kupiłem ramę ale nic oprócz numeru z niej nie odczytałem, wielkość ok 21 -21.5 cala
w necie też niewiele o tym znalazłem i zdaje mi się że to zwykły produkt market place tylko kilkunastoletni, moze ktoś z Was pomoże
Toż to szrot jakiś, brak haka przerzutki, uchwyt z tyłu pod dynamo... Makrokesz ATB jakieś.
Aż podziwiam delikatność Smolara
Aż podziwiam delikatność Smolara
no dzięki za pomoc ale powiem CI w tajemnicy że na wartość forum (nie tylko merytoryczną) mają wpływ takie odpowiedzi jak Twojasmolar pisze:H.... sie robi na tym forum....
sorki za sarkazm ale tutaj pasują idealnie słowa Marszałka Piłsudskiego których jednak nie przytoczę bo nie zniże się do Twojego poziomu
uchwyt (hak) jest przy przerzutce
dzięki za pomoc wątek do zamknięcia lub skasowania
PS ten szrot już jest odnowiony, polakierowany i poskładany
Ostatnio zmieniony 2013-09-03, 20:51 przez fischer, łącznie zmieniany 1 raz.
no ale to szkoda kasy bylo, bo wartosci jako takiej nie ma, choc pewnie spora wartosc uzytkowa, a ze hak na przerzutce, to przeciez oczywiste jesli go nie ma przy ramie ;), tyle ze to tez wyznacznik klasy ramy
ramy nie widzę, jeśli jednak przerzutka montowana jest na swoim haku, a nie jest on integralną częścią ramy, to faktycznie świadczy to raczej o tym, że jest to produkt budżetowy, masowy
na wypady mam Giant`a Revel`a na 29tkach a ten jest tylko dodatkiem który powstał po uszkodzeniu poprzedniej ramy krossa z 94 roku
Giant Fat
widzę fotki - rama ma płaskie kąty dość, geo wygląda na mocny wpływ szosy, więc i lata 80 (końcówka raczej) pewnie wchodzą tu w grę
Rowerek powinien z taką geo być wygodny - skręcać nie będzie może w miejscu, ale mimo to prowadzić się powinien fajnie
Rowerek powinien z taką geo być wygodny - skręcać nie będzie może w miejscu, ale mimo to prowadzić się powinien fajnie
takie miał naklejki na głowce ramy a po bokach grand, a kross istnieje od 1990 a od chyba 93 składał roweryANDRIUBIKER pisze:a to w 94-ym juz istal kross? ;0
Giant Fat
ee raczej nie to tylko sentyment bo to pierwszy rower który służył mi prawie 19 lat (znaczy rama) w tym roku rama życie zakończyła (bynajmniej nie z powodu rdzy)
Giant Fat
no co tu powiedziec kross reaktywacja , swięci obecnie jakies tam sukcesy, ale prestizem nie powala, choc ludzie jezdza i sobie chwala, ja sie bez bicia przyznaje ze w zyciu nie wiedzialem, ze od 93 roku istnieja, dla mnie to wynalazek ostatnich lat, a i tak lepiej na niego sie patrzy niz na jakies tam kellysy, co jak sie kupilo to dawali w promocji palete jaj ;0... no nic ten rower z watku, przemieszczacz, szal zaden a i tak szacun, ze Ci sie chcialo go odnawiac i skladac na nowo
Znaczy się grand=kross? To jest retro.pl pełną gębą - pamiętam taki model pomalowany na złoto, toż to był lans na każdej wsi, obok niby elewejteda quasar i piwnej pokraki 10,5.
Kiedyś na rb był taki, jak to angole tam mówią, project rowerka taniego jak paczka czipsów.
Spodobało mi się. Taki czelendż pt. jak najtaniej zrobić rower, to mogłaby być fajna zabawa. Ciekawe, do ilu zeta dałoby się zejść, oczywiście z zachowaniem jakich takich standardów (czyli da się jeździć, i rower nie rozlatuje się po stu km).
Kiedyś na rb był taki, jak to angole tam mówią, project rowerka taniego jak paczka czipsów.
Spodobało mi się. Taki czelendż pt. jak najtaniej zrobić rower, to mogłaby być fajna zabawa. Ciekawe, do ilu zeta dałoby się zejść, oczywiście z zachowaniem jakich takich standardów (czyli da się jeździć, i rower nie rozlatuje się po stu km).
