Z przelewami bym uważał... Ostatnio dwa razy nie zauważyłem że nie ma opcji pay pal na niemieckim ebayu, a mój bank zawołał 20 funtów opłaty niezależnie od przelewanej sumy. Ostatecznie dogadałem się ze sprzedawcami że zapłacę pay palem(w końcu okazało się że PP jednak posiadają) plus pokrycie sumy którą PP zabiera. Zauważyłem że przelew bankowy to nagmninna praktyka w Niemczech/Austrii aby uniknąć tych paru groszy straty na Pay Palu. Skontaktuj się ze swoim bankiem ile za to wezmą, jak będzie drogo zawsze możesz przycisnąć sprzedawcę po aukcji że albo pay pal albo musi wystawiać jeszcze raz.

ale przecież za przelew międzynarodowy także obciążane są obie strony - przynajmniej tak było jak wysyłałem z Pl kasę gościowi który nie chciał się na paypala zgodzić...
z resztą zauważyłem że Niemcy/Austriacy lubią sobie ów uszczerbek przelewowy odbijać zawyżając koszt wysyłki - no ale zakładam że ten ustalamy przed końcem aukcji ;-)
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

może być też tak, że pani podała Ci tylko opcję eliksiru, przelewu expresowego czy jak inaczej zwał - ja też najpierw usłyszałem taką opcję (koszt 50zł, bez potrącania dla odbiorcy, realizacja na koncie docelowym do 48h)
Ale jak temat podrążyłem to okazało się że niechętnie, ale jednak realizują przelewy standardowe (5zł dla wysyłającego, ok 1,5Euro dla odbiorcy) straszyli że taki przelew to i 14dni może iść, ale doszedł w 4 chyba, więc nie tragedia
fakt jednak że paypal o niebo wygodniejszy :-)
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

Nie będziesz żałował jeśli je wylicytujesz, sztywne jak diabli. Za swoje dałem 130 dolarów, myślę że cena może podskoczyć do 70-80 euro. Więcej raczej nie warto się bić. Ale to i tak duużo taniej niż Revolutions ;-) Jakiś czas temu poszły za 60 funtów w UK ale z kompletnymi złotymi blatami Syncrosa, plułem sobie w brodę że je przeoczyłem jak i wielu innych :-D

Boże , nie czuję rąk , nóg i tyłka.4 godziny na Zaskarze pokonało mnie kompletnie.To była moja pierwsza jazda w tym sezonie i umarłem.Jutro będę chodził jak koń po westernie:).
Lodzermensch

Trzeba jakoś rozruszać te prawie 100 kilosów, chodzę jak wóz z węglem.Z jednej strony przez to jak wyglądam to raczej nie boję się chodzić po ulicy po ciemku ( kiedyś ważyłem 56:)) , ale 96 to już troszkę za dużo.
Lodzermensch

No cóż - widać, że podział na zabory ciągle istnieje. W Galicji czczą św. Michalina, ale w zaborze rosyjskim, na północ od Częstochowy, św. Tioga i św. Spetz mają większe poważanie.
Dla mnie też znacznie lepiej z czarnymi ;)
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

Ja jeszcze dorzucę zakon sióstr Megabitek od ojców Riczejów, do którego to zgromadzenia całym sercem przynależę, gdyż skromne są to służki, a pracowite, i wytrwałe.
Jak gdzieś ktoś widział takie właśnie siostrzyczki z bokami cielistymi, bo te w czarnych habitach to mam, to z chęcią bym się z nimi spotkał. Ot, co.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/

czarne ze skinwall'em optycznie zmniejszaja obwod kola;) co innego calo-czarne (lub np. w polaczeniu z czarnawa/ciemnawa obrecza), kolrowe wygladaja dobrze na kazdej (nawet srebrnej) obreczy...

w pewnym znanym wszystkim krakusom mejscu sa jeszcze nowki Kendy Kinetics (scianki takie pomaranczowe raczej), mi sie trafily nowki (prawie;) mythosow 1 z czerwonym bokiem, wiec przypuszczam, ze gdzies jeszcze zalegaja... (albo serac'i)

mimo wszystko Zaskar wyglada bardziej zadziornie z zielonymi;)
Obrazek

zimny pisze:misie bezkonkurencyjne... juz nawet nie mowie o oporach
No opory toczenia faktycznie wzrosły:).Michały będą od święta a tak na codzień zostaną te z fotek.
Lodzermensch