no szosowa, ale korba mi podeszła ładnie z tymi alu czarnymi tarczami o wiele bardziej niż exage powinna tu pasować. tylko suport długi musi być 118mm. kierownica skrócona z 580 do 520 i założone nowe hamulce exage.
Sachs Rival 7000 miało 2 odmiany - szosową i tyrystyczną (trekingową).
Mam tego trochę w oryginalnych, grafitowo-czerwonych pudełkach i przykładowo na hamulcach szosowych jest napisane CORSA a na wersji turystycznej ATB.
Niebawem wrzuce fotki w odpiowienim dziale. Yves zawinął korbę a zostały mi jeszcze RD, FD, canti z takimi potężnymi klamkami oraz manetki obrotowe gdzie kręci się całym chwytem. No i trochę z wersji szosowej.
Mam tego trochę w oryginalnych, grafitowo-czerwonych pudełkach i przykładowo na hamulcach szosowych jest napisane CORSA a na wersji turystycznej ATB.
Niebawem wrzuce fotki w odpiowienim dziale. Yves zawinął korbę a zostały mi jeszcze RD, FD, canti z takimi potężnymi klamkami oraz manetki obrotowe gdzie kręci się całym chwytem. No i trochę z wersji szosowej.
ives ale taki troche misz masz robisz?, w sensie ze rozney osprzet od roznych producentow czy masz jakas koncepcje na to ??
Andriu, no tak jakoś wyszło. nie mam koncepcji na spójność komponentów. to tak na prawdę mój pierwszy rower składany w duchu początku lat '90 może dlatego. strasznie jestem niecierpliwy i nie potrafię trzymać się nawet swoich początkowych ustaleń, a co dopiero katalogów. w dodatku już mam jakieś pomysły na kolejne wcielenie foxa. dojdzie suport i wszystko nabierze kształtów.
kwestia jeszcze koloru pancerzy, czarne klasycznie, zielone (przesada), żółte pod napisy? a może zadymiony szary jak ramiona korby i korpus rd?
brakuje mi jeszcze prawej manetki bo mam tylko lewą deorke, może ktoś coś pomoże?
Adamello, jak na grupę atb to jestem mile zaskoczony jakością tych koronek. w tej szosie tez pewnie alu tarcze.
kwestia jeszcze koloru pancerzy, czarne klasycznie, zielone (przesada), żółte pod napisy? a może zadymiony szary jak ramiona korby i korpus rd?
brakuje mi jeszcze prawej manetki bo mam tylko lewą deorke, może ktoś coś pomoże?
Adamello, jak na grupę atb to jestem mile zaskoczony jakością tych koronek. w tej szosie tez pewnie alu tarcze.
w sensie thumba?? , pytam nie zeby sie czepiac, tylko tak patrze i komponenty roznych firm, ale rocznikowo spojnie,
no thumba mi brakuje, albo jakiś komplecik bym przygarnął. spójnie kolorystycznie też będzie, a że różne szpeje to chyba na kompatybilność nie wpłynie negatywnie. wiadomo, że by tam pasowała cała grupa deore, albo jakaś wczesna xt, ale weź tu taką znajdź kompletną.
no naszukalem sie xt-ka, ale wykonalne, na czym on katalogowo byl?, fajny zarowiasty kolorek ma, czarne na tym fajnie nodbija :)
tak, czarny daje radę bo jest kontrast z zielonym, felgi czarne by dopełniły dzieła zniszczenia.
korbe dalbym inna
tak czy siak szykuje sie retro pelna geba.... do tego w super kolorkach
tak czy siak szykuje sie retro pelna geba.... do tego w super kolorkach
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
moja wizja jest taka ze wsio czarne do niego, skoro juz pchasz sie w exage, to mountain exage byloby lux imo, albo czarne deore, ale to ciezko , ja bymk go na kompletnym mountain exage lub exage 500lx zmontowal
do tego jesli istniala czarna wersja byloby miodzioANDRIUBIKER pisze:exage 500lx
o obowiazkowym w tamtych latach Biopace nawet nie wspomne
Rival ladny i do tego nos ale ten szaro mysi kolor nijak sie ma do calosci
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
korby exage 500lx czarnej nie bylo, albo srebrna , albo taka jakby szara, ciezko kolor okreslic, ale zawsze do niech mozna dac czarne blaty biopace np z deore, badz cala korbe deore i lux, mysle ze na exage bedzie mu fajnie, widzialem kiedys i zaluje ze nie kupilem lapierre na kpl exage lx500 w kolorze tym szarym, na czarnej ramie wygladal oblednie
- Załączniki
-
- exage.jpg (38.39KiB)Przejrzano 12147 razy
ta na zdjeciu to ostatnie wcielenie Exage
ja bym namawial na wczesniejsza generacje Exage(300,400,500)LX
ja bym namawial na wczesniejsza generacje Exage(300,400,500)LX
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
zdjecie czysto pogladowe, w celu ukazania koloru tego szarego, a blaty oczywiscie ze z biopace, i wiekowo spojnie z rama, a jeszcze jakbys dorwal manetki ze zdjeciqa to juz lux, coprawda one sa z szosowej exage motion i nie wiem czy na 7 speedow tez byly, bo na 6 na bank, ale do mtb tez swietnie sie nadaja
- Załączniki
-
- exage motion.jpg (144.29KiB)Przejrzano 12123 razy
IMO jeśli exge, to tylko wersje pre-90- czyli Exage Mountain, ew Country albo Mountain LX (byly czarne korby ale cholerie rzadkie są) Najłatwiej znaleźć jak idzie o czarne korby Exage to 400LX, ale ja bym pozostawił kontrast min 1 srebrnej zębatki przy nich
no chyba nie dam rady przetrawić takiej starej formy jak country czy szpeje z linii exage LX, za dużo tam jest śrubek na płaski klucz, a nie na imbus i ogólnie zalatują mi tandetą - bez urazy :)
smigalem w 92 na 100GS
chodzily miodzio !!!
chodzily miodzio !!!
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
owszem , klasowo niewysoko, ale dzialaja poprawnie,choc imo thumby do tego foxa lepiej beda pasowac
Kumpel miał 100GS i rower "różowa żarówka" nakrapiana białymi plamkami. Był szefem wszystkich szefów w tamtym czasie.marcin74 pisze:smigalem w 92 na 100GS
chodzily miodzio !!!
Przekładkę thumbów pod kierownicę się robiło żeby udawały rapidfire i żeby cool było A dzisiaj na odwrót jest.
Ostatnio zmieniony 2013-02-03, 22:51 przez Radziej, łącznie zmieniany 1 raz.
hehe widziałem kiedyś taki manewrRadziej pisze:Przekładkę thumbów pod kierownicę się robiło żeby udawały rapidfire i żeby cool było
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
Radziej pisze:Przekładkę thumbów pod kierownicę się robiło żeby udawały rapidfire i żeby cool było A dzisiaj na odwrót jest.
dla mnie to byl moment przesiadki z szosowki....... Diamond Back na 100GS z osiemnastkowych pieniedzy
pierwszy goral pierwsze rapid fire pierwszy biopace......fakt korby blaszane
tylna przezutka na patenciarska srube aale rapid fire robil furrore
..jezdzilem na tym rok i nigdy mnie sprzecik nie zawiodl ,a z tego co pamietam nastepni wlasciciele tez nie narzekali
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9