no i kup se panie na allegro koła na pierwszy rzut oka wyglądające bardzo ładnie....
i zdejmij kasetę do mycia, a tu zonk! syf to normalne ale że szprychy do wymiany.. wrrr
ech ci handlarze...
Od tego są komentarze na allegro żeby takich gości tępić jak szczury.
Chyba że te koła były za pół darmo.
Ja kiedyś kupiłem złom MG42 i facet mnie tak wyrolował że się załamałem.
POlacy to są szmaciarze dla swoich - mentalność aby się pozbyć czyimś kosztem to coś powszechnego.
Chyba że te koła były za pół darmo.
Ja kiedyś kupiłem złom MG42 i facet mnie tak wyrolował że się załamałem.
POlacy to są szmaciarze dla swoich - mentalność aby się pozbyć czyimś kosztem to coś powszechnego.
no nie były za pół darmo obręcze ładne, piasty też, kręcą się bez zastrzeżeń.. no chyba że sprzedający nie widział, bo przy założonej kasecie nie było widać.
Mimo wszystko wierzę w dobrą wolę sprzedającego. Szkoda tylko że trzeba serwis najpierw zrobić.
Mimo wszystko wierzę w dobrą wolę sprzedającego. Szkoda tylko że trzeba serwis najpierw zrobić.
no ostatnio kupiłem cały rower tak.... od gościa z forum:/
wg opisu wszystko ok, porobione zaprawki... które okazały się pomalowanym błotem(autentycznie pędzlem zamalowane błoto na spawach) - słowem masakra.
Kosztował trochę kasy - zakładałem, że w co najmniej używalnym stanie. I co, sądzić się z takim?
Ciężko mi zrozumieć takie typy.
wg opisu wszystko ok, porobione zaprawki... które okazały się pomalowanym błotem(autentycznie pędzlem zamalowane błoto na spawach) - słowem masakra.
Kosztował trochę kasy - zakładałem, że w co najmniej używalnym stanie. I co, sądzić się z takim?
Ciężko mi zrozumieć takie typy.
@kapelusznik http://forum.retromtb.pl/viewforum.php?f=39
opinię można wyrazić czy tu, czy na alle jeśli tam kupowaleś
opinię można wyrazić czy tu, czy na alle jeśli tam kupowaleś
niestety nie mozesz sobie publicznie nikogo obsmarować , są na to przepisy prawne i lepiej nie zaczynać ....sobie robić koło dupy .
a na forum lepiej pisać tylko dobre opinie , tak samo we wszystkich opinodawczych portalach czy stronach i lepiej żeby z tego forum tez znikło obsmarkowywanie , albo to ukryć tylko dla uzytkowników.
czasy coraz gorsze ....
a na forum lepiej pisać tylko dobre opinie , tak samo we wszystkich opinodawczych portalach czy stronach i lepiej żeby z tego forum tez znikło obsmarkowywanie , albo to ukryć tylko dla uzytkowników.
czasy coraz gorsze ....
Ale kto tu mówi o obsmarowaniu - opinia ma być prawdziwa, rzeczowa i rzetelna
Zawsze można załączyć kontrast opisu przedmiotu i stanu faktycznego, jeśli te się rozmijają
Zawsze można załączyć kontrast opisu przedmiotu i stanu faktycznego, jeśli te się rozmijają
nie stety nie mozesz pisać negatywów, poczytaj sobie prawo , ani udostępniać na to miejsce , czy to w przypadku osoby prywatnej , czy nie daj Boże firmy , zasadniczo można napisać tylko pozytwnie .
takze, delkatnie z tym koledzy..
takze, delkatnie z tym koledzy..
ze sprzedawcą już porozmawiałem, a tu nikogo nie obsmarowuję tylko opisuję fakty jak było...
a fakt jest taki że mamy niezgodność oferty ze stanem faktycznym..
swoją drogą żyjemy w głupich czasach
a fakt jest taki że mamy niezgodność oferty ze stanem faktycznym..
swoją drogą żyjemy w głupich czasach
snack - niezgodność oferty - coś z tym myślisz robić?
A jak koleś pisze, że rower jest "ok" a przychodzi trup, to co.
Mi odpisał, że stan wynika z tego, że rower ma ponad 20lat. Niestety "ok" jest bardzo subiektywnym okresleniem.
Teraz muszę pokornie patrzeć jak kolejnym osobom (pewnie z tego forum) opycha kolejne "niespodzianki".
Myślę, że trzeba informować innych - choćby tylko na forum, że są tacy ludzie.
A jak koleś pisze, że rower jest "ok" a przychodzi trup, to co.
Mi odpisał, że stan wynika z tego, że rower ma ponad 20lat. Niestety "ok" jest bardzo subiektywnym okresleniem.
Teraz muszę pokornie patrzeć jak kolejnym osobom (pewnie z tego forum) opycha kolejne "niespodzianki".
Myślę, że trzeba informować innych - choćby tylko na forum, że są tacy ludzie.
Moj przypadek jest inny bo sprzedający wyraził skruchę i częściowo zrefunduje. Koło już leży w serwisie.
A robienie forumowej bazy nieuczciwych nie da chyba efektu. Bo co przed kliknięciem kup teraz bedzie ktoś sprawdzał czy nie ma sprzedawcy na czarnej liście?
A robienie forumowej bazy nieuczciwych nie da chyba efektu. Bo co przed kliknięciem kup teraz bedzie ktoś sprawdzał czy nie ma sprzedawcy na czarnej liście?
jakby komuś sie zechciało ładnie moderować taki wątek, np. zebrana alfabetycznie lista patałachów w pierwszym poście to byłoby bardzo przydatne, ja wielokrotnie nie wystawiłem negatywa tylko dla tego że chu*e niemyte dają odwetowego negatywa i później masz bagno nie profil na allegro, a wiekszość ludzi jest tak niekumata że jak widzi jakieś negatywy (obojętnie dla nich czy za sprzedaż czy za kupno) to rezygnuje z kupna. Najlepiej mieć 2 konta, jednym tylko kupujesz i sypiesz negatywy wg. uznania a drugie do sprzedaży, jeżeli jesteś sam uczciwy :)snack pisze:Moj przypadek jest inny bo sprzedający wyraził skruchę i częściowo zrefunduje. Koło już leży w serwisie.
Było
http://forum.retromtb.pl/viewtopic.php?t=795
proponuję nie ciągnąć offa skoro sprawa przedmiotowych kółek Snacka się wyjaśniła (oby każdy trafił na takiego sprzedawcę)
http://forum.retromtb.pl/viewtopic.php?t=795
proponuję nie ciągnąć offa skoro sprawa przedmiotowych kółek Snacka się wyjaśniła (oby każdy trafił na takiego sprzedawcę)
dlatego lubię retro, bo nigdy nie jest plug & play
Niedługo będę rozkręcał Wheeler-a i coś czuję że będzie podobnie W końcu rower od Dit-a
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
dlatego zawsze przed rozbiórką wlewam ze 2-3 razy odrdzewiacz z lidla i jeźdzę chwilkę.
poluzowuje to rdzę, i trochę ją penetruje
poluzowuje to rdzę, i trochę ją penetruje
centurion accordo gt '88, gary fisher big sur '99, trek singletrack 950 '95, romet-universal '82, centurion-ritchey '90-91, nishiki bombardier '94, peugeot black rock '90, univega dual action-pro '96, koga-miyata traveller '91/ ramy; wheller 6600 '93, centurion accordo '87, katrga dx '90 /było: muddy fox courier comp '92, peugeot mackenzie '92, giant cold rock '90, '91, '92,
Nie miałem odrdzewiacza, więc po wyjęciu sztycy (z wielkim trudem) wlałem trochę benzyny ekstrakcyjnej i dopiero na drugi dzień próbowałem ruszyć
snack
zalewaj ropą- naftą , benzyna wysusza
zalewaj ropą- naftą , benzyna wysusza
centurion accordo gt '88, gary fisher big sur '99, trek singletrack 950 '95, romet-universal '82, centurion-ritchey '90-91, nishiki bombardier '94, peugeot black rock '90, univega dual action-pro '96, koga-miyata traveller '91/ ramy; wheller 6600 '93, centurion accordo '87, katrga dx '90 /było: muddy fox courier comp '92, peugeot mackenzie '92, giant cold rock '90, '91, '92,
Wiem, ale akurat tylko to miałem pod ręką ale żebyś to widział, jaki szlam wypłynął przez otwór gdzie się przykręca ślizg dla linek
737 + tarcze od ojca dyrektora
Wg mnie jednak za duży jarmark kolorów się robi i nie wygląda ładnie chyba wrócę do seryjnego układu jak z foldera.
Wg mnie jednak za duży jarmark kolorów się robi i nie wygląda ładnie chyba wrócę do seryjnego układu jak z foldera.
Ja założyłbym jakieś fajne czarne wylajtowane tarcze plus te sciągacze...
pozdrawiam
xMekpx
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Też bym założył czarne wylajtowane tarcze.. gdybym je miał a tak będzie standard i już. Nie ma chyba co cudować, w końcu to tylko rower do roboty - 4km w jedną i 4km z powrotem.
ładny stan z tym czerwonym i te koronki
Masz problem ze swoim rowerem. Serdecznie zapraszam Serwis rowerowy Łódź ul Zapolskiej 31
A dziękuję, wyszukaj mi jakiś IG łancuch do tego
pewno IG 90
Masz problem ze swoim rowerem. Serdecznie zapraszam Serwis rowerowy Łódź ul Zapolskiej 31
a już może być jaki niższy też