nienormalny jacobjacob pisze:a mi wizualnie bardziej się z poprzednią korbą podobało
weź sie nie przejmuj, do mnie ktoś na pw ostatnio napisał "cardi", o mało co sie nogami nie zakryłemfocker pisze:Skeevo - Grzesiu to ja nie jestem nawet dla mojej oblubienicy. Zatem póki nawet się nie spotkaliśmy - już Władek bardziej by do mnie pasowało.
Grzesiu ,Kubus,Marcinek .............brzmi fajnie co wy chcecie
jak w sejmie do wyborow kazdy grzeczny ,a pozniej wypier...
jak w sejmie do wyborow kazdy grzeczny ,a pozniej wypier...
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
taka byla koncepcja tych korb w polaczeniu z suportem ritchey'a - nie chce odkrywac ameryki po raz n'ty, ale wynalazek przedni - zaginajace sie do srodka osi roweru ramiona maja zmniejszyc q-factor, jednoczesnie oska od ritchey'a bardzo szeroko rozstawione lozyska, co poprawia jej wlasciwosci (sztywnosc, moze tez trwalosc);
druga jej cecha - miski bez kolnierzy, a z kontrami - to kolejny bajer, pozwalajacy spokojnie z przechodzic miedzy 2 a 3 rzedami (w koncu mlynek jest na kominkach i dlugich srubkach), a wlasnie suportem regulujesz sobie linie lancucha (rozstaw stop blokami, ale tez moze ktos zauwazyl - grubosc ramienia jest mniejsza niz u innych producentow, wiec wsadzenie podkladki, odsuwajacej pd nie naraza gwintu)
koniec dywagacji
druga jej cecha - miski bez kolnierzy, a z kontrami - to kolejny bajer, pozwalajacy spokojnie z przechodzic miedzy 2 a 3 rzedami (w koncu mlynek jest na kominkach i dlugich srubkach), a wlasnie suportem regulujesz sobie linie lancucha (rozstaw stop blokami, ale tez moze ktos zauwazyl - grubosc ramienia jest mniejsza niz u innych producentow, wiec wsadzenie podkladki, odsuwajacej pd nie naraza gwintu)
koniec dywagacji
wręcz niemoralnyYvesMoi pisze:nienormalny jacobjacob pisze:a mi wizualnie bardziej się z poprzednią korbą podobało
mówienie głupot nie jest smieszne,jest po prostu głupie,a.....przy okazji potwierdza fakt,ze jesteś tutaj zupełnie przypadkowo,jak prawie kazdy retrodzieciak",kuwa twoja mać!jacob pisze:wręcz niemoralnyYvesMoi pisze:nienormalny jacobjacob pisze:a mi wizualnie bardziej się z poprzednią korbą podobało
śmietnik to nie retro!
^^
de gustibus non est disputandum
to że z ryczejem jest spójniej nie znaczy że komuś nie moze się podobać bardziej z xt
to że z ryczejem jest spójniej nie znaczy że komuś nie moze się podobać bardziej z xt
ja się zgadzam co do spójności - stąd mój żart o moralności (lepiej by było nieetyczny, ale gra słowna by nie wyszła)
żeby się focker nie złościł, że tu wbijam i zaczynam dyskusję w stylu "jaki kolor krawata/sukienki" to spytam już konkretnie, czy ta korba była dedykowana do takich szerokich supportów? Czy może przy odpowiednim kształcie ramy dało by się ją zamontować w rozsądny sposób? Były do niej dedykowane ramy? lub ona był do jakiś konkretnych ram?
żeby się focker nie złościł, że tu wbijam i zaczynam dyskusję w stylu "jaki kolor krawata/sukienki" to spytam już konkretnie, czy ta korba była dedykowana do takich szerokich supportów? Czy może przy odpowiednim kształcie ramy dało by się ją zamontować w rozsądny sposób? Były do niej dedykowane ramy? lub ona był do jakiś konkretnych ram?
Ostatnio zmieniony 2013-01-08, 13:59 przez jacob, łącznie zmieniany 1 raz.
dla tych co nie władają padliną..."są gusta i bezguścia"skolioza pisze:^^
śmietnik to nie retro!
Przy takiej długości tytanowa ośka może sprawiać wrażenie "miętkej" Oś 114mm robiła mi lekką różnicę między stalą jak mocniej depnąłem.focker pisze:Adam - to nie jest kwestia ramy, tylko korb. Korba XT hulała normalnie z suportem 110. Teraz nic węższego niż te 129mm nie pozwala na kręcenie. Z tytanową osią może powalczę kiedyś - na razie jednak odpuszczę. Niemniej dzięki za trop.
