymi. Jak będę miał chwilę to się nimi zajmę i jeszcze podkładka pod stery.
tylko że na pewno miliony wołasz :D
Flite już mam na oku, no z blatami rzeczywiście jest problem, szczególnie czarnymi. Jak będę miał chwilę to się nimi zajmę i jeszcze podkładka pod stery.
#68spoko, jak się wybiorę na wycieczkę do Ciebie, pewnie rodzinnie niech se połażą po mieście, to wezmę mostek i opony i cykniemy fotki.
#69Jak zwykle zapraszam w moje skromne strony :)
Podjąłem temat podkładek pod stery headshok, w pracy na wypalarce plazmowej zrobiłem na próbę dwie grubości 5 i 10mm. Wrzucę na tokarkę i zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Podjąłem temat podkładek pod stery headshok, w pracy na wypalarce plazmowej zrobiłem na próbę dwie grubości 5 i 10mm. Wrzucę na tokarkę i zobaczymy co z tego wyjdzie :)
- Załączniki
-
- 1575410241107[1].jpg (15.64KiB)Przejrzano 29046 razy
#70No i gotowe
Chwila na tokarce, potem papier ścierny i wygląda to ładnie. Ale trzeba będzie prysnąć podkładem bo to stalowa podkładka.
Pedały też już przyszły z olx, muszę na nie zerknąć i przygotować.
Projekt powoli dobiega końca, na pewno będą jakieś zmiany kosmetyczne i ta nieszczęśliwa przednia przerzutka...
Chwila na tokarce, potem papier ścierny i wygląda to ładnie. Ale trzeba będzie prysnąć podkładem bo to stalowa podkładka.
Pedały też już przyszły z olx, muszę na nie zerknąć i przygotować.
Projekt powoli dobiega końca, na pewno będą jakieś zmiany kosmetyczne i ta nieszczęśliwa przednia przerzutka...
- Załączniki
-
- 1575456524742[1].jpg (20.99KiB)Przejrzano 29034 razy
-
- 1575457017858[1].jpg (18.59KiB)Przejrzano 29034 razy
-
- 1575496285035[1].jpg (12.64KiB)Przejrzano 29034 razy
#71Piękny ten Cannon :)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
#72Działam dalej
Pedały Ritchey rozebrane, wyczyszczone i luz skoasowany na łożysku ślizgowym.
Zębatka do kasety założona. Korba rozebrana ponownie i blaty już się suszą
Pedały Ritchey rozebrane, wyczyszczone i luz skoasowany na łożysku ślizgowym.
Zębatka do kasety założona. Korba rozebrana ponownie i blaty już się suszą
#74Części na sprzedaż:
https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/1eZ3x/
#75Fajne są, mam nawet nowy komplet klocków. Trochę pracy jest musiałbym rozebrać w pył i wszystko czyścić i składać. Przydało by się pomalować, na razie nie mam czasu bo jeszcze ogarniam temat zębatek, przerzutki i siodełka :)
#76Siodełko mam oryginalne Cannondale ze swojego scalpela, może ci się spodoba, jak je odgrzebię to wyślę Ci zdjęcie.
A hamulce? Te klamki kooka wyglądają cudownie, po prostu muszą się znaleźć w Twoim rowerze.
A hamulce? Te klamki kooka wyglądają cudownie, po prostu muszą się znaleźć w Twoim rowerze.
Części na sprzedaż:
#77IMO różne odcienie czerwonego będą się gryzły. Czerwona anoda z czerwoną farbą i oczojebne-niby-czerwone magury to za dużo.
#78Jedynym rozwiązaniem byłoby pomalować pod kolor ramy klamki i tłoki, ale na razie zostawiam to co jest,później się tym zajmę. A tymczasem dotarła nowa przednia przerzutka i siodełko do kompletu.
#79Pozostało zamontować siodełko i przerzutkę... z tym że muszę dać redukcję na 31,8. Blaty już pomalowane i założone. Kurde coś mi się nie chcą ładować zdjęcia na google dysku przez wi-fi.... 
