Dzis widzialem cos podobnego w okolicach WPN nad Warta, z tym ze z czerwona bizuteria. Ktos od nas?
Re: Zdjęcia z wypadów, wyjazdów ( Photos )
#3243Masz racje, na tel. nie zauwazylem. Ale to byl monguz wlasnie z chromowana rama, czerwonym napisem i na 100% retro. Jeszcze mial chyba rs czerwonego. Ale wszytkie chromowane jakie znajduje to albo bez slopingu albo z zawieszeniem tylnym. No nic, fajnie sie prezentowal ;)
#3244Bo 1 maja było pięknie, a w dzień łamanej konstytucji nawet niebo płakało.
#3245Woda fajna
Co to za kondon w miejscu przeznaczonym na zacisk sztycy ?
Co to za kondon w miejscu przeznaczonym na zacisk sztycy ?
#3246Jak zawsze. Wody u mnie pod dostatkiem.hit00r II pisze:Woda fajna
Neoprenowa osłona przed syfem.hit00r II pisze:Co to za kondon w miejscu przeznaczonym na zacisk sztycy ?
#3249Przewietrzyliśmy autobus - stał ponad 2 lata nieruszany i Judyta wymaga zaglądnięcia do środka Porusza się jakby w środku zamiast oleju była smoła
Na szczęście wycieczka niewymagająca terenowo, więc niedomaganie widelca nie popsuło frajdy z jazdy
Na szczęście wycieczka niewymagająca terenowo, więc niedomaganie widelca nie popsuło frajdy z jazdy
#3250Dziwne, bo te amory dobrze znaszą stanie. Albo więc uszczelki spuchły albo coś zatkało otworki w zaworku. Tak czy inaczej bez rozbiórki raczej się nie obejdzie.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
#3251Kupiłem ten widelec lata temu jako nowy, długo nie"uginany" - zachowywał się dokładnie tak samo - pomogło rozebranie i nowy olej, ale pewnie kluczowe znaczenie miało posmarowanie uszczelek olejem przy składaniu Sądzę że tarcie w tym miejscu daje taki efekt
#3252Zawsze możesz doraźnie spróbować brunoxa pod uszczelki.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
#3253W sumie to przeszło mi przez myśl, czy nie zalać go czymś doraźnie (choćby po to żeby sprawdzić czy faktycznie w tarciu na uszczelkach leży problem) Ale w nie pali mi się tak, żeby musieć stosować rozwiązanie na już, więc chyba go jednak od razu rozbiorę i przeserwisuję
Dzięki za wskazówki!
Dzięki za wskazówki!
#3254Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
#3255Sie ciesz że w ogóle słońce miałeś U nas od dłuższego czasu z nielicznymi wyjątkami pogoda pod psem
#3256U mnie wczoraj udało się wstrzelić między deszcz i trochę pokręcić przed niedzielnymi zawodami. W lesie o dziwo i tak sucho.
#3257Bart-man Pro nie używają błotników zapamiętaj to na całe życie . .. heheheh heheheh
Było wpaść do Krakowa, w zeszłym tygodniu w sobote był Lang mtb edycja górska heh heh he h
Było wpaść do Krakowa, w zeszłym tygodniu w sobote był Lang mtb edycja górska heh heh he h
#3260? sam se uzasadnij , tak było i jest., chyba że nie jesteś PRO . . . . to zrozumiałe jest
#3261Ja bym to uzasadnił tym, że błotnik to tylko kolejna rzecz, która w błotnych warunkach może narobić problemu. Co z tego, że uchroni cię od kilku kropel z kałuży, jak i tak będziesz uwalony jak świnia, jeśli warunki bedą mocno wilgotne. Natomiast przy dużym błocie może najzwyczajniej się zapchać i skutecznie blokować ruch koła. W jeszcze gorszym przypadku pojedynczo pourywają się zipy i trzeba będzie się zatrzymać i ręcznie dokonać demontażu. A sekundy lecą....
#3262Błotniczek sprawdził się idealnie. Było bardzo mokro. Gęba sucha, amor czysty.
#3263koszyczek z wikliny też się przydać może, załóżże sobie więc.
Ale ta dzika Wisła piękna. Na zachód od Wyszogrodu, szybka 130 km rajza do Wisły i z powrotem. Błoto po osie, gęsty ił więc się tańczy lepiej niż na lodzie, ale co tam.
Ale ta dzika Wisła piękna. Na zachód od Wyszogrodu, szybka 130 km rajza do Wisły i z powrotem. Błoto po osie, gęsty ił więc się tańczy lepiej niż na lodzie, ale co tam.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
#3264Pozwolę sobie również wrzucić zdjęcie z ostatniego weekendu. Rower nieistotny, co tam było pod ręką.
#3265Dziś okolice WPN. 62km w terenie. Było błotko, był piach, szutry, zjazdy i podjazdy, za dużo korzeni... itp. itd.
Początek trasy już terenowej. Zjazd z Lubonia pod Poznaniem na szlak do WPN (Puszczykowo/Jeziory).
W tym miejscu normalnie jest piach jak na plaży. Dziś było łatwiej.
