GT Tequesta 1997

Wrzucam zalążek mojego projektu który chcę ukończyć do końca roku.

Za bazę posłuży mi frameset GT Tequesta z 1997 roku

Obrazek

Na tą chwilę osprzęt wygląda następująco
- korba Sugino Impel
-sztyca XT 26.8
Obrazek

-obręcze XT z piastami Mavic Ceramic
Obrazek
Obrazek

-hamulce i klamki Avida SD1 bodajże
-reszta to pełna grupa XT z 1997 r

Do pełni szczęścia brakuje mi tylko mostka Kore , kierownicy Kore i oponek .

Będzie ogień :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

Cardamon będą vki myślałem o cantach , ale po pierwsze komplet Avidow mi zalega a po drugie rower wygladac będzie bardziej rasowo. Z supportem jeszcze nie skończyłem dopiero pod koniec miesiaca będę w domu. Na razie delegacja i na tłok pracy ;) Cardamonw zimę możemy się umówić na rowerki. On one fatty 26x4.0 i Romet 29x3.0 i 29x2.3 czekają w gotowości ;)

Sorry , ale tak dziala u mnie autokorekta w tablecie. Rozbija prawie każde słowo na dwa czlony (za zdrość , za wodowo itd) Piszę jedno zdanie chwilę a drugie tyle je poprawiam. Z retro zostawiam sobie tylko GT . Kończy mi się powolo przestrzeń a niestety będzie jeszcze gorzej bo szykuje mi się zakup własnego M .Zamiast się cieszyć ciągle mam w głowie , gdzie ja to wszystko upchne;)

sztopi17 pisze:a niestety będzie jeszcze gorzej bo szykuje mi się zakup własnego M .Zamiast się cieszyć ciągle mam w głowie , gdzie ja to wszystko upchne;)
znam ten ból, mieszkając u matki miałem przynajmniej dość bezpieczną piwnicę na "gorsze" graty a teraz na swoim mam upchane pod łózkiem w sypialni, za kanapą w salonie, po komodach i jeden wisi w korytarzu a drugi stoi pod nim, chwała mojej żonie że jest dość wyrozumiała, gdyby była pedantką to pozamiatane, spałbym z gratami na balkonie chyba :lol: :lol: :lol:

Nie odwiedzacie rodziców i teściów ? Ja zamiast się bujać z rowerem na dachu czy w bagażniku popodrzucałem tu i ówdzie, jak się pojedzie i człowiek ma dość siedzenia za stołem to się wymyka na rower ;-)
Sorki sztopi17 za offtop, super malowanie ma twoja Tequesta.

btw. piasty XT a obręcze Mavic
Marin PM '92, AE Concorde '96, Raleigh Technium Peak '92, Alpinestars Cro-mega DX '91, Cycle Wolf Tucano, Panasonic MC-7500 '89, Wheeler Team 9900 '93

Spok offtopujcie grunt , żeby się dyskusja kręciła;) na obecnej stancji mam 1..2..3..4 rowery i u rodziców kolejne dwa. Najgorsze te współczesne monstery maja kierownice po 740 mm a to juz jest problem. Biedaki ciężko przez futryne ,, przepchac,, :lol:

Edi: z retro zostawiam sobie GT i dziewczyny Kastla. Jedyny rower w rodzinie który ma zagwarantowane zimowanie w mieszkaniu i jest zdecydowanie nie na sprzedaż. Czeka go mały upgrade z linkami, amorem i siodłem.

Mały update:)

GT już bez suportu. Niestety w pokojowych (chodzi o mieszkanie:) warunkach nie udało się go odkręcić. Oddałem do serwisu i rama już bez suportu do tego poprawiony gwint . Ze szpejów brakuje tylko mostka czarnego Kore ,FD XT i opony Conti Cross Country. Jak komuś zalega to proszę o kontakt:)

Ciągle zastanawiam się co z widelec. Mam problem bogactwa :)
-na sztywno z widelcem GT
-Manitou Spyder R (czerwony)
-Rock Shox Judy XC (zółto czarny)

Pokaż zdjęcie w całości z kołami ;-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

Wystarczyła posprzątać piwnice i kolejny prezent świąteczny :)
Obrazek

Żal wyrzucać to pójdzie do GTka. Do końca układanki brakuje mostka 135mm. Cardamon ma żółtego NOSa tylko ciągle się boje, że będzie trochę przy krótki :roll: