Problem może tkwić w tej kwestii że urok wszystkich pieczołowicie zbieranych i wychuchanych części z osobna prysł gdy sę to złożyło do "kupy". Podobnie rzecz się miała w przypadku tej włoszki Marcina74. No ale tak czasem jest i ciężko się z tym pogodzić bo tyle trudu poszło w piz...... na marne.
Przerabiałem temat wielokrotnie, gdyż obecnie jak i w poprzedniej firmie często budowałem rowery od podstaw pod klienta, mając dość szeroki wachlarz części. Schemat zawsze wyglądał tak samo:
1. koncepcja ogólna roweru z uwzględnieniem gabarytów użytkownika, zastosowania i stylu jazdy przyszłego właściciela
2. wycena
3. przedstawienie koncepcji do zaakceptowania
4. zamawianie części
5. składanie
No i na końcu się okazało że kijowo to wyszło i jednak biały mostek gryzie się z resztą ramy albo kolor tylnej piasty koliduje z odcieniem przerzutki. Tego naprawdę trzeba sporo przerobić żeby zagrało tip-top od koncepcji po produkt finalny bez żadnych zmian. Oczywiście gusta są różne ale jak mnie osobiście się jakaś opcja nie podobała to projekt został przebudowywany i najpierw do klienta trafiała opcja wg mnie zgrana. On mógł to oczywiście podważyć i podać swoje typy więc już wtedy - "nasz klient, nasz Pan".
W tym temacie co mogę zasugerować od siebie - mostek/kiera Ritchey'a OK, ale gdy rama była w tych sportowyh, początkowych barwach. Teraz mamy odcień zieleni z jaguara. Rama jest duża więc rurki ja tu widzę delikatne, smukłe srebrne, najlepiej cr-mo, ewentualnie tytan.
Nawet takie komponenty zooma z tej stalowej wersji bym tu władował (o ile były mostki w wersji ahead). Może być też shogun, bo mostków ma od groma, są nawet różne odcienie i typy.
No a najlepiej coś takiego:
http://www.llewellynbikes.com/HTML/handlebar_stem.html
Sztyca Kalloy Uno (chyba że się myle?) jest ładna i bym nawet zostawił, ale siodło to lepiej na półkę. Albo do zdjęć coś normalnego, smukłego a do jazdy o ile pasuje to ten fizik. No i korba mi nie leży zupełnie. Wszystko odlewane, spawane a tu takie ostre CNC... No i ramiona ma za grube jak na cr-mo ramę w tak dużym rozmiarze.