Kolejny projekt jest w drodze:) Rama jest lekka bo przy 18 calach waży niecałe 1800g i podobno to jest to samo co ritchey p21 tylko OEM od Toyo dla MTB Cycletech
na rower jest plan obwiesić Suntourem xc pro Md :) był plan na 8s i obręcze araya 395 ale mam tylko jedną obręcz i mam dość czekania aż ją upoluję, dlatego postawiłem na 7s md i obręcze mavic 261CD ale żeby było lżej zostaną złożone na 36 szprychach wheelsmitch 1.8-.1.5-1.8.
Re: MTB Cycletech
#2Suntour w ładnym stanie, ramka też niczego sobie
Masz już wszystko do złożenia?
#3Do dobranie jeszcze gripy , oraz muszę zamowic kool stopy;) pozatym wszystko jest;)
#6nie rezygnuj z XC Pro 8 speed i Araya
PŁACĘ ZŁOTEM
Tioga Psycho K Skin Wall; Mostek ahead srebrny ControlTech mocowanie kiery na jedną śrubę, 1i 1/8 cala ,120mm
#7Na drugą obręcz niewiem moze z 2 lata poluje i nic, wiec póki co nie bede zatrzymywal projektu, pozatym maviki tez są spoko;)
#8Jedziemy z tematem , jest kilka dylematów lecz stosunkowo niewiele;) canti P+T szampany czy na tył dać pederseny? FD dolny z rolką czy górny ciąg?
Poza tym wszystko ładnie się łączy wiec już niebawem fotki całości.
Pozdrawiam
Poza tym wszystko ładnie się łączy wiec już niebawem fotki całości.
Pozdrawiam
#9Ja bym hamulców nie mieszał - szampan nie miały w secie czarnego pedersena na tył Moim więc zdaniem albo pełny set szampańskich, albo szukanie czarnego przodu do kompletu do pedersena 
Co do przerzutki - ja u siebie dałem górny ciąg, ale kto wie jakby sprawa się potoczyła, gdybym miał fabryczne miejsce na rolkę w ramie
Co do przerzutki - ja u siebie dałem górny ciąg, ale kto wie jakby sprawa się potoczyła, gdybym miał fabryczne miejsce na rolkę w ramie
#11Ta rama jest czadowa. Kolor piękny. I ten napis, ot taki zwykły times new roman. Piękno prostoty w pełnej krasie. Składaj do kupy i wrzucaj foty. Kupię sobie browary i będę podziwiał ;) Jak go wystawisz do konkursu w tym roku to na 99% będzie to mój typ.
#12Nie ma to jak składać z NOS-ów, zazdraszczam 
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
#15Fajnie, że się jeszcze dobre rowery pojawiają. Czekam na koniec.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
#17https://www.youtube.com/watch?v=EajhYjSUxaU
Na tym filmie widać że to bliźniacza rama p21 tylko inne przelotki linek;)
Jutro jazda testowa i jak się uda fotki;)
waga rowerku 10.5kg z ciężkimi 200 gramowymi dętkami wiec coś jeszcze urwę.
Na tym filmie widać że to bliźniacza rama p21 tylko inne przelotki linek;)
Jutro jazda testowa i jak się uda fotki;)
waga rowerku 10.5kg z ciężkimi 200 gramowymi dętkami wiec coś jeszcze urwę.
#20Racja. Ja bym założył opony z jasnym bokiem, jakieś Ritchey mega bite, czy coś w tym stylu.
#23Słabo polowałeś
Fajny ten kolorek i ramiak, ale też i zdecydowanie popieram, skinwalle must be. Będzie wizualnie lżej i ładniej wyglądać, tym bardziej że masz ciemne rawki. Widzę składałeś go na NOSach - ja bym nie jeździł na czymś takim, to nie auto że musi, na ścianę go!
A takie 2 pytania jeszcze o Pro MD.
Czy wiesz jak rozróżnić piastę pod 7 i 8 speed w ogłoszeniach jak nie podane, są jakieś cechy szczególne? Wiem że bębenek inny/szerszy ale tego na fotach nie widać a ludzie piszę że nie wiedzą. Czy ośki były 130 dla 7sp i 135 dla 8sp czy to nie ma znaczenia i obie miały 135?
No i tak samo z tylną zmieniarką, to była ta sama czy do 8ki była inna/jak je rozróżnić?
Dzięki
PŁACĘ ZŁOTEM
Tioga Psycho K Skin Wall; Mostek ahead srebrny ControlTech mocowanie kiery na jedną śrubę, 1i 1/8 cala ,120mm
#24Na pewno nie było podziału że 7s ma z automatu oś 130mm a 8s 135mm - sam mam piastę 7s 135mm (ale nie MD)
Co zaś do RD - MD nie miała po prostu krótkiego wózka? W każdym razie mam zmieniarkę MD z krótkim wózkiem i działa ona bez problemu z napędem nie MD

Co zaś do RD - MD nie miała po prostu krótkiego wózka? W każdym razie mam zmieniarkę MD z krótkim wózkiem i działa ona bez problemu z napędem nie MD
#25wersja 8s ma szerszy bębenek MD (8s-25.4 7s-20.7) nie zauważyłem różnic poza naklejką 7s/8s i oczywiście szerokością bębna:) , z tego co kojarzę to były wersje 7s były 130-135mm a 8s tylko 135mm.
#26Czekajcie bo ze zmieniarką to się pogubiłem. Czyli wersja MD ponieważ miała kasetę z dodatkowym 8mym biegiem 28T (mam, nówkę
) potrzebowała po prostu dłuższego wózka a sam pantograf był ten sam co wcześniej w wersji 7s dodatkowy bieg, z tym samym skokiem wózka/gear ratio/uciągiem linki per bieg, tak?.
PŁACĘ ZŁOTEM
#27Czekajcie bo ze zmieniarką to się pogubiłem. Czyli wersja MD ponieważ miała kasetę z dodatkowym 8mym biegiem 28T (mam, nówkę
) potrzebowała po prostu dłuższego wózka a sam pantograf był ten sam co wcześniej w wersji 7s i obsługiwał bez problemów dodatkowy bieg czyli miał ten sam skok wózka/gear ratio/uciąg linki per bieg, tak?.
PŁACĘ ZŁOTEM
#28Tej, przecież wkleiłem zdjęcie przerzutki w wersji MD z krótkim wózkiem
Skok linki dla wersji MD i standard jest taki sam - mam system standard u siebie a obsługuje go przerzutka MD
Skok linki dla wersji MD i standard jest taki sam - mam system standard u siebie a obsługuje go przerzutka MD
#29Oooo, BadenBaden mi się zrobiło
. No ale dobra, podsumowując, co do tylnego mecha, pod 8s mogę szukać jakiegokolwiek XC Pro, correct?
PŁACĘ ZŁOTEM