tomac to magic, ale czy na 38cm by pojezdzil ? ;]
w sumie byly juz wtedy barany dedykowane pod sti... a ten jest na wskros klasyczny niemal torowy...

raczej zla droga mekp; jeszcze z takim montazem klamek;) obaczysz jakie to niewygodne w miescie...

a z innej beki - wzialbys pokazal lepiej tego blizzarda i allegro ;)

ciao!
Obrazek

Kierunek dobry ale: znacznie wygodniejszy będzie baranek typu "dirt drop" Mostek tylko z dodatnim wzniosem przy ramach MTB, im większy tym lepiej. Podpatrz C-26 Tomaca czy chociażby moją przeróbkę Monstera.

Dobra, pomysł na baranka mi przeszedł, okazało się że z fajką 120mm i prostą kierą jest idealnie. Rower jeździ już ze 2 miesiące, tylko ciągle brudny i nie ma jak zdjęć zrobić.

Swoją drogą to może i dobrze, bo za niektóre części co w tej zimówce siedzą powinni mi ten rower zabrać ;D

Na razie poglądowo, obecnie jest srebrna sztyca Ritcheya zamiast czarnego tłuka

Obrazek

A swoją drogą, jak już szaleć to takie coś mi się trafiło i tylko do Kuwy rozmiarowo mi pasuje ;D
Obrazek

Na długość (265mm do prętów) wychodzi że do końca mufy wejdzie, gdzieś 1/4 sztycy w ramie, niby na miasto powinno wystarczyć ale mam wątpliwości, ktoś ma doświadczenia z takimi sztycami?
Allegro, Alpinestars, Breezer, Corratec, Kuwahara, Rocky Mountain.

Obrazek

Takimi lekkimi, FRM to mi się z wagą piórkową kojarzy, na śrubach tytanowych ta sztyca ponoć 150g waży, tu są stalowe ale nie mam jak sprawdzić wagi. Na chłopski rozum to przy tak małej długości większe zagrożenie jest dla ramy, ale że tu jest dość gruba mufa to chyba nie ma się czym martwić.

Pomierzyłem na zdjęciu https://www.greyville.com/products/1624 ... Rlp7MWHF2M wychodzi, że będzie góra 5mm ponad limit, nie jest źle ;D

Obrazek

Sztyca jak mówiłeś nieźle potyrana ale... pamiętaj że karbon pęka inaczej niż alu.

Jak to mówią "poczujesz to"... Ja miałem lekkie obawy gdy wsiadałem na CT2 jednak z czasem wszystko przeszło.

pozdrawiam
xMekpx

Wrzuć specyfikację niech się niektórzy zdziwią jak to na bogato się po Wrocławiu wozisz :D

AAA... 3 raz edytuje... Mam nową wagę wędkarską. Jak uzbieram na dwa paluszki AAA to poważymy te cuda.
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996

YvesMoi pisze:ooo jacob zyje jednak :)
fajna ta kuwa na jednej tarczy z przodu, poka więcej co tam jest. sztyca też ciekawa bardzo, w jakim rozmiarze?
zostałem duchem :-)

za miesiąc - dwa znów wpadnę - ale wtedy z własnymi zdjęciami

mekp pisze: Swoją drogą blat jest szatański bo 46t :D Wciskałem mu z korbą również 32t ale nie chciał.
xMekpx
dawaj na ostre,będzie baaaaaardziej pedalsko :mrgreen:
śmietnik to nie retro!

Smuteczek. Gdzie ja teraz tytanową kierownicę znajdę ;[ Górna rura niestety przekoszona.

Obrazek

To nie był dzwon. Zostawiłem rower na klatce ;/

Obrazek

Lol jak na klatce? Co Ci tam ktoś autem do klatki wjechał... bo na robotę wózka dziecięcego sąsiada to to nie wygląda :-)
Szczerze współczuje.... szkoda roweru.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

Aj, no tu już beznadziejnie, ale przynajmniej w walce poległ ;D

Miałem w planach kiedyś tą Kuwaharę odnowić i na m900 (tak jak było) postawić. Teraz poza malowaniem trzeba by jeszcze górną rurę przeszczepić. W sumie i tak chciałem się nauczyć palnikiem operować ;D

Wychodzi na to, że ktoś na chama przednie koło skręcał, i udało mu się wygięć kierownicę i ramę. To się stało między północą a ósmą rano, przypuszczam że mogły zostać drzwi od klatki otwarte i była próba kradzieży/popis głupoty. Albo komuś rower przeszkadza, ale pół roku już tak stoi i nikt nic nie mówił, więc chyba nie.

Obrazek

Odświeżę temat. Wleciał mi w łapy identyczny rower, więc to musiała być jakaś seria. Wujek google, wskazuje, że takie osobniki występują w przyrodzie.
Ale do rzeczy. Rowerek jest władnym stanie, ale niestety naklejki były częściowo zdrapane, a ja naklejając na to taśmę papierową (do zabezpieczenia, rower stał ponad rok zachomikowany) dopełniłem pełni zniszczenia.
Taśma oderwała resztki naklejek :(
Chrzanek, pisałeś, że dałeś nowe naklejki, skąd je wyczarowałeś, nie widzę w sieci do tego modelu.
Załączniki
14813085_1078967055533491_1148215215_o.jpg

Czacha pisze:Odświeżę temat. Wleciał mi w łapy identyczny rower, więc to musiała być jakaś seria. Wujek google, wskazuje, że takie osobniki występują w przyrodzie.
Ale do rzeczy. Rowerek jest władnym stanie, ale niestety naklejki były częściowo zdrapane, a ja naklejając na to taśmę papierową (do zabezpieczenia, rower stał ponad rok zachomikowany) dopełniłem pełni zniszczenia.
Taśma oderwała resztki naklejek :(
Chrzanek, pisałeś, że dałeś nowe naklejki, skąd je wyczarowałeś, nie widzę w sieci do tego modelu.
Ładny okaz, rozbierz to do gołego i ramę wysyłaj do Himayera, dostaniesz nówkę sztukę i będzie pięknie.
Lodzermensch