skolioza pisze:A poważnie - chcesz wybrać coś z palety retro mniej więcej takiej jakie były dostępne (czyli skromne, stonowane) czy chcesz malnąć jakiego odjechanego metalika, team bowa, screama etc?
No to jak na poważnie, to na poważnie.
Wybór jest już mocno ograniczony (chyba, że będzie jakaś konkretna propozycja na forum) do dwóch opcji:
1. Oryginalny zielony, ale położony od nowa i w przeciwieństwie do oryginału - nie matowy. Za tą opcją przemawia to, że samochód jest w oryginale z 1979r, więc szkoda mu zmieniać kolor. Minus jest taki, że kolor jest - jak wcześniej pisałem - rzygopędny.
2. Opcja 2 - kość słoniowa. Już od dawna mi to chodziło po głowie, a niedawno zobaczyłem na łódzkich drogach coś takiego jak na zdjęciach. Mój Maluszek jest w wersji eksportowej, więc ten kolor by do niego pasował (takie często szły na zachód). Niestety - nie jest to oryginał.
No i pytanie - felgi oryginalnie szare, czy w kolorze nadwozia? Najprawdopodobniej będzie jednak kość słoniowa z felgami w kolorze nadwozia. Chyba, że jakieś dobre propozycje na forum zobaczę ;)