Witam
Tak na szybko, woj. podkarpackie, Przemyśl, Tomek z tej strony.
Kocham rowery, stare rzeczy i jestem wielkim fanem firmy Kona !
Jak to połączyć ??? ..... hmmm trudne pytanie... :)
Nabyłem taką oto piękną ramę Kona Mokomoko z 1999r na której mam zamiar zbudować bardzo fajny rower.
Nigdy nie zgłębiałem się szczególnie w mechanikę, cale, wymiary... dlatego zapewne będę was dręczył różnymi pytaniami.
Kiej czort... Ale fajna ramka. Witaj.
Jak to połączyć ?? jak jesteś pełnoletni to zazwyczaj łączy sie to falszką , po pierwszej są zarysy, po drugiej jest już świetlisty plan.
Na forum wiele rzeczy sie na trzeźwo nie da ogarnąć ostatnio
Na forum wiele rzeczy sie na trzeźwo nie da ogarnąć ostatnio
Witamy!
Skoro zaczynasz zabawę to zapraszamy do założenia wątku w "RetroMTB". Trzymam kciuki za budowę i mocno kibicuję. To już druga Kona z 1999 roku na forum.
Skoro zaczynasz zabawę to zapraszamy do założenia wątku w "RetroMTB". Trzymam kciuki za budowę i mocno kibicuję. To już druga Kona z 1999 roku na forum.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
Świetna oferta :)! ale nie będę z nowych kolegów forumowiczów zdzierał, oddam za 150 :Pjulek pisze:panie! biere te kone! 200 zoty za pobraniem
wystarczy juz tych zartow bo mnie swedza paluszki. i tak bylaby za duza, dluga ta rurka pod siodlem, co?
W ramie jestem zakochany i strasznie mi się podoba, gdyby tak założyć do niej full retro xtr...
Jedynie rozmiar i geometria mnie martwi, nie ma na niej żadnych oznaczeń wielkości, sprzedający mówił że to 19 cali - czyli dla mnie super, ale jak będzie w rzeczywistości... muszę tylko jakiś amorek kupić, wtedy wsadzę koła i się "przymierzę".
Jedynie rozmiar i geometria mnie martwi, nie ma na niej żadnych oznaczeń wielkości, sprzedający mówił że to 19 cali - czyli dla mnie super, ale jak będzie w rzeczywistości... muszę tylko jakiś amorek kupić, wtedy wsadzę koła i się "przymierzę".
spróbuj wyczaić jaki wideł w niej siedział - to ważne do budowy aby nie dać za wysokiego / za niskiego
A i o skoku to coś powie
E: w sumie to już jest w linku powyżej
A i o skoku to coś powie
E: w sumie to już jest w linku powyżej
Atom chyba 80mm czyli tył można sie tyle samo albo mniej spodziewać, hmmm... mysłalem że bedzie ok.100mm
Plany są przyszłościowe, na początek będę chciał wpakować byle co do ramy i zobaczyć geometrię i czy mi będzie odpowiadać. Jeżeli będę zadowolony to z czasem będę podmieniał komponenty, ale nie chce go robić fabrycznie, marzy mi się stary xtr :D