autor:dodo1989
Dla mnie liczą się jeszcze pieniądze :). W Zakopanem trudno o taki zakład, w którym można coś takiego zrobić. Z resztą w Zakopanem nie ma nawet sklepu elektronicznego... Rowerowy jest od biedy jeden - drugi zamknęli i zrobili knajpę.
Teraz czasu mam teraz dużo, dlatego mógłbym się pobawić... a co do zakamarków to przyda się szczotka z bodajże mosiężnymi włoskami? No i też nie jestem pewien, czy zrobię to w tym sezonie... Jednak gdy w moim dziuranowie pogoda się popsuje, a często się tak zdarza to z nudów nawet scyzorykiem bym oskrobał ramę :).
Ostatnio z resztą zrobiłem tunning optyczny zaślepki od mostka (Manitou Answer). Była trochę pokiereszowana, brudna, a w środku zastygnięta na zawsze zardzewiała śruba... Nieźle maltretowałem wczoraj, aby się rozeszły... Rozgrzewałem całość i topiłem w kwasie przyspieszając reakcje. Dało to pożądany efekt - potem z pomocą młotka udało się to rozdzielić. Aby usunąć nieprzyjemny brud i rysy zrobiłem sobie coś na miarę tokarki z wiertarki stołowej :). Szlifowałem równomiernie każdą z krawędzi i uzyskałem efekt taki jak w retro gałkach we wzmacniaczach :). No i zamiast czarnej tym razem dałem srebrną śrubę...
- Załączniki
-