Nie była to impreza na miarę znanych tourów na światowym poziomie, lecz rodzinne zawody rowerowe w ramach Dni Otwartych Funduszy Europejskich Konkurencja była przeprowadzona na wybudowanej ze środków europejskich ścieżce Velo Dunajec i polegała na przejechaniu na czas odcinka 4km.skolioza pisze:Piknie! pochwal się co to za zawody!
Poziom może nie światowy, ale jak wspomniałeś, poniekąd europejski, to już coś.
Lepiej zgarnąć chwałę, sławę i aparat przejeżdżając 4 km niż 40 - więcej czasu i siły na korzystanie z przywilejów i nagrody
Gratulacje. Dystans, patrząc z pewnego punktu, nie ma znaczenia, bo zawsze jest ktoś, kto się na pudło nie załapie (z wyjątkiem zawodów o naprawdę małej frekwencji).
Lepiej zgarnąć chwałę, sławę i aparat przejeżdżając 4 km niż 40 - więcej czasu i siły na korzystanie z przywilejów i nagrody
Gratulacje. Dystans, patrząc z pewnego punktu, nie ma znaczenia, bo zawsze jest ktoś, kto się na pudło nie załapie (z wyjątkiem zawodów o naprawdę małej frekwencji).
zabawy w parku
jedyne górki w okolicy - pozostałości starej fosy w parku radziwiłłowskim
jedyne górki w okolicy - pozostałości starej fosy w parku radziwiłłowskim
* KIRK Revolution x 4 * <[shadow=cyan]MISTRAL Vision Alu Pro [/shadow]> < FILMOTEKA >
Tydzień temu wystarrtowałem w lokalnym wyścigu XC. Ogólnie pierwsze zawody w sezonie było ciężko wnioski wyniesione frajda z jazdy jeszcze większa niż osiągnięte wyniki ;)
]
]
jezdzisz w "baranach " ??? bo jesli tak to mamy wspolnego znajomego ;)Lukanio pisze:Tydzień temu wystarrtowałem w lokalnym wyścigu XC. Ogólnie pierwsze zawody w sezonie było ciężko wnioski wyniesione frajda z jazdy jeszcze większa niż osiągnięte wyniki ;)
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
A u mnie ostatnio mniej jazdy, za to więcej... latania
Generalnie latam Bocianem (ten z tyłu), więc jest retro pełna gębą :D
Generalnie latam Bocianem (ten z tyłu), więc jest retro pełna gębą :D
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Tradycyjnie - nierowerowo z wakacji, ale może kogoś zainspiruje
https://goo.gl/photos/sWMyMqvNtcu5Re836
Po otwarciu zdjęcia i kliknięciu w ikonkę "i" w prawym górnym rogu wyświetli się opis Opisy są raczej powiązane z konkretnymi zdjęciami, acz w całości tworzą skrótową historię całego wyjazdu, jeśli więc kto ciekaw i ma czas i chęci polecam zacząć od pierwszej foty i przewijać po kolei wzbogacając lekturą moich wypocin
Po otwarciu zdjęcia i kliknięciu w ikonkę "i" w prawym górnym rogu wyświetli się opis Opisy są raczej powiązane z konkretnymi zdjęciami, acz w całości tworzą skrótową historię całego wyjazdu, jeśli więc kto ciekaw i ma czas i chęci polecam zacząć od pierwszej foty i przewijać po kolei wzbogacając lekturą moich wypocin
Takie mam szybkie pytanko:
Zbliża się dłuzszy weekend i zamierzam zabrać bachory i żonę na jurę k-c. Dzieciaki 2, 4 i 7 lat. Wszystkie jeżdżące na rowerach, najmniejsze na flinstonie, pozostałe na pedałowanych bajkach. Zabieram jeszcze przyczepkę dwuosobową do swojego roweru. Zona jedzie solo.
Start gdzieś niedaleko Morska w stronę Krakowa. Jaką trasę wybrać, czego unikać, jakie są nieprzejezdne fragmenty dla takich dzieciaków i jak je ewentualnie objechać? W razie problemów pakuję te najmłodsze do przyczepy, rowery podpinam do bagażnika i lecimy dalej. Bedę miał auto, ale za każdym razem trzeba będzie się po nie wracać (ja będę musiał) dopiero gdy dojedziemy do celu danego dnia. W planach jest tak z 30-40km dziennie. Jechałem 2 razy Szlakiem Orlich Gniazd, na lajcie bez bagażu, ale to było z 10-15 lat temu, nie wiem jak jest teraz. CZy zmieniło się na lepsze, czy jest więcej piach? Z gory dzięki za wskazówki.
Zbliża się dłuzszy weekend i zamierzam zabrać bachory i żonę na jurę k-c. Dzieciaki 2, 4 i 7 lat. Wszystkie jeżdżące na rowerach, najmniejsze na flinstonie, pozostałe na pedałowanych bajkach. Zabieram jeszcze przyczepkę dwuosobową do swojego roweru. Zona jedzie solo.
Start gdzieś niedaleko Morska w stronę Krakowa. Jaką trasę wybrać, czego unikać, jakie są nieprzejezdne fragmenty dla takich dzieciaków i jak je ewentualnie objechać? W razie problemów pakuję te najmłodsze do przyczepy, rowery podpinam do bagażnika i lecimy dalej. Bedę miał auto, ale za każdym razem trzeba będzie się po nie wracać (ja będę musiał) dopiero gdy dojedziemy do celu danego dnia. W planach jest tak z 30-40km dziennie. Jechałem 2 razy Szlakiem Orlich Gniazd, na lajcie bez bagażu, ale to było z 10-15 lat temu, nie wiem jak jest teraz. CZy zmieniło się na lepsze, czy jest więcej piach? Z gory dzięki za wskazówki.
Dyrekcja widzę, że odwiedziła moją drugą Ojczyznę Mam podobne odczucie co do Salonik, byłem tam kilka razy i też na mnie nie zrobiły wrażenia... Podobnie jest też z Atenami. Architektonicznie poza najważniejszymi zabytkami nic specjalnego. Co innego jak w Grecji doświadczy się morza i kuchni i serdeczności ze strony Greków Można przymknąć oko
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
Zazdraszczamskolioza pisze:Tradycyjnie - nierowerowo z wakacji, ale może kogoś zainspiruje
Lodzermensch
doświadczylim, potwierdzam!Skeevo pisze:Co innego jak w Grecji doświadczy się morza i kuchni i serdeczności ze strony Greków
Corri, jak przyczepę zbuduję to jedziesz z nami
@Adam - jechaliśmy cały szlak w zeszłe wakacje z dzieciakami - w stosunku do naszego przejazdu dużo się zmieniło in plus jak o przejezdność idzie W okolicach wielkiej piaskownicy (Czatachowa i zamek Ostrężnik) piaszczyste leśne trakty zostały np wyasfaltowane
Polecam natomiast nieco odbić ze szlaku(zwłaszcza ze idzie tam drogą przez wieś) i podjechać pod Okiennik Wielki
Ale na bliźniakach by musiała być żeby nacisk na oś zrównoważyć.skolioza pisze: Corri, jak przyczepę zbuduję to jedziesz z nami ;-i
Lodzermensch
Ta się nada z osobnym wejściem
Zazdroszczę wyprawy ! Moje marzenie objechać kontynent autem , ale brak mi odwagi . Z góry zakładam czarny scenariusz , że auto rozkraczy mi się w trasie i po naprawie w zachodnim serwisie pójdę z torbami .
Zawsze jest taka możliwość i trzeba brać ją pod uwagę, nawet jak auto masz długo i wydaje się że wiesz co w nim jest Pewnym uspokojeniem dla duszy, szczególnie w Europie, jest dobre ubezpieczenie z opcją lawety nie do 150 czy 200km, tylko pod dom (na określonych warunkach oczywiście)
Z drugiej strony - raz się żyje, i jakby się człowiek miał co dzień bać że się wykopyrtnie, to nawet z domu do roboty by nie dotarł
Z drugiej strony - raz się żyje, i jakby się człowiek miał co dzień bać że się wykopyrtnie, to nawet z domu do roboty by nie dotarł
Mnie tam znów zagnało nad granicę, tym razem Roztocze
nawet żem trochę pojeździł, krzyży bruśnieńskich naszukał, ino że skwary były nieznośne.
nawet żem trochę pojeździł, krzyży bruśnieńskich naszukał, ino że skwary były nieznośne.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
@skolioza, coś tam poszukam, ale ja to jakoś na tym swoim wschodnim etno-rowerze nigdy zdjęć nie robię
zresztą, ta ziemia wypiła tyle polskiej, żydowskiej, ukraińskiej krwi, że nie mam śmiałości tych uroczysk fotografować. No bo co to za zdjęcia będą - zielsko, czasem jakiś krzyż, cmentarz zarośnięty, trochę pokrzyw gdzie kiedyś ludna wieś była
zresztą, ta ziemia wypiła tyle polskiej, żydowskiej, ukraińskiej krwi, że nie mam śmiałości tych uroczysk fotografować. No bo co to za zdjęcia będą - zielsko, czasem jakiś krzyż, cmentarz zarośnięty, trochę pokrzyw gdzie kiedyś ludna wieś była
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
Czy ja wiem? złota nić polnej drogi wijąca się gdzieś wśród zieleni łąk przy granicy lasu np to zwykły landszaft - a szybsze bicie mego serca by wywołał