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
no w 94 roku jak mi go kupowano to kosztował prawie 10 jak to mówili milionów a nie rozleciał się przez jakieś 9 tys km bo tyle przejechałem do 2002 kiedy to przeszedł remont i dostał te koła, v-ki (sram i schimano), korba zakup tegoroczny (allivio), sis`y są oryginalne i jeszcze działają choć ich przebieg jest duży a to chyba dobrze świadczy o jakości tych tanich podzespołów
Giant Fat
No, to jeszcze zależy, po czym jeździłeś i jak.
Te grandy na wsiach nie wytrzymywały zbyt długo, ale od wiejskiej jazdy to chyba tylko łuczniki nie doznawały krzywdy. Pamiętam, że wszystko co miało linki, zdychało pierwsze, i pod sklepem rzadko który miał choć jeden hamulec sprawny, nie mówiąc już o przerzutkach.
A teraz to Wam jeszcze oftopicznie powiem, że się wieś zmienia. Niedawno wracam Ci ja przez podłowickie pola z roboty, dwóch na rowerach zajechało na ściernisko. Bryki jak ta lala, jeden diplomat, a drugi puch. Europa, moi drodzy. Europa
Te grandy na wsiach nie wytrzymywały zbyt długo, ale od wiejskiej jazdy to chyba tylko łuczniki nie doznawały krzywdy. Pamiętam, że wszystko co miało linki, zdychało pierwsze, i pod sklepem rzadko który miał choć jeden hamulec sprawny, nie mówiąc już o przerzutkach.
A teraz to Wam jeszcze oftopicznie powiem, że się wieś zmienia. Niedawno wracam Ci ja przez podłowickie pola z roboty, dwóch na rowerach zajechało na ściernisko. Bryki jak ta lala, jeden diplomat, a drugi puch. Europa, moi drodzy. Europa
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
ja jeździłem dużo po szosie a co do podzespołów to jest takie stare ludowe porzekadło "jak kto dba tak ma"
a wracając do wątku tak rama była wyposażona w przerzutki SASH HURET przednia Clasic i tylna ARIS datowane na 91 rok
a wracając do wątku tak rama była wyposażona w przerzutki SASH HURET przednia Clasic i tylna ARIS datowane na 91 rok
Giant Fat
naprawdę jest nad czym zapłakać, jestem modem na forum citroena od kilku juz lat i za taki obrazek to bym cię rozjechał, w necie obowiązuje również kultura ale widać nie na każdym forum
ŻENADA PANOWIE, ŻENADA
eot
ŻENADA PANOWIE, ŻENADA
eot
Giant Fat
Rozumiesz określenie "poniżej krytyki" ??? Pajacufischer pisze:no dzięki za pomoc ale powiem CI w tajemnicy że na wartość forum (nie tylko merytoryczną) mają wpływ takie odpowiedzi jak Twojasmolar pisze:H.... sie robi na tym forum....
sorki za sarkazm ale tutaj pasują idealnie słowa Marszałka Piłsudskiego których jednak nie przytoczę bo nie zniże się do Twojego poziomu
uchwyt (hak) jest przy przerzutce
dzięki za pomoc wątek do zamknięcia lub skasowania
PS ten szrot już jest odnowiony, polakierowany i poskładany
Obrazek
śmietnik to nie retro!
... to mówisz że citroena... gratuluję !naprawdę jest nad czym zapłakać, jestem modem na forum citroena od kilku juz lat i za taki obrazek to bym cię rozjechał, w necie obowiązuje również kultura ale widać nie na każdym forum
Podpis smolara powinien dać ci do zastanowania !
Kod: Zaznacz cały
śmietnik to nie retro!
SZOSA>mtb
Re: co to za rama
#29uwierz na slowo w necie nic nie znajdziesz bo jak piszesz to jest zwykly marketingowiecfischer pisze:kupiłem ramę ale nic oprócz numeru z niej nie odczytałem, wielkość ok 21 -21.5 cala
w necie też niewiele o tym znalazłem i zdaje mi się że to zwykły produkt market place tylko kilkunastoletni, moze ktoś z Was pomoże
Obrazek
tu masz prawdziwe retro : (lalka Smolara)
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Ta kremowa Kenda to retro ?
No chyba nie...... W takim razie - śmietnik ?
No chyba nie...... W takim razie - śmietnik ?