No masz rację ... coś mi się ubzdurało.focker pisze: W 99 najwyższy model to był SL. Race pojawił się dopiero w 2000 r.
Jaki tu jest rozmiar sztycy ?
Noszę się z zamiarem nabycia takiej ramy ale białej 2000 rok
Ponoć 27,2 ale jakoś nie chce wejść
Wiecie coś o pękającym lakierze na tej ramie ?
To pracuje i tamta ma pęknięcia od mocowań pancerzy począwszy na wzmocnieniu pod przednią przerzutkę i tylnych hakach skończywszy ... wszystko co jest z alu oddziela się od carbonu ...
Oni tam nałożyli ze 4 warstwy lakieru , który jest przecież sztywny a carbon pracuje
To pracuje i tamta ma pęknięcia od mocowań pancerzy począwszy na wzmocnieniu pod przednią przerzutkę i tylnych hakach skończywszy ... wszystko co jest z alu oddziela się od carbonu ...
Oni tam nałożyli ze 4 warstwy lakieru , który jest przecież sztywny a carbon pracuje
Nie rób nam i tej ramie tego.hit00r pisze:Jaki tu jest rozmiar sztycy ?
Lodzermensch
Jesteś łajzą ... ja się pytam o radę a ty chrzanisz jak gimbus.corrado1111 pisze: Nie rób nam i tej ramie tego.
Jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz bzdur.
Jeszcze żebyś chociaż dodał jakieś informacje ale nie - trzeba pieprzyć głupoty.
Przepraszamhit00r pisze:Jesteś łajzą ... ja się pytam o radę a ty chrzanisz jak gimbus.corrado1111 pisze: Nie rób nam i tej ramie tego.
Jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz bzdur.
Jeszcze żebyś chociaż dodał jakieś informacje ale nie - trzeba pieprzyć głupoty.
Lodzermensch
Przeprosiny przyjęte.corrado1111 pisze: Przepraszam
Czekam na jakieś informacje odnośnie tej ramy - może ktoś coś wie i mi doradzi.
jak są pęknięcia lakieru, to raczej pewne że rama karbonowa w tym miejscu albo już jest albo niebawem będzie pęknięta. Scotty z tamtych lat miały mocowanie sztycy 27.00 a nie 27.2 więc 27,2 nie wsadzisz, dlatego pewnie corrado1111 tak zareagował na próbę pchania sztycy 27.2 w rurkę 27.0 i to jeszcze w endorphinie.
Niestety obecnie bardzo trudno o fajną sztycę w rozmiarze 27.0, wiem bo mam scotta team racing z 1997 i cały czas jeżdżę na tej fabrycznej.
Niestety obecnie bardzo trudno o fajną sztycę w rozmiarze 27.0, wiem bo mam scotta team racing z 1997 i cały czas jeżdżę na tej fabrycznej.
27.0 frezujesz rozwiertakiem na 27.2 i po problemie.
A pekniecia lakieru na carbonie to nic dziwnego. Material pracuje, a twardy lakier tego nie wytrzymuje. Trek przykladowo mial czesto tę przypadłość. Ramy mialy dozywotnia gwarancje i taka opinie wydal trek odgornie - pekanie lakieru, a nie materialu. Nie przypominam sobie bu komus strzelila tam rama dalej w wyniku uszkodzenia materialu. W specu mialem tak samo. W cannonie nie widze bo rama czarna.
A pekniecia lakieru na carbonie to nic dziwnego. Material pracuje, a twardy lakier tego nie wytrzymuje. Trek przykladowo mial czesto tę przypadłość. Ramy mialy dozywotnia gwarancje i taka opinie wydal trek odgornie - pekanie lakieru, a nie materialu. Nie przypominam sobie bu komus strzelila tam rama dalej w wyniku uszkodzenia materialu. W specu mialem tak samo. W cannonie nie widze bo rama czarna.
mi tak szosowa rama pękła, najpierw były pęknięcia lakieru(zbagatelizowałem problem) a później pękła.
ja bym jednak ramy rozwiertakiem nie niszczył tylko szukął sztyccy
chyba dobrze byłoby przenieść te dywagacje bo to jednak nie ten dział.
ja bym jednak ramy rozwiertakiem nie niszczył tylko szukął sztyccy
chyba dobrze byłoby przenieść te dywagacje bo to jednak nie ten dział.
Niewiele jest Endorfin bez pęknięć lakieru w okolicach oporów - wszystkie jakoś jeżdżą (łącznie z moją, dość intensywnie używaną swego czasu).
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Bardzo wam wszystkim dziękuję
Dzisiaj prawdopodobnie rama zagości u mnie i zacznę ją reanimować :)
Będzie kolejny temat więc i hejterzy powinni być zadowoleni
Oczywiście mojemu sprzętowi daleko będzie do tej niebieskiej Snacka ... bo jest biała
Jak złoże rower i nic nie będzie trzeszczeć to będzie znaczyło iż jest cała.
