wolfgang

kaczko pisze:kierownica w Wolfgangu totalnie mi nie pasuje, wydaje mi się, że prosta lepiej by się zgrała.
Cześć
Dzięki za opinie.
Kierownica rzeczywiście jest mało stylowa, może kiedyś zamienię ją na prostą . Ten rower jest z tego wieku więc może nie jego tu miejsce, ale mam jeszcze jeden sprzęcik do pokazania. Oczywiście stal reynolds 853 X-Caliber od Garego Fishera.

Z tym Judy to fakt w orginale chyba był xc ale maja ramka była ze sztywnym cromo(mocnosfatygowanym) a dostępny był Sl z właściwego roku , no i jest jak widać
Pozdrawiam i szacun za czujność

Piotr pisze:hm....ale mój Blato i tak jest ładniejszy :mrgreen: , a mam go od nowości,

ale gumki to sobie mogłeś założyć na fajki
No tak z gumką bezpieczniej, da się to porawić.
Moje Scapiny jeżdziły w ojczyżnie.
Pozdrawiam

zimny pisze:serwus stci - mam pytanie; pierwszy raz widze tego x-calibra z naklejka reynoldsa - sam ja dosztukowales czy byla od razu?

dzieki
pzdr
Była tam ,lub gdzieś bardzo blisko. podczas usuwania lakieru nie uratowałem jej.Nowe dwie sztuki zamówiłem przez ebay ze stanów.Myślę że są orginalne, a napewno nie do odróżnienia. Te rury różnią się od modelu starszego który był z tange( też go mam)
Pozdrawiam

z tego co ja kojarze to scapin zawsze rury columbus uzywal, wiec ten reynolds troche podejrzany;), ok to tyczylo garego, wiec tu pasuje :)

ten 97r w katalogu jest mizernie opisany jako 853, rower tam sfotografowany rowniez nie ma takiej naklejki no i zaden x-cal w tym malowaniu z ktorym sie spotkalem nie jej nie posiadal ;( dlatego pytam.
Obrazek

zimny pisze:ten 97r w katalogu jest mizernie opisany jako 853, rower tam sfotografowany rowniez nie ma takiej naklejki no i zaden x-cal w tym malowaniu z ktorym sie spotkalem nie jej nie posiadal ;( dlatego pytam.
Z tym rokiem 97 nie jestem pewien , może 96 tu jest fotka ramy garego przed remontem.
Załączniki
20120923_111929.jpg

zimny pisze:o! dzieki!

bialy byl tylko w 97 - jestem praktycznie pewien;)
Nie do końca on jest biały raczej piasek lub jasny beż. Co do rocznika głowy nie dam ale upieram się przy 98.

zimny pisze:ok nie jest do kocna bialy, jak juz tak gdybamy powiedzialbym ze ecru (producent okresla go jako "cream";)

96r - to jest wisniowy metalik (strona 34) http://e.co.uk/gallery2/d/65618-3/Gary+ ... w.retrobik

w 98r i pozniej zastapiony przez podrasowane HkeK na true temper
w okolicach 01r juz alumioniowy

tylko i wylacznie w 97r wystepowal w tym kolorze (katalogowo): http://www.retrobike.co.uk/gallery2/d/6 ... e+1997.pdf
Fajna jest ta wymiana .W każdym razie dzieki za lekcję.Właśnie buduję tego wiśniwego i zdecydowałem że dostanie szywny widelec i shimano z96r.
Pozdrawiam