Specialized Stumpjumper FS 1995r.

Witam,

Jakiś czas temu trafił do mnie ten oto egzemplarz Stumpa powiększając moją kolekcje Speców ;)
Był strasznie usyfiony, zaschnięty smar ledwo zszedł z kasety, zmieniarki i ramy. Amor lekko ciekł i ogólne rower nie wyglądał za ciekawie. Zwłaszcza, że kiedy go kupowałem był delikatnie rozczłonkowany. ;)

Kilka sychych danych:
Rama: Direct Drive Prestige Cr-mo Double Butted 17"
Zmieniarki XT/LX, manetki srt-800, klamki dia compe, RS Mag21, pasty LX.
W większości wszystko tak jak w katalogu, może poza mostkiem i opon i pedałków oczywiście. Sztyca, kiera, siodło specowe. Rogi to jakieś ściurane onzy, które raczej w niczym nie przeszkadzają.

Rowerkiem naprawdę się bardzo fajnie śmiga. Miało to być moja zimówka ale czuje, że zostanie ze mna na cały sezon i będzie podstawowy rowerem do treningowo-startowym. Myślę, że jego rozmiar, sztywnośc i zwrotność idealnie się nadają do jakiegoś niezbyt wymagającego XC. Oczywiśćie waga roweru oraz moje przygotowanie nie pozwala walczyć o podium ale chodzi o czysta frajdę z rywalizacji.

Niebawem może wrzucę dokładniejsze fotki, ale w końcu każdy wie jak co wygląda ;)

Obrazek

Graty zakupu lukas! Bardzo sympatyczny ten Stump i wygląda na fajnie zachowanego.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900