Witam!
Tworzę osobny temat bo maszyna u mnie zostaje na stałe więc jej się należy
Kolory w rzeczywistości przedstawiają się zupełnie inaczej - są o wiele bardziej nasycone i żywe.
Usiłowałem to oddać z lampą , bez lampy i zmieniając otoczenie ... ale się nie udało z tym aparatem
Nie mniej jednak uważam że sprzęt mi wyszedł i cała jego koncepcja jest warta uwiecznienia
Czekam na jakieś propozycje - co po za tytanowymi śrubkami byście w nim zmienili
Pedały kupię najprawdopodobniej Saint platformowe - dobra cena waga wygląd i niezawodność
Gdyby nie Shiver wagowo też było by całkiem dobrze zważywszy że rama z damperem waży 2650 gram
Mnie się rower w całości podoba. Jedyna rzecz która mi się nie podoba z wyglądu to czcionka napisów na amortyzatorze ale to szczegół bo pewno amorek pierwsza klasa.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
Ale maszyna.
Canony są piękne.
Jak ta korba sie sprawuje wielowypust sie trzyma?
Niewiem czy widziałeś ale w galileo byl reportaż z produkcji propheta
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... e_s#t=1268
Twoja rama pewnie tak powstała
Canony są piękne.
Jak ta korba sie sprawuje wielowypust sie trzyma?
Niewiem czy widziałeś ale w galileo byl reportaż z produkcji propheta
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... e_s#t=1268
Twoja rama pewnie tak powstała
No amor jak na tamte lata super ... ciężko porównać do współczesnych choć płynnością działania przebija każdy.
Korba - zero skrzypień i tym podobnych odgłosów - super sztywna.
Jak dokręcisz na smarze jest cacy.
Koronki wytrzymują kilkanaście tysięcy bez wymiany
No ale jak się popatrzy na ceny katalogowe to wszystko wyjaśnia.
Korba była u mnie w 3 rowerach i absolutnie nie mogę jej nic zarzucić
Z moich obserwacji mimo że rama jest na styk w zasadzie to ciut za mała - nie buja nawet na otwartym damperze , dobra czułość ... w sumie to idealne na wycieczki albo jakiś maraton.
W realu rower wygląda o niebo lepiej bo te zdjęcia powodują iż lakier wygląda kupowato
Korba - zero skrzypień i tym podobnych odgłosów - super sztywna.
Jak dokręcisz na smarze jest cacy.
Koronki wytrzymują kilkanaście tysięcy bez wymiany
No ale jak się popatrzy na ceny katalogowe to wszystko wyjaśnia.
Korba była u mnie w 3 rowerach i absolutnie nie mogę jej nic zarzucić
Z moich obserwacji mimo że rama jest na styk w zasadzie to ciut za mała - nie buja nawet na otwartym damperze , dobra czułość ... w sumie to idealne na wycieczki albo jakiś maraton.
W realu rower wygląda o niebo lepiej bo te zdjęcia powodują iż lakier wygląda kupowato
HSCV od Marzocchi w jakimkolwiek wydaniu to według mnie poezja. Zapewne nie inaczej jest tutaj :)hit00r pisze:No amor jak na tamte lata super ... ciężko porównać do współczesnych choć płynnością działania przebija każdy.
Rower wizualnie prezentuje się dość oryginalnie, ale trudno nie odmówić mu uroku i świetnych komponentów :)
Trochę tylko nie podchodzi mi sztyca kolorystycznie, moim zdaniem ni cholery tu nie pasuje i gryzie się z naprawdę fajnymi kolorami Cannona.
No właśnie taki set nabyłem ... miałem na nim też sztycę regulowaną ale nie chcę tym rowerem kozaczyćPawlos pisze:
Trochę tylko nie podchodzi mi sztyca kolorystycznie, moim zdaniem ni cholery tu nie pasuje i gryzie się z naprawdę fajnymi kolorami Cannona.
Myślałem o czarnej sztycy Thomsona ... albo jakiejś carbonowej.
Wybór padł na czarną sztycę Thomson'a ... więc chyba wybór jest słuszny ?Pawlos pisze: Trochę tylko nie podchodzi mi sztyca kolorystycznie, moim zdaniem ni cholery tu nie pasuje i gryzie się z naprawdę fajnymi kolorami Cannona.
Do tego zacisk na imbus niebieski firmy Aest - tani i chyba ładny a i sztycy nie ukradną bo w planach mam założenie siodła w czerwieni - Fizik Aliante Carbon Braided
Nie omieszkam zamieścić odpowiednich fot żeby dopełnić całości
sztyca wazna rzecz, ostatnio kumplowi takie coś się przytrafiło z tym turnerem więc thomson to najlepszy wybór
za mocno skręcona! kumpel jeździ na tym badziewiu 2 lata w kurierce i działa :)
cino cinelli santo subito
na sprzedaż:
https://picasaweb.google.com/wojd47h/NaSprzedaz#
moje aukcje:
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=24938441
na sprzedaż:
https://picasaweb.google.com/wojd47h/NaSprzedaz#
moje aukcje:
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=24938441
LOOOOOOOOOOOOL
Cóż - może miał pecha
Mi tam się ten Thomson podoba zajebiście - piękna rzecz.
