Nie wiedziałem gdzie zamieścić ale w sumie to cały rower by wyszedł z przewagą części Retro
Cała zbieranina i ostatnio przybyło.
Są też kompleciki jak przednia i tylna przerzutka XTR M900 , XT 737 , Czarny LX ... w sumie to co ja będę wymieniał - sami się doszukajcie co jest co.
Wystawka jest jak się patrzy
Fajne modele w szafeczce :)
A części - jak to części. Przyjemna kolekcja, ale te brzydkie kaczątka (wideł suntoura, nowoczesna rd105 itp) to mógłbyś gdzieś obok położyć
A części - jak to części. Przyjemna kolekcja, ale te brzydkie kaczątka (wideł suntoura, nowoczesna rd105 itp) to mógłbyś gdzieś obok położyć
Nie wiesz że to najwyższy model Suntoura z bodajże 1999/2000 roku.kaczko pisze:Fajne modele w szafeczce :)
Super lekki jak na ówczesne czasy.
To nie była lipa bo kosztował 1000 zł wtedy więc nie mało - konstrukcja elastomerowa porządnie wykonana z dobrych materiałów.
Wiem że Suntour kojarzy ci się z gównem pokroju XCR ale to nie to samo
Tam jest tylna przerzutka szosowa też Suntour i jakością wykonania na poziomie Dura Ace - zero luzów ładne wykończenie super mocne sprężyny.
A na półce są nowsze rzeczy niż tylko ta 105 - mostek Sunline'a z tego roku
Połowę z tego widziałeś ... sporo przybyło dlatego to zamieściłemPiotr pisze:super, ale to już widziałem i chyba nie raz ....
Wiem, że suntour robił osprzęt warty uwagi.
Co do amorasa jednak skojarzenia z nowymi ich wybrykami wygrały Zwracam honor.
To jest bodajże MG ULRkaczko pisze:Wiem, że suntour robił osprzęt warty uwagi.
Wywaliłem z niego elastomer bo się rozleciał - zastąpiłem miękkimi sprężynami.
Nie ma wcale tłumienia ale wybiera najdrobniejsze dziurki - działa TOTALNIE , gorzej jak prędkość i dziury są większe.
Na razie stoi na półce.
Fajny pomysł
Masz problem ze swoim rowerem. Serdecznie zapraszam Serwis rowerowy Łódź ul Zapolskiej 31
Bajkopisartwo panie. Bajkopisartwo.Nie wiesz że to najwyższy model Suntoura z bodajże 1999/2000 roku.
Super lekki jak na ówczesne czasy.
To nie była lipa bo kosztował 1000 zł wtedy więc nie mało - konstrukcja elastomerowa porządnie wykonana z dobrych materiałów.
Wiem że Suntour kojarzy ci się z gównem pokroju XCR ale to nie to samo
Ne jest to Suntour MG ULR, Tylko MG UL z 1999r.
ULR pojawił się dopiero w 2001 i miał tłumienie lejowe. Opis tu:
http://forum.retromtb.pl/viewtopic.php?p=71992
Superlekki - niezły żart. Katalogowo ważył 1,55kg. I nie byłoby tak źle gdyby nie to, że to masa bez rury sterowej :D Realnie ważył pod 1800gram - sam go ważyłem u Corrada i przecierałem oczy ze zdumienia. To już jest wynik żenujący jak na amor bez tłumika, krztyny oleju, z alu górnymi goleniami i alu rurą sterową. Wyjmij z Judy Sl tłumik to zejdzie do 1100gram. Tu jest masa Bombera.
Już nie wspomnę o tym, że w 1999r nawet budżetowy RS Jett miał tłumienie olejowe - a tutaj tylko spreżyna i elastomer.
Może źle nie wyglądał, ale kupców na to nie było, bo za taką kasę można było zanabyć coś znacznie, znacznie lepszego. Suntour to zrozumiał i rok później pojawił się MG ULR z tłumieniem olejowym. Kupców też wielu nie było, bo toto bez kąpieli olejowej ważyło prawie 2kg. Fakt - wykonany super, ale technologicznie (pod względem wagi) lata świetlne za choćby RS.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Możliwe - aż tak się nie zagłębiałem - teraz waży więcej bo ma same sprężyny
Dostałem go i tak za darmo bo miał iść do śmietnika i stwierdziłem że szkoda dziadka - zabrałem rozebrał em i zarzeźbiłem
Był u mojej kobieciny w Corratec'u i świetnie się spisywał.
Mój kolega ma MG ULR i wyglądają w zasadzie identycznie - tym się sugerowałem.
To co jest na półce jest dekoracją , większość sprawna technicznie ale i tak czekają na lepsze czasy.
Miałem sporo złomu z klasą więc dlatego zrobiłem wystawkę i dołożyłem sprawne części aby było więcej
Dostałem go i tak za darmo bo miał iść do śmietnika i stwierdziłem że szkoda dziadka - zabrałem rozebrał em i zarzeźbiłem
Był u mojej kobieciny w Corratec'u i świetnie się spisywał.
Mój kolega ma MG ULR i wyglądają w zasadzie identycznie - tym się sugerowałem.
To co jest na półce jest dekoracją , większość sprawna technicznie ale i tak czekają na lepsze czasy.
Miałem sporo złomu z klasą więc dlatego zrobiłem wystawkę i dołożyłem sprawne części aby było więcej
SR Suntour klepiący pod koniec lat 90. tanie widły ma się do klasycznej marki Suntour jak pięść do nosa. To dwa odrębne podmioty i nie ma mowy o kontynuacji tradycji prawdziwego Suntoura. To tak jakby chwalić siê chińskim Junakiem
Nooo :P Univegę też wystawiłem i jakiś debil wygrał aukcję potem się rozmyślił ... dawno nikt mnie tak nie podku...!Piotr pisze:no to juz wiem kto usilnie sprzedaje na allegro rame z pęknięciem na haku
Był na tyle bezczelny że kiedyś w 2010 coś ode mnie kupił - wystawiłem mu pozytywa i nawet nie raczył się zrewanżować - wyjątkowa menda!
W sumie to i dobrze bo szkoda było by takiemu matołowi za te pieniądze oddać
A tamtą ramę wystawiam bo przecież nie wywalę do śmietnika takiego rodzynka!
Inne części też wystawiałem to by chcieli wszystko za darmo.