Smolar - wiem, że stać Cię na komentarze na poziomie. Daj chłopakowi spokój :) Tym bardziej, że to przecież ja zamontowałem te korby i to ja się wykazałem bezguściem - Jacob tylko skomentował to co zobaczył, więc jest Boguduchawinny.
Jacob - rama jest standardowa. Każda normalna korba z Low Profile wchodzi z suportem 110mm z dużym zapasem. To korba Ritcheya wymaga długiego suportu. O przyczynach pisał Zimny. Z uwagi na fakt, że epokowo pasuje to do całego roweru - nie przeszkadza mi to nic a nic.
Radziej: Dzięki - będę miał na uwadze ten tytanowy aspekt. Pewnie szybko to nie nastąpi, ale spróbuję jednak podziałać w tym temacie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Niemniej teraz dźwignia jest przeduża i wcale się nie zdziwię, jeśli tytan się tu nie sprawdzi.
Jacob - rama jest standardowa. Każda normalna korba z Low Profile wchodzi z suportem 110mm z dużym zapasem. To korba Ritcheya wymaga długiego suportu. O przyczynach pisał Zimny. Z uwagi na fakt, że epokowo pasuje to do całego roweru - nie przeszkadza mi to nic a nic.
Radziej: Dzięki - będę miał na uwadze ten tytanowy aspekt. Pewnie szybko to nie nastąpi, ale spróbuję jednak podziałać w tym temacie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Niemniej teraz dźwignia jest przeduża i wcale się nie zdziwię, jeśli tytan się tu nie sprawdzi.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Co do ośki ,trzeba mieć na uwadze -że jak zamawiasz custom -to nic nie stoi na przeszkodzie zastosować oryginalne michy riczeja z szeroko rozstawionymi bieżniami (są praktycznie już poza obrysem mufy) ,bądź pokusić się o ..zewnętrzne łożyska i większej średnicy ośkę ;) Ostatecznie dobry custom -jest jak dla mnie ponadczasowy.
Inna sprawa ,że przecież właściciel roveru ciężki nie jest i o ile nie będzie jakoś super wrażliwy ,ani nie będzie się mu palić -to może nie zauważyć różnicy ..
Inna sprawa ,że przecież właściciel roveru ciężki nie jest i o ile nie będzie jakoś super wrażliwy ,ani nie będzie się mu palić -to może nie zauważyć różnicy ..
Jak się kiedyś trafia takie miski - to pewnie będę polował. Tylko kiedy się trafią? ;)
Wydaje mi się że ziomal ostatnio coś takiego mi pokazywał... zapytaj go.
pozdrawiam
xMekpx
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Czas dać Breezerowi trzecie forumowe życie:
Breezer breezerem ale na widok Sl´a zawsze mieknie mi serce
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Czy przypadkiem ramka nie została odnowiona? Uchyliłbyś rąbka tajemnicy odnośnie przyszłych planów... Ciężko mi sobie wyobrazić inną koncepcję na ten rower od poprzedniej, która była nietuzinkowa
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
Wszystko w swoim czasie. Powoli, powolutku ☺️
ten amor nie pasuje, z żadnej strony, najlepszy był rower w oryginale, idealnie dobrane komponenty katalogowe i kolorystyczne, reszta to już . . ."podróbki"
Czy do tego Breezera ma być ten SharkFin?
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike
Tak. Ten Shark Fin ma iść do Breezera.
Jest na olx nówka ,ale drogo...Kupowalem juz od tego goscia ,cos mozna utargowac.
https://www.olx.pl/oferta/oslona-ramy-s ... nB8dE.html
https://www.olx.pl/oferta/oslona-ramy-s ... nB8dE.html
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike
Dzięki wielkie.
Cena to dla mnie zupełna abstrakcja - będę szukać dalej. Shark Fina mam używanego - nie jest to coś co muszę mieć od zaraz za wszelką cenę.
Cena to dla mnie zupełna abstrakcja - będę szukać dalej. Shark Fina mam używanego - nie jest to coś co muszę mieć od zaraz za wszelką cenę.
https://www.ebay.pl/itm/Vintage-Shimano ... rk:15:pf:0
nie chcesz pozbyć się tej paskudnej i nie pasującej SL'ki ?
nie chcesz pozbyć się tej paskudnej i nie pasującej SL'ki ?
Chętnie się wymienię za sharkfina albo talerz zupy (nie liczę na więcej niż żur*) ;)
*kto czytał stare ogłoszenia w Bike Action ten wie skąd to wzięte ;)
*kto czytał stare ogłoszenia w Bike Action ten wie skąd to wzięte ;)