Team Marin - Fuji Ultra Lite - Triple

Osprzęt - Shimano XT
korba - White Industries - grawerowana
Przednia piasta XT 110mm
Kaseta XTR 900 i HG90

Katalogowo był Manitou SX

finalnie bez szału - ale taki był zamiar...........

no i mostek do wymianki - ale mostek marin-a to też bieda - co do mostka to czekam na propozycje.
remik76
Załączniki
P1010125.JPG
P1010123.JPG
P1010124.JPG
P1010126.JPG
P1010127.JPG
P1010122.JPG

Fajny, zgrabny rower. Możesz pokusić się o wstawienie mostka Ritchey-a. One pasują do wszystkiego a tutaj tym bardziej bo jakieś tam inne akcenty od Toma już są.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

siodło - ritchey vektor - i tak jest katalogowo
spotkałem się że montowano mostek ritcheya - jeszcze się nad tym zastanawiam..

ten manitou jest może 1-cm wyższy od sx - czyli różnica żadna - oba mają po 80mm
remik76

Amor najładniejszy z całego roweru ... ale moim zdaniem nie pasuje tutaj w żaden sposób - ani kolorem ani grubością podkowy i wygląda bardziej świeżo.
No i to jest chyba 1999 rocznikowo ?
Rower jak do jazdy super ale jeśli chodzi o retro sztukę nie trafiona kompozycja.
TO TYLKO I WYŁĄCZNIE MOJE ZDANIE.

mekp pisze:
hit00r pisze:Ewentualnie mój by tu bardziej pasował kolorystycznie i designem mimo że to 2000 rocznik.
70 skoku do starej ramy lepiej niż 80
Leciutki i ładny tyle że to powietrze :-/

http://allegro.pl/marzocchi-bomber-z2-x ... 85555.html

Do mojego RB na pewno nie pasuje więc sprzedaję w cholerę :mrgreen:
Wtedy będzie totalny czoper!
No nie będzie czoper bo ten amor jest NISKI.
I ma 70 skoku a teoretycznie 80.
Jest niski :-> no i srebrnymi akcentami wpasowuje się w resztę grupy w twoim sprzęcie.
W moim rowerze pięknie się prezentuje :lol: tylko ten skok i co za tym idzie wysokość za małe :shock:

focker pisze:Marzocchi są znacznie wyższe niż Manitou same z siebie. Ten X-Fly ze skokiem 70mm będzie wyższy od Manitou ze skokiem 80mm.
No to mnie rozwaliłeś :shock: ... ja miałem zamysł kupić ramę Cannondale Killer V500 w pięknym kolorze niebieska perła i przełożyć wszystko z RB do niego łącznie z Bomberem no ale nie kupiłem ramy więc sell ...
Dokonam zmiany widelca na większy skok a ten niech znajdzie nowy dom :-)
Może ktoś z forum by kupił to bym wiedział że będzie szanowany.
No ale dość o tym ... :idea:

Powaga. Różnica pomiędzy Manitou (chyba najniższe widelce) a Bomberami (najwyższe chyba widelce) dochodzi do 2cm przy tym samym skoku. Dlatego kiedyś skróciłem górne golenie w Bomberze mojej narzeczonej o centymetr - i jeszcze zostało w cholerę miejsca na oponę przy rozmiarze 2.1.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

focker pisze:Powaga. Różnica pomiędzy Manitou (chyba najniższe widelce) a Bomberami (najwyższe chyba widelce) dochodzi do 2cm przy tym samym skoku. Dlatego kiedyś skróciłem górne golenie w Bomberze mojej narzeczonej o centymetr - i jeszcze zostało w cholerę miejsca na oponę przy rozmiarze 2.1.
JAK MOŻNA BYŁO ZROBIĆ COŚ TAKIEGO :?: :!: