duża to pojęcie względne jak i pogoda

Se kupiłem tą przerzutke , tak sie zastanawiam czy nie zrobic tylko 2 tarcze z przodu, mam w przełajce dwie i wystarcza , tylko tam sa wieksze koła i i naczej rower śmiga , sie zobaczy , pomyśli

A co do sztycy mam pytanie czy tam siedzi zazwyczaj redukcja ????? bo ja mam wstawke redukcyjną
www.velotech.pl

Sądząc po wysokościi podsiodłówki ponad dolnymi rurami tylnego trójkąta to będzie przynajmniej drugi z największych rozmiarów czyli 19" C-C (jeśli nie największy 20,5")
Także biorąc pod uwagę skalę 5 rozmiarów jakie oferował Alpinestars przy 2 największych masz do wyboru przydomek "duża" albo "wielka" ;-)

Oryginalnie właziła sztyca 31,6 bez redukcji
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

Zależy to od kadencji i stylu jazdy. Dla mnie 48t i kolo 28 to nieporozumienie, no chyba że na szosowych oponach.
Ritchey przecież robił zestaw 11-33 i 29/44.
W terenie z kolem 28 czy 29er 38t mi pasuje idealnie. Do 50 można się rozpędzić.
Ritchey dodawał do kasety po to aby zniwelować różnice w korbie.
Jak miałem zniszczony mlynek to mi czesto spadał łańcuch na korbie przez to i ta rozbieżność w tym pomagała.
Cały sezon jeżdze 2x8 i nie narzekam.
Teoria ciekawa skoro ritchey się nią zaintesował i Brentjens w Atlancie 1996 wygrał właśnie na dwóch blatach.

no tak tylko ta redukcja już tam była i jest długa w miare a wyciagnąć ją ..............

a ja mam krótki wózek w przerzutce tył w tej ramie jak ktoś zauważył...........

a że jest sztywna, twarda to bardzo dobrze będzie podjeżdzać i o to chodzi
Koła ........ tam mam przednie koło tylko oryginał , na Mavicu trzeba będzie coś pomyśleć
www.velotech.pl

Aldek jak mówisz że to diabeł nie rower to czy mógłbyś zmierzyć tylny trójkąt (od oski koła do ośki suportu) Albo ty Piotrze? Proszę bo chce mieć porównanie.
+1 za krótki wózek krótki jest best
sztywna, twarda to bardzo dobrze będzie podjeżdzać i o to chodzi
Moja (Alu) szkoła 8-) uważam tak samo

40,3 to dla mnie bomba. Rower wścieklizna :lol: a właściwie driftowóz :-) . Dla porównania Zaskar LE 2000 (niebiesko żółty taki jak Docenta), Balance al-450 ( i inne balance) mają 42cm.
Nie rozumiem wstydu z tego roweru kolor git DX też mi tam sie podoba. Ale szkoda że normalna przerzutka nie podejdzie.

ocenie sam jak sie złozy kiedyś i porównam odczucia w stosunku do Hawka , którym tyrałem maratony i bił inne na podjazdach po korzeniach .

no i zobacze co włoze do niego , czy DX czy magura i DX..a magure mam niebieską też !
www.velotech.pl

Magure bardzo lubie ale jaką masz move! Czy sid blue. Jak sid blue to jesteś zobowiązany szukać sida to tej ramy :-P
Niewiem jakie hawk ma widełki z tyłu. Miarka prawde ci powie.

A ja ci powiem tak , nie miarka śmiga na rowerze tylko Ty .

I wszystko zależy od Twojej techniki , jaką sobie wypracujesz , wiec nie podniecaj sie miarkami tylko rób techniczne podjazdy , z czego będziesz miał później przyjemność
www.velotech.pl

Mó rowej do jazdy to 29er i dlugosc widełek to więcej niż 45cm. I wszystkie podjazdy zjazdy robie na tym niezwrotnym klocu robiac technikę. I potem jak wsiadam na 26 co ma 42 cm to zaczyna sie zabawa i przyjemność o której mówiłeś.

Sam nie wiem co to jest :-/ w moim wątku powitalnym napisałem troche o nim.
Centurion sprzedaje go jako cross ale rama geometria 29er
Kokpit 29er
Widelec 50mm trekking/cross
Opony 700x35c
Trekinga tez mam ale treking bardziej mi sie kojarzy z błotnikami sakwami kierownicą jaskółka.
I nie wiem co to jest. Może i dla ciebie to treking? Oceń prosze sam. W moim wątku powitalnym jest foto.
Widełki 45,5cm. Jestem ciekaw do czego go porównasz.

Hubert pisze:Jak kolo 700c czy 29er to tylko dwie tarcze.
Hubert pisze:Zależy to od kadencji i stylu jazdy. Dla mnie 48t i kolo 28 to nieporozumienie, no chyba że na szosowych oponach.
Ritchey przecież robił zestaw 11-33 i 29/44.
W terenie z kolem 28 czy 29er 38t mi pasuje idealnie. Do 50 można się rozpędzić.
Ritchey dodawał do kasety po to aby zniwelować różnice w korbie.
Jak miałem zniszczony mlynek to mi czesto spadał łańcuch na korbie przez to i ta rozbieżność w tym pomagała.
Cały sezon jeżdze 2x8 i nie narzekam.
Teoria ciekawa skoro ritchey się nią zaintesował i Brentjens w Atlancie 1996 wygrał właśnie na dwóch blatach.
Ech... to miał być wątek o Al-medze DX Piotraa nie Twoich preferencjach... :evil:
Hubert wszędzie robisz misz-masz.
Ostatnio zmieniony 2014-09-16, 09:46 przez veng, łącznie zmieniany 1 raz.
Marin PM '92, AE Concorde '96, Raleigh Technium Peak '92, Alpinestars Cro-mega DX '91, Cycle Wolf Tucano, Panasonic MC-7500 '89, Wheeler Team 9900 '93

no własnie , nie chciałem być niekulturalny i powiedzieć od razu spier..... z tym trekingiem :mrgreen:

Poza tym Cross to cross a 29 er to 29 er i nie mieszaj sobie w głowie .

Przerzucak dojechał, ale to jest przerzutka pod montaż obejmy , wiec trzeba rzeźbić podkładke specjalną , śrubke itd , wiec na razie poszła na półke,
Rower poskładam do kupy jakoś ale nie treaz bo mam mase roboty z kołami jeszcze , sporo zamówień i musze terminy trzymać .

jak wybiore szpeja to zaglądne tutaj, w każdym razie , zastanawiam sie nad magurą, gripami i DX do kompletu , chyba że znajde ten karton z całym osprzetem LX albo DX
www.velotech.pl