![:oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Cóż czas nie stoi w miejscu, człowiek się starzejecorrado1111 pisze:...Ale na tym pierwszym filmiku wyglądasz lekko inaczej niż na zlocie:)
![;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Cóż czas nie stoi w miejscu, człowiek się starzejecorrado1111 pisze:...Ale na tym pierwszym filmiku wyglądasz lekko inaczej niż na zlocie:)
Myślisz że dziara ze skrzydlatym kółkiem i szybkozamykaczem na ramieniu wystarczy?corrado1111 pisze:...W czerwcu załóż identyfikator bo i bez zmian Cię na ostatnim zlocie nie poznałem:)
Piotr czemu uważasz, że to takie ważne?Piotr pisze:a zauwazyłeś ciekawą istotną sprawe w tej przerzutce ----- ma wiecone kółeczka ...........
Chyba coś w tym jest, faktycznie "wielkie" hasła i napisy zdarzają się na rowerach o osprzęcie marnym (choć jeśli o to chodzi to zawsze staje mi przed oczami peugeot na campie mirage o okrutnej aluminiowej ramie z wielkim napisem na tylnych widełkach " Festina Team Replica" sic!Gerwazy pisze: Zauważyłem zresztą, że cechą wielu włoskich produktów, w każdym razie z branży rowerowej było nadawanie im takich "egzaltowanych" nazw, z których "campione del mondo" /mistrz świata/ jest chyba najlepszym przykładem - takie napisy włosi umieszczali nawet na zupełnie tanich rowerach - i robiły tak całkiem duże i znane firmy.
w tym przypadku pretensje prosze kierowac do francuzowAskaniusz92 pisze:zawsze staje mi przed oczami peugeot na campie mirage o okrutnej aluminiowej ramie z wielkim napisem na tylnych widełkach " Festina Team Replica" sic! ) Może też to ma jakieś odzwierciedlenie w we włoskim sposobie bycia czy charakterze włochów... ale tego dokładnie nie wiem (wiem że dużo mówią ).
moze sie zdazyc ,ze jedne i drugie sa oryginalneAskaniusz92 pisze:Dzięki!![]()
Kolejna sprawa:
Jestem zdziwiony tym jak wkleiłeś na poprzedniej stronie zdj. Grand Sport'a i on ma "profilowane" kółeczka - mam Gran sporta ale chyba nowszego i tam są kółka proste - bez profilowania - zwykły dysk .... Który GS jest "w oryginale" ?
Spokojnie, spokojnie - jestem tego świadommarcin74 pisze:w tym przypadku pretensje prosze kierowac do francuzowAskaniusz92 pisze:zawsze staje mi przed oczami peugeot na campie mirage o okrutnej aluminiowej ramie z wielkim napisem na tylnych widełkach " Festina Team Replica" sic! ) Może też to ma jakieś odzwierciedlenie w we włoskim sposobie bycia czy charakterze włochów... ale tego dokładnie nie wiem (wiem że dużo mówią ).![]()
bo to i Peugeot i Virenque na nim jezdzacy sa zabojadami![]()
zreszta marki produkowane we wszystkich krajach ,a nie tylko WLOSI stosuja taka taktyke
Nie trzeba daleko szukać : moja Gazelle Champion Mondial z mistrzostwami świata też ma niewiele wspólnego, co najwyżej jakimiś mistrzostwami dookoła wiatraka między zagonem tulipanówmarcin74 pisze:
zreszta marki produkowane we wszystkich krajach ,a nie tylko WLOSI stosuja taka taktyke
dziurki sie zgadzajaGerwazy pisze:W katalogu na rok 1951 który mam na płytce podarowanej mi kiedyś przez Marcina74 dziurki widać czarno na białym, więc kółka są oryginalne w tej za 2k$:
zboczeniecGerwazy pisze:Eh ten Rochloff. Piękny
Wróć do „FIRMY, FIREMKI, MANUFAKTURY I MOLOCHY”