Od tego są komentarze na allegro żeby takich gości tępić jak szczury.
Chyba że te koła były za pół darmo.
Ja kiedyś kupiłem złom MG42 i facet mnie tak wyrolował że się załamałem.
POlacy to są szmaciarze dla swoich - mentalność aby się pozbyć czyimś kosztem to coś powszechnego.

no ostatnio kupiłem cały rower tak.... od gościa z forum:/
wg opisu wszystko ok, porobione zaprawki... które okazały się pomalowanym błotem(autentycznie pędzlem zamalowane błoto na spawach) - słowem masakra.

Kosztował trochę kasy - zakładałem, że w co najmniej używalnym stanie. I co, sądzić się z takim?
Ciężko mi zrozumieć takie typy.

niestety nie mozesz sobie publicznie nikogo obsmarować , są na to przepisy prawne i lepiej nie zaczynać ....sobie robić koło dupy .

a na forum lepiej pisać tylko dobre opinie , tak samo we wszystkich opinodawczych portalach czy stronach i lepiej żeby z tego forum tez znikło obsmarkowywanie , albo to ukryć tylko dla uzytkowników.
czasy coraz gorsze ....
www.velotech.pl

nie stety nie mozesz pisać negatywów, poczytaj sobie prawo , ani udostępniać na to miejsce , czy to w przypadku osoby prywatnej , czy nie daj Boże firmy , zasadniczo można napisać tylko pozytwnie .

takze, delkatnie z tym koledzy..
www.velotech.pl

snack - niezgodność oferty - coś z tym myślisz robić?

A jak koleś pisze, że rower jest "ok" a przychodzi trup, to co.
Mi odpisał, że stan wynika z tego, że rower ma ponad 20lat. Niestety "ok" jest bardzo subiektywnym okresleniem.
Teraz muszę pokornie patrzeć jak kolejnym osobom (pewnie z tego forum) opycha kolejne "niespodzianki".
Myślę, że trzeba informować innych - choćby tylko na forum, że są tacy ludzie.

snack pisze:Moj przypadek jest inny bo sprzedający wyraził skruchę i częściowo zrefunduje. Koło już leży w serwisie.

A robienie forumowej bazy nieuczciwych nie da chyba efektu. Bo co przed kliknięciem kup teraz bedzie ktoś sprawdzał czy nie ma sprzedawcy na czarnej liście?
jakby komuś sie zechciało ładnie moderować taki wątek, np. zebrana alfabetycznie lista patałachów w pierwszym poście to byłoby bardzo przydatne, ja wielokrotnie nie wystawiłem negatywa tylko dla tego że chu*e niemyte dają odwetowego negatywa i później masz bagno nie profil na allegro, a wiekszość ludzi jest tak niekumata że jak widzi jakieś negatywy (obojętnie dla nich czy za sprzedaż czy za kupno) to rezygnuje z kupna. Najlepiej mieć 2 konta, jednym tylko kupujesz i sypiesz negatywy wg. uznania a drugie do sprzedaży, jeżeli jesteś sam uczciwy :)

Niedługo będę rozkręcał Wheeler-a i coś czuję że będzie podobnie :-) W końcu rower od Dit-a :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

dlatego zawsze przed rozbiórką wlewam ze 2-3 razy odrdzewiacz z lidla i jeźdzę chwilkę.

poluzowuje to rdzę, i trochę ją penetruje
centurion accordo gt '88, gary fisher big sur '99, trek singletrack 950 '95, romet-universal '82, centurion-ritchey '90-91, nishiki bombardier '94, peugeot black rock '90, univega dual action-pro '96, koga-miyata traveller '91/ ramy; wheller 6600 '93, centurion accordo '87, katrga dx '90 /było: muddy fox courier comp '92, peugeot mackenzie '92, giant cold rock '90, '91, '92,

snack
zalewaj ropą- naftą , benzyna wysusza
centurion accordo gt '88, gary fisher big sur '99, trek singletrack 950 '95, romet-universal '82, centurion-ritchey '90-91, nishiki bombardier '94, peugeot black rock '90, univega dual action-pro '96, koga-miyata traveller '91/ ramy; wheller 6600 '93, centurion accordo '87, katrga dx '90 /było: muddy fox courier comp '92, peugeot mackenzie '92, giant cold rock '90, '91, '92,