Ale cena też piękna
Cóż - może miał pecha
Mi tam się ten Thomson podoba zajebiście - piękna rzecz.
Ale cena też piękna
Wojtas ma racje z skręceniem, nie tylko to że za mocno ale też to że nie równo skręcona mogła być.
Imo z thomsonem znacznie lepiej, sztyca ma jednak duży wpływ na wygląd roweru szczególnie jak jest tak wysunięta. Nie myślałeś o pedałach SPD bo mi korba xtr i platformy to tak średnio sie widzi.
Rower troche schudł przez thomsona? Jak wagowo wyglądają te sztyce?
Imo z thomsonem znacznie lepiej, sztyca ma jednak duży wpływ na wygląd roweru szczególnie jak jest tak wysunięta. Nie myślałeś o pedałach SPD bo mi korba xtr i platformy to tak średnio sie widzi.
Wagowo to Turner jest papierowy - wyczuwalnie lżejszy niż Thomson.Piorun pisze:Wojtas ma racje z skręceniem, nie tylko to że za mocno ale też to że nie równo skręcona mogła być.
SPD są takie jakie były kiedyś Shimano XT bo skoro mam dłuższą sztyce to je zostawiłem.
Rama jest na mnie minimalnie za mała i na sztycy Turnera to było odczuwalne przy SPD bo bloki podwyższają pozycję.
Platform raczej nie kupię skoro jest nowa sztyca
Niby Piorun a byki jak Hubert.Czy Ty jesteś pierd-lnięty?Myślisz że jak nick zmienisz to zapomnimy o tym co tu zrobiłeś?Piorun pisze: z skręceniem,
Lodzermensch
A ty co ?corrado1111 pisze:Niby Piorun a byki jak Hubert.Czy Ty jesteś pierd-lnięty?Myślisz że jak nick zmienisz to zapomnimy o tym co tu zrobiłeś?Piorun pisze: z skręceniem,
Święta Inkwizycja!?
Byś się wypowiedział na temat mojego wspaniałego sprzętu a nie snuł wspominki o jakimś buraku
Nikt się nie spodziewa Świętej Inkwizycji:)hit00r pisze:A ty co ?corrado1111 pisze:Niby Piorun a byki jak Hubert.Czy Ty jesteś pierd-lnięty?Myślisz że jak nick zmienisz to zapomnimy o tym co tu zrobiłeś?Piorun pisze: z skręceniem,
Święta Inkwizycja!?
Byś się wypowiedział na temat mojego wspaniałego sprzętu a nie snuł wspominki o jakimś buraku
Rower fajny ale ja się nie znam na tych nowych więc sobie tylko oglądam.Ładny jest ale dla mnie za nowoczesny po prostu.
A wspominków nie snuję tylko stwierdzam fakt że ten psychiczny bachor znów nam zaczyna forum rozpieprzać.
Lodzermensch
Widzę że jest troche za mała ale nie przeszkadza mi to wizualnie w końcu po coś lepsze sztyce są dłuższe.
Thomson cięższy bo dłuższy ja zmieniając kalloya na rooxa też dorzuciłem. Chyba 34g jak pamiętam ale nie mam serca jej skracać.
I zostań przy spd. Już o tym że w spd czuć rower nie trzeba wspominać.
Thomson cięższy bo dłuższy ja zmieniając kalloya na rooxa też dorzuciłem. Chyba 34g jak pamiętam ale nie mam serca jej skracać.
I zostań przy spd. Już o tym że w spd czuć rower nie trzeba wspominać.
wyluzuj Corrado, niedługo Ciebie nie bedzie można czytać bo co post to ujadanie
jak Hubert ma zmienne IP to będzie problem z permanentnym banem
I takiej zmiany tu było trzeba, teraz wygląda zacnie.
Nie miałem nigdy w rękach gratów do Thomsona, naprawdę warte tej kasy?
Rozumiem że w/g Ciebie jest jak najbardziej w porządku że troll zbanowany kilka dni temu założył sobie nowe konto i napierdziela sobie dalej w najlepsze?Jeśli tak to luz, tylko zdecyduj się w końcu czy masz go dość czy go bronisz.cardamon pisze:wyluzuj Corrado, niedługo Ciebie nie bedzie można czytać bo co post to ujadanie
I nie ujadam co post tylko pod postem tego zjeba.
Lodzermensch
Miałem sztycę tej firmy i w/g mnie jest warta każdej złotówki.Wykonanie jest rewelacyjne.Pawlos pisze:I takiej zmiany tu było trzeba, teraz wygląda zacnie.
