Problemem jest mieć "retro" MTB i jeździć nim codziennie niekoniecznie rekreacyjnie. W planach mam zakup 2 roweru typowo do sportu. Wtedy jednak GT pójdzie w odstawke, a znakomicie mi się jeździ na tej ramie...
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike

Nie jest to problemem, popatrz na Yvesa, na Skoliozę, na Marcina74 i wielu innych forumowiczów. Tyrają nie tylko amatorsko i dają radę. Ba, wielu nawet na cantileverach i też da się. Oczywiście nie mówię że nowe rowery nie są bardziej wydajne ale to kup sobie po prostu jeden nowy a retro zrób na retro, i to jest słuszna koncepcja:)
Lodzermensch

To raczej nieuniknione...W czwartek jadę oglądać tego Scotta.
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike
Załączniki
Screenshot_2016-04-02-23-53-09.png

Nie spuszczajcie się tak już bo te koła nie są na stałe w tym rowerze ;-)

e tam, wcześniej był retro dopasowany, a teraz jest zoptymalizowany użytkowo ale wciąż schludnie. Mostek nie jest 10 razy grubszy od rurek ramy. Nadal są kanty, więc w moim anty-maniakalnym podejściu: +

Retromen pisze:To raczej nieuniknione...W czwartek jadę oglądać tego Scotta.
Taaaa a biadoli że szmalu nie ma :shock:
Ten Scott zajebisty ale przedni wideł to jest papier - raczej nie dla ciebie.
Sprzęt typowo zawodniczy nie nadaje się on do normalnej jazdy :-P
Po za tym ta gówniana zintegrowana sztyca to jest masakra.
Te Crossmaxy ... prędzej do mojej Skociny Strike by pasowały niż tutaj :-D
Oni i tak coś słabo u ciebie marudzą ... gdy wymieniłem obręcz w tylnym kole Crossmax to był taki raban jak bym każdemu z nich żonę zbałamucił :lol:

diora, I to bardzo.

Retromen pisze:diora, I to bardzo.
Ta firma ma również konto na US ebay.Koszty wysyłki do Polski USPS Priority express mail 69.75 $...
Do tego najprawdopodobniej dojdzie opłata celna...Przemyśl to na spokojnie ;-)

Retromen Moja wiedza na temat damper'ów jest na poziomie bobra ale zagadaj do Focker'a a na pewno podpowie Ci jakiego zamiennika powinieneś szukać .... chociażby na allegro ;-)

Noleen ktory mam dziala, przydalo by sie cos w zapasie...

hit00r pisze: gdy wymieniłem obręcz w tylnym kole Crossmax to był taki raban jak bym każdemu z nich żonę zbałamucił :lol:

hit :idea: prawdopodobnie jedyna rzecz jaka zbalamuciles w zyciu to ...... rekawice prawej reki :idea:
a kolo z piasta mavica i badziewna obrecza dt nie mozna nazwac Crossmaxem nooo chyba ze na form poswieconym kwiatom albo perfumom ;-)

retromen sorki
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

Drogo wyjdzie ten interes z damperem... Odpuszczam szkoda "zachodu"
Skoro o crossmaxach mowa to orientuje sie z ktorego roku sa te co kupilem. Crossmax ST SSC obrecz ceramiczna na bezdetkowe opony?
Załączniki
20160404_201509.jpg

Retromen pisze:Drogo wyjdzie ten interes z damperem... Odpuszczam szkoda "zachodu"
Skoro o crossmaxach mowa to orientuje sie z ktorego roku sa te co kupilem. Crossmax ST SSC obrecz ceramiczna na bezdetkowe opony?
Wyglądają mi na 2009.
Ciekawe czy ci pękną :roll:
Pilnuj naciągu szprych bo Crossmax bardzo nie lubi gdy są nie równo naprężone i wtedy szprycha wyrywa obręcz.
Pęknięcie w środku na pół też nie jest rzadkością ... takie drogie gówno nie powinno cierpieć na takie przypadłości :-|
Kurde ja mam 4 komplety z różnych roczników i modeli :-/
Ostatnio zmieniony 2016-04-04, 20:22 przez hit00r, łącznie zmieniany 1 raz.

marcin74 pisze:
hit00r pisze: gdy wymieniłem obręcz w tylnym kole Crossmax to był taki raban jak bym każdemu z nich żonę zbałamucił :lol:
hit :idea: prawdopodobnie jedyna rzecz jaka zbalamuciles w zyciu to ...... rekawice prawej reki :idea:
a kolo z piasta mavica i badziewna obrecza dt nie mozna nazwac Crossmaxem nooo chyba ze na form poswieconym kwiatom albo perfumom ;-)
i
Heh a ty pewnie trzymałeś mi rękę w gaciach że o tym wiesz ROBACZKU :mrgreen: :?:
LOL hehehe :!:

Trafiło sie nareszcie ładne siodło :-) Nie wiem czy to oryginał, czy reedycja... Pod spodem niby data 95...
Załączniki
20160415_161055.jpg
20160415_161047.jpg

Retromen pisze:Trafiło sie nareszcie ładne siodło :-) Nie wiem czy to oryginał, czy reedycja... Pod spodem niby data 95...
Pewnie jest zajebiście nie wygodne jak to Flite ... :-/

hit00r pisze:Pewnie jest zajebiście nie wygodne jak to Flite ...
:?: :?: :?: :?:
najwygodniejsze jakie mam :idea: przejechane tysiace km w zimowym rowerze ;-)
a to z GT charakterystycznie wygiete /wysiedziane co sprawia ze jest jeszcze bardziej komfortowe
.......mysle ze to original z lat 90
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

Duzo dzisiaj nie jezdzilem ale nie narzekam :-)
Napis z tylu siodelka jest bialy.

Cichy, ? Jezeli chodzi o magicki to niestety nie.

Zwazylem dzisiaj GT. Wyszlo 12.1kg :shock:

Same kola to okolo -300g do tego co bylo. Opony i detki -600g. Mostek -160g. Siodelko -150g.