Takie tam...
Droga leśna idąca równolegle do Grajzerówki. Wjeżdżam w Wielkopolski Park Narodowy.
Już w WLP, dojazd do zjazdu ( :) ) nad jezioro Góreckie.
Droga przez ścisły rezerwat.
Zaczyna się chyba najbardziej męczący odcinek.
Na tym podjeździe mój prawy klejnot rodowy został troszkę przyduszony...
Odpoczynek nad jeziorem Góreckim (Po objechaniu Góreckiego i Jarosławieckiego). Nad Jarosławieckim zaliczyłem trzy upadki... :/ Rower cały, delikatnie porysana prawa noga. Nie mam fotek z Jarosławieckiego bo zapomniałem robić :D
Powrót do domu wzdłuż Warty i przystanek na Dębowe ;)
Aha! I tutaj jeszcze fota z dojazdu z Góreckiego na Jarosławieckie. Po tej całej dżungli miła odmiana w formie polnej drogi z dziurą na dziurze ;)
Początek trasy już terenowej. Zjazd z Lubonia pod Poznaniem na szlak do WPN (Puszczykowo/Jeziory).
W tym miejscu normalnie jest piach jak na plaży. Dziś było łatwiej.
Takie tam...
Droga leśna idąca równolegle do Grajzerówki. Wjeżdżam w Wielkopolski Park Narodowy.
Już w WLP, dojazd do zjazdu ( :) ) nad jezioro Góreckie.
Droga przez ścisły rezerwat.
Zaczyna się chyba najbardziej męczący odcinek.
Na tym podjeździe mój prawy klejnot rodowy został troszkę przyduszony...
Odpoczynek nad jeziorem Góreckim (Po objechaniu Góreckiego i Jarosławieckiego). Nad Jarosławieckim zaliczyłem trzy upadki... :/ Rower cały, delikatnie porysana prawa noga. Nie mam fotek z Jarosławieckiego bo zapomniałem robić :D
Powrót do domu wzdłuż Warty i przystanek na Dębowe ;)
Aha! I tutaj jeszcze fota z dojazdu z Góreckiego na Jarosławieckie. Po tej całej dżungli miła odmiana w formie polnej drogi z dziurą na dziurze ;)
#3266Ja dzisiaj z Moniką po raz kolejny obstawialiśmy bieg na 10 km Carbo Asecura.
W oczekiwaniu na start, księżna Daisy von pless pilnuje Marina
w sumie zrobiliśmy ponad 50km
W oczekiwaniu na start, księżna Daisy von pless pilnuje Marina
w sumie zrobiliśmy ponad 50km
#3267mógłbyś wrzucić lepszą fotkę do udowodnienia zalet błotnika
https://drive.google.com/file/d/1d3XHYA ... SKXIH/view
* KIRK Revolution x 4 * <[shadow=cyan]MISTRAL Vision Alu Pro [/shadow]> < FILMOTEKA >
#3268Kto ci dał prawo do zamieszczenia tego zdjęcia ?Cezary Czapski pisze: ↑2019-06-04, 02:49mógłbyś wrzucić lepszą fotkę do udowodnienia zalet błotnika
https://drive.google.com/file/d/1d3XHYA ... SKXIH/view
#3269Uczestnik wypełniając formularz zgłoszenia oświadcza, że:Bart pisze:Kto ci dał prawo do zamieszczenia tego zdjęcia ?
· wyraża zgodę, aby zdjęcia, nagrania filmowe oraz wywiady z jego osobą, a także wyniki z jego danymi osobowymi mogły być wykorzystane przez prasę, radio i telewizję a także w celach marketingowych Organizatora i sponsorów wyścigu,
nie samego zdjęcia, a ścieżki dostępu - to dwie różne kwestie - wyraziłeś zgodę na pokazanie Twojego wizerunku przez organizatora, co zrobił w tym albumie https://drive.google.com/drive/folders/ ... drive_open
skoro się zgodziłeś, a organizator je pokazał... to nie widzę problemu we wskazaniu lokalizacji tej fotki
co zrobisz jak umieszczą Cię na banerze promującym cykl np. w serwisie "randkowym" ?
* KIRK Revolution x 4 * <[shadow=cyan]MISTRAL Vision Alu Pro [/shadow]> < FILMOTEKA >
#3270Tyle że Tobie nie wolno bez zgody właściciela czyli organizatora reprodukować tego foto gdzie indziej no takie mamy prawo Cezary wpadłeś w gówno.
nie wskazałeś l.okalizacji jako strony organizatora tylko konkretne forto i konkretną osobę współczuje złego pojmowania "lokalizacja" Bart ma wszelkie prawa co dochodzenia swoich praw bo nie jest tłem tylko obiektem.
Bart nie martw sie brzydszy nie bedziesz już hahahahahahaha
nie wskazałeś l.okalizacji jako strony organizatora tylko konkretne forto i konkretną osobę współczuje złego pojmowania "lokalizacja" Bart ma wszelkie prawa co dochodzenia swoich praw bo nie jest tłem tylko obiektem.
Bart nie martw sie brzydszy nie bedziesz już hahahahahahaha