Lodzermensch
Moim zdaniem jeśli robili ją w USA a nie za miskę ryżu to WARTO!Pawlos pisze:I takiej zmiany tu było trzeba, teraz wygląda zacnie.
Po mimo że Hamerykanie płacą za nią śmieszne kwoty bo co to dla nich 100 dolców ?
W PL jest syf i bieda więc cena jest SPORA ale mi się wydaje że mam teraz 100 punktów do lansu
Podzielę się wrażeniami z jazdy
Czy Ty jesteś pierd-lnięty?
psychiczny bachor
tego zjeba
Jak sie sprawują hamulce? Jak słyszałem hamują bdb a jak z awaryjnością?
Nie sprowokujesz mnie, i tak tu pobędziesz do pierwszej wizyty Skoliozy.Piorun pisze:Czy Ty jesteś pierd-lnięty?psychiczny bachortego zjeba
Jak sie sprawują hamulce? Jak słyszałem hamują bdb a jak z awaryjnością?
Lodzermensch
W sumie to prawie można go nazwać Retro MTB bo koła i amortyzator pochodzą z rocznika chyba 2002-2003 , że o XTR 952 nie wspomnę.
Ciekawostką jest przednia manetka Exage ... to już jest RETRO pełną gębą
Rama to chyba 2007 rok ... może troszkę młodsza ale nie więcej niż 2009
Zobaczycie jakiego blasku nabierze jak wsadzę inne siodło , które jest całe czerwone
Ciekawostką jest przednia manetka Exage ... to już jest RETRO pełną gębą
Rama to chyba 2007 rok ... może troszkę młodsza ale nie więcej niż 2009
Zobaczycie jakiego blasku nabierze jak wsadzę inne siodło , które jest całe czerwone
nie nie jest w porządku że ktoś został ukarany i wrócił jak gdyby nigdy nic, ale za przeproszeniem darcie ryja w każdym poscie na ten temat też jest nie halo, wychodzisz na furiata i tyle, TAK WIEMY ŻE TO HUBERT I TAM NIE POWINNO GO TU BYC, WSZYSCY ZROZUMIELI, JUŻ STARCZY, narazie to on pisze merytorycznie a Ty krecisz kolejna gównoburze, dziabnij se browara i przełącz kanałcorrado1111 pisze:Rozumiem że w/g Ciebie jest jak najbardziej w porządku że troll zbanowany kilka dni temu założył sobie nowe konto i napierdziela sobie dalej w najlepsze?Jeśli tak to luz, tylko zdecyduj się w końcu czy masz go dość czy go bronisz.cardamon pisze:wyluzuj Corrado, niedługo Ciebie nie bedzie można czytać bo co post to ujadanie
I nie ujadam co post tylko pod postem tego zjeba.
a Marcin ma trudną decyzję do podjęcia czy wyciąć pewną pule IP i ograniczyć innym potencjalnym odbiorcom dostęp do forum czy nie, przy założeniu że Hubert na zmiennym IP siedzi
No ale nawet jeśli to jest ten ktoś kogo tak bardzo kochasz to nie naraził się tutaj niczym.corrado1111 pisze:Dobra, pozwalajmy mu się bawić, ja już będę cicho.
Nie pod moim tematem - więc mam gdzieś to co robił kiedyś.
Zabawię się w admina i pozwolę ci pisać jedynie na temat mojej zajebistości odnośnie tworzenia takich wspaniałych nie retro dzieł rowerowych
Ten ktoś naraził się tym po prostu że założył konto zaraz po tym jak dostał bana za co to już sam wiesz.hit00r pisze:No ale nawet jeśli to jest ten ktoś kogo tak bardzo kochasz to nie naraził się tutaj niczym.corrado1111 pisze:Dobra, pozwalajmy mu się bawić, ja już będę cicho.
Nie pod moim tematem - więc mam gdzieś to co robił kiedyś.
Zabawię się w admina i pozwolę ci pisać jedynie na temat mojej zajebistości odnośnie tworzenia takich wspaniałych nie retro dzieł rowerowych
Moja wina zrobiłem Ci offtop w wątku, sorry i już znikam.
A dzieła tworzysz fajne, tylko nie moje klimaty po prostu.
Lodzermensch
Niezłe. Zbanowany bezczel robi ze wszystkich debili i jeszcze znajduje poklepywaczy, którym się nie podoba jak ktoś ktoś się próbuje temu przeciwstawić. Dalej dawajcie z siebie robić kretynów - zupełnie jakby Trynkiewicz uciekł z więzienia czy tam innego przybytku w którym powinienbył być i ktoś np. widząc go w sklepie próbował go bronić, że przecież dzisiaj nic nam jeszcze złego nie zrobił. Pięknie. Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale granice absurdu i tak zostały przekroczone.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .