Giant Cadex HCM-1 '96, zmieniac czesci,czy zostawic w orygin

Dzień Dobry,
Kupiłem sobie ostatnio Cadexa HCM-1 z gumtree, ktoś go tutaj nawet wstawiał na forum.
Jest on praktycznie w oryginale, ale zastanawiam się nad zmiana na częsci na purpurowe:
- kiera
- zacisk siodła
- koszyczek

Doradzcie,czy zmiana oryginalnej kierownicy (chyba EXT) na jakas purpurową i innych czesci będzie profanacją i wiochą dla takiego sprzętu?

Bo mnie sie wydaje,że przy jego ciemnym fioletowym kolorze,może to być bardzo ciekawe:)

:shock: :shock: :shock:
ale cukiereczek !!!! Twoje to dziecko ???
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

Mój będzie fajniejszy ;-) Ale racja, IMHO jest niezły.
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra

siedem3 pisze:Tu trochę poglądowo:

Obrazek

Weź tego Breezera oficjalnie zaprezentuj z pełną galeryjką :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

dal mnie jeśli purpura odcina się odcieniem od fioletu to wyglada to średnio (jak ta korba w tym Breezerze - korba ładna, rama ładna ale zestawione razem wygląda nieszczegolnie)

z tego co pamiętam Cadexy były raczej takie ciemne więc purpura może się pogryźć... zwlaszcza jak będzie bezpośrednio zestawiona z kolorem ramy Ale kiera separowana mostkiem i sterami? czemu nie, spróbować można, zwłaszcza że EXT to żaden szał nie był (w sensie nie żal go zmienić na komponenty innej marki)
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

Ale ten Breezer to na prawdę nie mój ;-)
Ja potrzebuje jeszcze trochę części by cokolwiek pokazać. Na razie wielka reorganizacja złomowiska.
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...

Nie, serio :-) To fota z netu w ramach poszukiwania inspiracji do mojego własnego.

Mnie ten Breezer podoba się - bardzo!
Tylko,że tam rama jest fioloetowo-biała, więc może to lepiej wyglądac,niżeli u mnie, kiedy rama jest fioletowo-czarna.

Ale gdyby dostać takie oponki to było by nieźle, tymbardziej, że mam w nim siodełko Ritchey Vector w kolorze szarym (igiełka-stan BDB) do tego kupiłbym szare chwyty Esi ;)

ps.: szukałem zdjęcia tego siodła na necie,ale nie ma w moim kolorze:(

Zdjęcia roweru będą, jak troche pogoda sie polepszy ;)

Mam tylko jedą fotkę:

Obrazek
Cannondale Volvo Team - Replica
Excalibur Custom-Bike 2007

IMHO z tym Cadexem/Giantem będzie duży problem. Tu niestety główny napis jest mega nachalny i dominuje nad całością. Do tego trzeba by zmienić koła by całość mocno rozjaśnić. Pokusiłbym się o karkołomne zadanie wymiany napisu głównego na inny kolor przez nałożenie nowej warstwy lakieru (himayer?), to znacznie ułatwiłoby cały projekt.