#80W ogóle widzę, że jakaś moda na dodawanie zdjęć z google i sporo problemów z tym, bo albo ktoś nie udostępni galerii, albo coś innego.
Części na sprzedaż:
#81Nie wiem w czym tkwi problem. Odkąd zacząłem używać google dysku do zdjęć, robiłem tak. Wykonałem zdjęcia telefonem,potem w domu przez wi-fi zdjęcia automatycznie przenosiły się na dysk. Następnie te które chciałem zapisywałem na kompie. A jak już chciałem dodać zdjęcie na forum to dodawałem plik i on automatycznie się kalibrował na rozmiar który akceptuje forum. Ostatnio coś się porąbało i mam problem. A gdy zrzuciłem zdjęcia przez kabel, to nie dość że zdjęcia nie można było obrócić(jakimś dziwnym trafem dodałem zdjęcia które są wyżej nie obrócone) to rozmiar był orginalny np. 5mb. A jak już zmniejszyłem rozmiar to zdjęcie wklejone na forum jest małe i tak powiem G**** widać 
#82Mogę powiedzieć że zakończyłem projekt...
Wszystko na swoim miejscu
Tutaj galeria zdjęć.
https://photos.app.goo.gl/ojEirX4xShGCL5zq5
Wszystko na swoim miejscu
Tutaj galeria zdjęć.
https://photos.app.goo.gl/ojEirX4xShGCL5zq5
#83Pikny :) No ok, przydalby sie jakies oponki retro, ale wiadomo... Zajebiscie. Gratki.
#84Jest moc.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
#86jeśłi ma być jezdzony to poamietaj o osłonie na tylne widełki żeby łańcuch nie poobijał
#87Na dolnej rurze jest naklejona folia ochronna, ale już zauważyłem że podczas montowania części już ją uszkodziłem. Mam sharkfin XT ale bardziej bym wolał coś co obejmie całą rurę. Problem w tym że linka przerzutki leci z dołu. Chyba że poleci ktoś coś co można by zastosować
#88PRZEPIĘKNY!!! Zawsze mi się taki marzył, ale jakoś mnie omijały M'ki.. wpadł mi F400 kiedyś i w sumie wisi w garażu i czeka.. a przymiarka wyglądała tak:
(jak przyjdzie na niego czas to założę stosowny temat)
..ale wracając - Czajnikmtb - mega projekt, pozazdrościć, że się chciało koledze tyle z tym pierniczyć. W sumie mam się za fana marki, mam 4 Cannony ;p jeżdżące i porozbierane... nie - 5, M1000 jeszcze ramka leży. Czyli M/ka w sumie jest, ale krowiasta strasznie.. wzięta dla części.
(jak przyjdzie na niego czas to założę stosowny temat)

..ale wracając - Czajnikmtb - mega projekt, pozazdrościć, że się chciało koledze tyle z tym pierniczyć. W sumie mam się za fana marki, mam 4 Cannony ;p jeżdżące i porozbierane... nie - 5, M1000 jeszcze ramka leży. Czyli M/ka w sumie jest, ale krowiasta strasznie.. wzięta dla części.
Są: Super V2000; Trek 9900 OCLV; Trek 990; Spec Stumpjumper M2, Cannondale F400 (killer); Klein Pulse; Focus Black Rider; Cannon MOTO CARBON :); SBIKE; .. i parę jeszcze gratów.
#89Czapka z głów. Piękny jest.
Ten model i Beast of the East z P-Bonem to moje marzenia. Gratulacje!.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
#90Tez tak robię, ułatwia to bardzo robotę przy lefciakach.czajnikmtb pisze: ↑2019-11-21, 00:01Dokładnie... pompujesz trochę...wsuwasz ślizgi...dopompowujesz i nic nie ucieka... jest na swoim miejscu. Gość miał naprawdę dobry pomysł z tą dętką. Ja robiłem inaczej i mi nie wychodziło a tutaj proszę za pierwszym razem się udało :D
Tylko trzeba pamiętać aby najpierw pierścień zabezpieczający włożyć jako pierwszy.
ps. rama super, będzie zacny ścigacz