Amortyzator rock shox Quadra 21R
#1Witam jak w temacie mam pytanko czy da radę naprawić tego shoxa bo mi zależy
- Załączniki
-
- quad_21r_frt_6,jpg.jpeg (11.84KiB)Przejrzano 16395 razy
Bo nie miałem czasu - nie prowadzę serwisu, mam inne rzeczy na głowie. Przecież Ci jasno pisałem.
Poza tym za miesiąc znowu problem by się powtórzył - bo ten amor (zgodnie z instrukcją) wymaga smarowania raz w miesiącu i koniec.
Pisałem także jak zrobić serwis oraz jakie amory nie wymagają częstego serwisu - ale w ogóle nie chciałeś słuchać.
Bart, każdy Ci tu pisał jak się to robi. Ja nie jestem serwisantem bo zawsze mi to robili ludzie z dużo większym doświadczeniem ale serwis Judy to jest na serio wielka łatwizna. Sam przekładałem w domu golenie z Judy SL ze złych na dobre przy okazji robiąc serwis który jest prosty jak pier---olenie. Serio wystarczy odkręcić dwie śruby i puknąć gumowym młotkiem. Masz samochód i tankujesz go w serwisie czy sam?Bart pisze:focker, Mojego się nie podjąłeś naprawić bo ???
Ja rozbieram. I dostaje białej gorączki nazywanej powszechnie kur..cą... Śruby się zapiekły. Na razie odpuściłem temat, zalałem ropą i czekam aż puści... chyba że nie puści Wtedy będę szukał sztywny widelec.Piotr pisze:da rade jak sie śruby nie zapiekły skręcajace, na forum już ktośrozbiera takiego cudaka
W Indy? Olej?Piotr pisze:niestety sama spreżyna i tłumik nie da rady , amor Goni jak głupi , zero tlumieniq chyba zeby ktos wymienił olej na gęstszy co jest mało prawdopodobne.
może mniejsze dziurki nawiewrcić i więcej .......