Kolejny projekt jest w drodze:) Rama jest lekka bo przy 18 calach waży niecałe 1800g i podobno to jest to samo co ritchey p21 tylko OEM od Toyo dla MTB Cycletech
na rower jest plan obwiesić Suntourem xc pro Md :) był plan na 8s i obręcze araya 395 ale mam tylko jedną obręcz i mam dość czekania aż ją upoluję, dlatego postawiłem na 7s md i obręcze mavic 261CD ale żeby było lżej zostaną złożone na 36 szprychach wheelsmitch 1.8-.1.5-1.8.
Re: MTB Cycletech
#2Suntour w ładnym stanie, ramka też niczego sobie Masz już wszystko do złożenia?
#3Do dobranie jeszcze gripy , oraz muszę zamowic kool stopy;) pozatym wszystko jest;)
#6nie rezygnuj z XC Pro 8 speed i Araya
PŁACĘ ZŁOTEM Tioga Psycho K Skin Wall; Mostek ahead srebrny ControlTech mocowanie kiery na jedną śrubę, 1i 1/8 cala ,120mm
#7Na drugą obręcz niewiem moze z 2 lata poluje i nic, wiec póki co nie bede zatrzymywal projektu, pozatym maviki tez są spoko;)
#8Jedziemy z tematem , jest kilka dylematów lecz stosunkowo niewiele;) canti P+T szampany czy na tył dać pederseny? FD dolny z rolką czy górny ciąg?
Poza tym wszystko ładnie się łączy wiec już niebawem fotki całości.
Pozdrawiam
Poza tym wszystko ładnie się łączy wiec już niebawem fotki całości.
Pozdrawiam
#9Ja bym hamulców nie mieszał - szampan nie miały w secie czarnego pedersena na tył Moim więc zdaniem albo pełny set szampańskich, albo szukanie czarnego przodu do kompletu do pedersena
Co do przerzutki - ja u siebie dałem górny ciąg, ale kto wie jakby sprawa się potoczyła, gdybym miał fabryczne miejsce na rolkę w ramie
Co do przerzutki - ja u siebie dałem górny ciąg, ale kto wie jakby sprawa się potoczyła, gdybym miał fabryczne miejsce na rolkę w ramie
#11Ta rama jest czadowa. Kolor piękny. I ten napis, ot taki zwykły times new roman. Piękno prostoty w pełnej krasie. Składaj do kupy i wrzucaj foty. Kupię sobie browary i będę podziwiał ;) Jak go wystawisz do konkursu w tym roku to na 99% będzie to mój typ.
#12Nie ma to jak składać z NOS-ów, zazdraszczam
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
#15Fajnie, że się jeszcze dobre rowery pojawiają. Czekam na koniec.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
#17https://www.youtube.com/watch?v=EajhYjSUxaU
Na tym filmie widać że to bliźniacza rama p21 tylko inne przelotki linek;)
Jutro jazda testowa i jak się uda fotki;)
waga rowerku 10.5kg z ciężkimi 200 gramowymi dętkami wiec coś jeszcze urwę.
Na tym filmie widać że to bliźniacza rama p21 tylko inne przelotki linek;)
Jutro jazda testowa i jak się uda fotki;)
waga rowerku 10.5kg z ciężkimi 200 gramowymi dętkami wiec coś jeszcze urwę.
#20Racja. Ja bym założył opony z jasnym bokiem, jakieś Ritchey mega bite, czy coś w tym stylu.
#23Słabo polowałeś , miałem tą samą sytuację, też 2 lata szukałem drugiej ale w końcu upolowałem, ebajec, ale z PL, i do kompletu tą rzadszą, starszą, fajniejszą ze ściankami wklęsłymi i pod kątem czyli wersja Team ledwo co jeżdżoną .
Fajny ten kolorek i ramiak, ale też i zdecydowanie popieram, skinwalle must be. Będzie wizualnie lżej i ładniej wyglądać, tym bardziej że masz ciemne rawki. Widzę składałeś go na NOSach - ja bym nie jeździł na czymś takim, to nie auto że musi, na ścianę go!
A takie 2 pytania jeszcze o Pro MD.
Czy wiesz jak rozróżnić piastę pod 7 i 8 speed w ogłoszeniach jak nie podane, są jakieś cechy szczególne? Wiem że bębenek inny/szerszy ale tego na fotach nie widać a ludzie piszę że nie wiedzą. Czy ośki były 130 dla 7sp i 135 dla 8sp czy to nie ma znaczenia i obie miały 135?
No i tak samo z tylną zmieniarką, to była ta sama czy do 8ki była inna/jak je rozróżnić?
Dzięki
PŁACĘ ZŁOTEM Tioga Psycho K Skin Wall; Mostek ahead srebrny ControlTech mocowanie kiery na jedną śrubę, 1i 1/8 cala ,120mm
#24Na pewno nie było podziału że 7s ma z automatu oś 130mm a 8s 135mm - sam mam piastę 7s 135mm (ale nie MD)
Co zaś do RD - MD nie miała po prostu krótkiego wózka? W każdym razie mam zmieniarkę MD z krótkim wózkiem i działa ona bez problemu z napędem nie MD
Co zaś do RD - MD nie miała po prostu krótkiego wózka? W każdym razie mam zmieniarkę MD z krótkim wózkiem i działa ona bez problemu z napędem nie MD
#25wersja 8s ma szerszy bębenek MD (8s-25.4 7s-20.7) nie zauważyłem różnic poza naklejką 7s/8s i oczywiście szerokością bębna:) , z tego co kojarzę to były wersje 7s były 130-135mm a 8s tylko 135mm.
#26Czekajcie bo ze zmieniarką to się pogubiłem. Czyli wersja MD ponieważ miała kasetę z dodatkowym 8mym biegiem 28T (mam, nówkę ) potrzebowała po prostu dłuższego wózka a sam pantograf był ten sam co wcześniej w wersji 7s dodatkowy bieg, z tym samym skokiem wózka/gear ratio/uciągiem linki per bieg, tak?.
#27Czekajcie bo ze zmieniarką to się pogubiłem. Czyli wersja MD ponieważ miała kasetę z dodatkowym 8mym biegiem 28T (mam, nówkę ) potrzebowała po prostu dłuższego wózka a sam pantograf był ten sam co wcześniej w wersji 7s i obsługiwał bez problemów dodatkowy bieg czyli miał ten sam skok wózka/gear ratio/uciąg linki per bieg, tak?.
#28Tej, przecież wkleiłem zdjęcie przerzutki w wersji MD z krótkim wózkiem
Skok linki dla wersji MD i standard jest taki sam - mam system standard u siebie a obsługuje go przerzutka MD
Skok linki dla wersji MD i standard jest taki sam - mam system standard u siebie a obsługuje go przerzutka MD
#29Oooo, BadenBaden mi się zrobiło . No ale dobra, podsumowując, co do tylnego mecha, pod 8s mogę szukać jakiegokolwiek XC Pro, correct?