hehe to ja chętnie przygarnę tego SX-a jak tak bardzo drażni Cię jego kolor i w ogóle jak tak bardzo zrujnował Twoją koncepcjęAdamello pisze:Mam coś awersję do czerwonego po prostu
P.S. Fajny pomysł z tym trzymaniem w napięciu, rozbudza wyobraźnię.
hehe to ja chętnie przygarnę tego SX-a jak tak bardzo drażni Cię jego kolor i w ogóle jak tak bardzo zrujnował Twoją koncepcjęAdamello pisze:Mam coś awersję do czerwonego po prostu
łapią ale mniejsza niż pierwsze shimanoAdamello pisze:Z tego co piszą to lapią, ale mnie takie rzeczy nie ruszają.kapelusznik pisze: Nie wiedziałem że istniały takie Vki. Nie łapie to luzów bardziej niż równoległe prowadzenie w shimano?
Mnie też nie ruszają bo nie jeździłem nigdy na Vkach;) z kantów od razu przeszedłem na tarczowe, zresztą i tak najwięcej jeżdże na kantach.Adamello pisze:Z tego co piszą to lapią, ale mnie takie rzeczy nie ruszają.kapelusznik pisze: Nie wiedziałem że istniały takie Vki. Nie łapie to luzów bardziej niż równoległe prowadzenie w shimano?
Albo brak smaru;) Moja DT 440 też wyła do czasu aż przesmarowałem pierścienie (wiem, że trzeba mało i odpowiedni smar).Adamello pisze:jest chyba wybitnie mocna sprężyna i dlatego tak głośno grzechocze. Muszę to nagrać i porównać np. z Chris Kingiem.
No w życiu:)kapelusznik pisze:
Ale o ten smar to chyba mnie nie posądzasz?;)
Jest troche ciszej niż na sucho ale też bez przesady - coś tam grzechocze nadal:)
https://youtu.be/c3F8_qaT64g
Obecnie mam na dysku prawie 20 tyś osobiście robionych zdjęć części rowerowych, z tego tak co piąte - szóste na wadze i sporo tego w pamięci, więc jak trzeba to mogę zalać forum offtopem.Retromen pisze:Na forum lightbike.com cisza to chociaż tutaj fotki z wagą można pooglądać)
Tyle że takie terkotanie a'la drut czy plastikowy kubek w szprychach to nawet na podjazdach działa. W ogóle jak słychać grzechotkę to jest zły znak.Piotr pisze:w latach ...70 żeby tyrkało to się zakładało drucik na ramę i ocierał o szprychy .....takze tyrkanie to raczej cienka podnieta ..... hahahahahhahahaha na wyścigach miażdży to konkurenta jak słyszy nadjeżdżający klekot , lepiej uciekać na boki bo nie wiadomo czy sie komuś własnie nie rozlatuje sprzęt
jak co rok na jesieni (niestety aż do wiosny) Piotr odpala obszar mózgu odpowiedzialny za bełkot i przypomina sobie login oraz hasło do forumsztopi17 pisze:Piotr ta wzmożona aktywność na forum to efekt końca sezonu rowerowego w serwisie czy poprostu nasiliły Ci się objawy
Ja proponuje bana dla tego Pana lub przerwę od pisania na 3 miesiące.Piotr pisze:walcie sie na ryj
rozumiem wnerw na prowokacje, zaczepki, ale jakiś poziom trzymać wypada... tylko sobie wystawiasz świadectwoPiotr pisze:walcie sie na ryj co was obchodzi moja praca, dajecie mi jeść ? pierdoły tu sie odprawia na forum i nie można tego czytać ...
Powiem Ci Grzesiek - jak żyję i działam w branży to jeszcze mi się ta wersja nie trafiła. Ba nawet na własne oczy nigdzie takich nie widziałem.focker pisze:Fajnie by podeszła kolorystycznie Magura Frog.
Tylko wagowo trochę mniej.