miałek i mam saksa kwarca, wytrzymał wiele, trza się strzec.
a w ogóle, to jak się wyliczy ze wzoru długość ostatniego kawałka pancerza, to nie penka
Fajna przygoda, ja z przerzutkami to mam innego pecha, że mi się już trzy razy rozkręciły śrubki od ostatniego kółeczka w wózku, poszły w trawę, i weź tu jedź. Tak się teraz na to wk..., że loktitem wsio zasmarowałem, i spokój.
Re: Fockerowy Sunn Crosss
#32Koniec roku się zbliża, każdy picuje i kończy swoje rowery, a ja od kilku dobrych lat co roku startowałem w konkursie. Szkoda by mi było to przerwać, więc wzorem innego użytkownika forum przedstawiam coś, co nie ma szans na wysokie miejsce, ale pozwala na udział w rywalizacji w tym sezonie.
Rower to moja zimówka. Generalnie go nie oszczędzam, jeżdżę w soli, nie bardzo dbam o zarysowania, czystość itp. Z piast schodzi lakier, często widzi błoto itp.
Generalnie jednak w tym rowerze udało mi się osiągnąć 100% części od europejskich firm. Nie ma nic firm z Japonii, USA czy innego Tajwanu. Gdzie były faktycznie produkowane to inna sprawa.
Specyfikacja wygląda tak:
Rama Sunn Cross z 1998 r, wyprodukowana w St Gaudens, Francja.
Widelec Rond Magura Quake CP75, spreżyna-olej. Firma niemiecko-holenderska. Wyprodukowany prawdopodobnie jeszcze w Holandii.
Stery Rond Magura - j.w.;
Hamulce Magura HS33 - Niemcy;
Przerzutki, manetki, korby, suport, kaseta, łańcuch - Sachs Francja;
Obręcze Sunn Francja;
Piasty Sachs Francja;
Szprychy - DT Swiss Szwajcaria;
Opony i dętki- Continental Niemcy;
Siodło: Selle San Marco Paola Pezzo Włochy;
Pedały Look Francja;
Kierownica, sztyca - oryginalne Sunn, Francja;
Mostek Syntace Niemcy;
Rogi Olpran Czechy;
Koszyk na bidon Zefal Francja;
Chwyty Pro Grip Włochy;
Linki i pancerze BTwin Francja;
Taka zimówka, ale z jakimś tam zamysłem zrobiona.
Rower to moja zimówka. Generalnie go nie oszczędzam, jeżdżę w soli, nie bardzo dbam o zarysowania, czystość itp. Z piast schodzi lakier, często widzi błoto itp.
Generalnie jednak w tym rowerze udało mi się osiągnąć 100% części od europejskich firm. Nie ma nic firm z Japonii, USA czy innego Tajwanu. Gdzie były faktycznie produkowane to inna sprawa.
Specyfikacja wygląda tak:
Rama Sunn Cross z 1998 r, wyprodukowana w St Gaudens, Francja.
Widelec Rond Magura Quake CP75, spreżyna-olej. Firma niemiecko-holenderska. Wyprodukowany prawdopodobnie jeszcze w Holandii.
Stery Rond Magura - j.w.;
Hamulce Magura HS33 - Niemcy;
Przerzutki, manetki, korby, suport, kaseta, łańcuch - Sachs Francja;
Obręcze Sunn Francja;
Piasty Sachs Francja;
Szprychy - DT Swiss Szwajcaria;
Opony i dętki- Continental Niemcy;
Siodło: Selle San Marco Paola Pezzo Włochy;
Pedały Look Francja;
Kierownica, sztyca - oryginalne Sunn, Francja;
Mostek Syntace Niemcy;
Rogi Olpran Czechy;
Koszyk na bidon Zefal Francja;
Chwyty Pro Grip Włochy;
Linki i pancerze BTwin Francja;
Taka zimówka, ale z jakimś tam zamysłem zrobiona.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
#33Rama jest super, chętnie bym sobie taką sprawił Ekstra rowerek i jak najbardziej ma szansę na pierwszą trójkę.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
#34Dzięki za miłe słowo.
Bardzo lubię ten rower, ale na wiele nie liczę :)
Bardzo lubię ten rower, ale na wiele nie liczę :)
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
#35Jestem jak najbardziej za, żeby na podium staną rower ostro używany, a nie tylko eksponat ze ściany.
#36Ja tylko przypomnę, że aby rower stanął do rywalizacji to najpierw musi zostać zgłoszony
Do dzieła zatem czyjemu sercu miły Sunn Fockera jest
Do dzieła zatem czyjemu sercu miły Sunn Fockera jest