Cześć
Napiszę może jak to się stało że tutaj trafiłem.
Jakoś ostatnio przeżywam powrót do jazdy na rowerze:)
Jako pierwszy rower jakieś 5 lata temu kupiłem starego Peugota miejskiego na którym bardzo dobrze się czułem i wróciłem do jazdy.
Później szwagier na jeden dzień pożyczył mi Gianta Xsporta i zaczęło się na dobre :)
Tego już tak nie mogłem zostawić i kupiłem swojego nowego wyczesanego Herculesa Jumpa model chyba 2010.
Później gdzieś mi wpadła jeszcze szosowa Koga Miyata.
Wszystkie nadal są moje w rożnych miejscach - często gdzieś po rodzinie porozwożone.
No ale do sedna sprawy :)
Na każdym etapie korciło mnie aby coś samemu zrobić wyremontować złożyć.
Z różnym czasem baaardzo kiepskim skutkiem :)
Dodatkowo zauważyłem że na podjazdach w terenie często wolałbym mieć 26 cali do napędzania niż 28.
Tak zacząłem myśleć o jakimś tanim może sprzęcie (nie wiem czy coś z tego będzie) i trafiłem na to forum.
Jako że obcując trochę z Kogą zobaczyłem że stary sprzęt to niekoniecznie badziewie a stal to niekoniecznie ogromna masa zacząłem myśleć o czymś retro i trafiłem na forum.
Jak zobaczyłem wasze sprzęty to mi się przypomniał mój Magnum chyba MG200 którego dostałem na komunię :) Też tak zapragnąłem .
Ogromnie podziwiam to co robicie strasznie mi się to podoba. Bardzo fajnie ogląda się zdjęcia i czyta opisy na forum.
Po głowie chodzi mi aby złożyć coś bez ciśnienia TANIO i porządnie, żeby zobaczyć czy to się da :)
Marzenie to stal Cr-Mo i jakaś wysoka grupa :)
No ale co to ja miałem...
Acha witam wszystkich :)
Na każdym zebraniu jest taka sytuacja że ktoś musi zacząć...
#1Ostatnio zmieniony 2013-10-15, 07:54 przez profaner, łącznie zmieniany 2 razy.