To pęknięcie przy mocowaniu przedniej przerzutki jest wzmocnieniem z Alu aby obejma nie uszkodziła karbonu ... utlenia się
Dzisiaj prawdopodobnie rama zagości u mnie i zacznę ją reanimować :)
Będzie kolejny temat więc i hejterzy powinni być zadowoleni
Oczywiście mojemu sprzętowi daleko będzie do tej niebieskiej Snacka ... bo jest biała
Jak złoże rower i nic nie będzie trzeszczeć to będzie znaczyło iż jest cała.
To pęknięcie przy mocowaniu przedniej przerzutki jest wzmocnieniem z Alu aby obejma nie uszkodziła karbonu ... utlenia się
W mojej też są pęknięcia lakieru przy piwotach i oporach.
Nic się nie pogłębia mimo tego, że nie oszczędzam roweru...
Nic się nie pogłębia mimo tego, że nie oszczędzam roweru...
Nie strasz. U mnie jest podobnie
Mam 2 Endorfiny - w żadnej nie jest to aż tak widoczne
A swoją Endorfinę z tego powodu reklamował choćby Piotr z tego co wiem, jedna z osób również dlatego rzeźbiła do haka adapter pod dysk
A swoją Endorfinę z tego powodu reklamował choćby Piotr z tego co wiem, jedna z osób również dlatego rzeźbiła do haka adapter pod dysk
szaro to widzę...
pogoda ma się popsuć więc już chyba nie warto zakładać...
pogoda ma się popsuć więc już chyba nie warto zakładać...
chyba 3x9, chociaż ten bokeh nie pozwala na 100% stwierdzić. Po zakupie moich i przesiadki z m739 byłem lekko zawiedziony, m739 miały twardszą sprężynę i krótszy skok dźwigni wrzucającej.
no nie da sie ukryć, zupełnie inna charakterystyka pracy między m739 vs. m952 ( brutalna precyzja < precyzjna poezja )
używki 3x9, ale w bardzo ładnym stanie... a ty cardamon sam sobie NOSów szukaj, w tym rowerze tylko tylna przerzutka i mostek są nowe i to przypadkowo, nie robię go na wystawę sklepową
snack pisze:używki 3x9, ale w bardzo ładnym stanie... a ty cardamon sam sobie NOSów szukaj, w tym rowerze tylko tylna przerzutka i mostek są nowe i to przypadkowo, nie robię go na wystawę sklepową
Poka foty w całości na rowerze
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
możesz napisać jaką szerokośc mufy suportowej ma endorfina? 73 czy 68?
jest szansa by korba xtr m952 na suporcie ultegry 109.5mm (tak idealnmie działa w scocie team racing z 1997r) działała bez ocierania łańcucha?
jest szansa by korba xtr m952 na suporcie ultegry 109.5mm (tak idealnmie działa w scocie team racing z 1997r) działała bez ocierania łańcucha?
68 z tego co pamiętam
na drugie pytanie nie znam odpowiedzi daj mi tę korbę i wkład to sprawdzę i ci napiszę...
Skeevo ja wiem, że twoje serwery z bazami danych czekają na to zdjęcie ale brakuje ostatnio czasu.. w dzień nie mogę nic zrobić przy rowerze bo latorośl wszystko mi wyrywa z ręki i ucieka albo co gorsza sama chce przykręcać a wieczorami padam na twarz, więc rower rozbebeszony czeka
na drugie pytanie nie znam odpowiedzi daj mi tę korbę i wkład to sprawdzę i ci napiszę...
Skeevo ja wiem, że twoje serwery z bazami danych czekają na to zdjęcie ale brakuje ostatnio czasu.. w dzień nie mogę nic zrobić przy rowerze bo latorośl wszystko mi wyrywa z ręki i ucieka albo co gorsza sama chce przykręcać a wieczorami padam na twarz, więc rower rozbebeszony czeka
ja bym obstawiał coś bardziej retro, jednak
a tak wracając do meritum, to ile ważą takie endorfinowe ramy?
a tak wracając do meritum, to ile ważą takie endorfinowe ramy?
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
hehe, z klamkomanetkami się akurat Kubie udałosnack pisze:a ty cardamon sam sobie NOSów szukaj
aldek pisze:a tak wracając do meritum, to ile ważą takie endorfinowe ramy?
Tu Mka, ale Lka bardzo podobnie
Bez przesadycorrado1111 pisze:Skeevo już nagrzał aparaturę.
Edit.:
Dokładnie taki był moim pierwszym kompem w życiu
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900