...lepiej bym tego nie ujął...też o tym myślałemcardamon pisze:mam takie nieodparte wrażenie, że powinny być chociaż 2 kategorie na rower roku, bo jak można porównać rower składany i dopieszczany od zera i fart trafiony na allegro w idealnym stanie...
Woodlands 29-er cr-mo
Trek 750
ARCADIA 6000
Suntour XC Pro WTB w kartonach czeka na nowe życie
Trek 750
ARCADIA 6000
Suntour XC Pro WTB w kartonach czeka na nowe życie
no dobra ale oceniamy końcowy efekt, nieważne skąd i jak. stoi na kołach i ma ramę wiec rower jest! że ktoś złożył i się napocił to tym bardziej oddajcie głos, a może inni wolą kliknąć na wypasioną okazję kupioną za grosze. wybór należy do nas, więc oceńmy co nam się podoba :) a potem sobie skomentujemy dlaczego akurat oddaliśmy głos na ten, a nie na inny rower.
plusjedencardamon pisze:mam takie nieodparte wrażenie, że powinny być chociaż 2 kategorie na rower roku, bo jak można porównać rower składany i dopieszczany od zera i fart trafiony na allegro w idealnym stanie...
Lodzermensch
Właśnie dlatego część z was zagłosuje na "dopieszczony część po części..." i to z pewnością znajdzie odzwierciedlenie w ankiecie.cardamon pisze:mam takie nieodparte wrażenie, że powinny być chociaż 2 kategorie na rower roku, bo jak można porównać rower składany i dopieszczany od zera i fart trafiony na allegro w idealnym stanie...
Ja np mógłbym proponować podział "maszyny cieszące oko na ścianie, w salonie" i "jeżdżące". Każdy mógłby zaproponować jakiś podział, który tak na prawdę wynika z tego co kto lubi. Ale tu trzeba się trochę zastanowić i swoje ciągoty pokazać po prostu oddając głos.
Ja jestem bardzo szczęśliwy z tego powodu, że zasady na forum są ogólne i nie dyskryminują takiego lub innego podejścia! Dzięki.
jestem za. Najważniejszy jest efekt końcowy i za to sprzęt powinien być oceniany. Na zawodach wygrywa najlepszy a nie ten, który najwięcej trenował. W innym przypadku, kategori namnoży się mnóstwo, tyle samo ile rowerów zgłoszonych do konkursu.skolioza pisze:no nie... rower roku moze być tylko jeden!
Jedynie co to można by zrobić wyróżnienie za największy wkład pracy w dany rower na podstawie opisu. Ale to też mocno subiektywne...
Masz problem ze swoim staruszkiem?? Serdecznie zapraszam. www.bikeservice.com.pl
Profesjonalny serwis rowerów i amortyzatorów
Profesjonalny serwis rowerów i amortyzatorów
Chyba Yves zawarł w tym całe sedno, nie ma co dalej ciągnąć tematu. Moje dwa typy zostały już zgłoszone i powiem że będę miał nie lada problem na którego ostatecznie oddam swój głos.YvesMoi pisze:no dobra ale oceniamy końcowy efekt, nieważne skąd i jak. stoi na kołach i ma ramę wiec rower jest! że ktoś złożył i się napocił to tym bardziej oddajcie głos, a może inni wolą kliknąć na wypasioną okazję kupioną za grosze. wybór należy do nas, więc oceńmy co nam się podoba :) a potem sobie skomentujemy dlaczego akurat oddaliśmy głos na ten, a nie na inny rower.
ja nie będe miał problemu, zwyciezca jest w tym roku tylko jeden
ps. nie wierze, że obchodzi Was tylko efekt końcowy bez historii roweru, to takie płytkie
ps. nie wierze, że obchodzi Was tylko efekt końcowy bez historii roweru, to takie płytkie
Jeden weźmie pod uwagę wkład pracy a inny po prostu zagłosuje na najładniejszy rower jego zdaniem, nie widzę w tym nic płytkiego. Po prostu nie twórzmy zawiłych zasad. W każdym konkursie liczy się efekt finalny a porządna dokumentacja to dodatkowy atut. Jeśli będziemy się kierować tylko priorytetem włożonej pracy to oświadczam że w przyszłym roku rozpoczynam renowację Rometa Vulcanusa. 25 stron na forum, zrobię zdjęcie każdej wypolerowanej śrubki i powinienen wygrać konkurs w cuglach. Jeśli tylko taki znajdę, Vulcanusy wydają się być niezwykle rzadkie, nie często je widuję.
To powiedziawszy, kibicuję jednak rowerom z pewną historią, gdzie pokazana jest pasja tworzenia i kompletowania.
To powiedziawszy, kibicuję jednak rowerom z pewną historią, gdzie pokazana jest pasja tworzenia i kompletowania.
Ostatnio zmieniony 2012-12-24, 11:12 przez Radziej, łącznie zmieniany 1 raz.
Vulcanus? Owszem jest. 30 kg prawdziwego, solidnego MTB, rama na kształt Treka Y czy Marina Quake pospawana chyba z szyny kolejowej. Jest tak rzadki że nawet nie mogę znaleźć zdjęcia w necie aby pokazać polską myśl techniczną w dziedznie MTB końca lat 90.
Rzadko używany, stan bardzo dobry. Do roweru dołączona oryginalna instrukcja, oryginalna karta gwarancyjna i certyfikat.
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Do diabła, przegapiłem Ten był na wypasionym sprzęcie w dodatku, wersja luksusowa albo po upgrejdzie. Malowanie też rewelka.
a ja za rok z checia bym widzial obok konkursu na retro mtb
konkurs na "hybryde"mtb roku cos w stylu SHOW bike...dozwolone mieszanie stylu rocznika itp itd (oczywiscie max 2000rok)
konkurs na "hybryde"mtb roku cos w stylu SHOW bike...dozwolone mieszanie stylu rocznika itp itd (oczywiscie max 2000rok)
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
omg a ja takiego pociołem z 10lat temu , miałem też retro ramkę z historią , ramka po A.Szafraniec endorfina który to rower znalazł się na okładce bikeboard właśnie z Anią S.
po świętach będę się starał ją odzyskać
orientacyjny namiar już mam
po świętach będę się starał ją odzyskać
orientacyjny namiar już mam
ooo ! świetny pomysł :]marcin74 pisze:a ja za rok z checia bym widzial obok konkursu na retro mtb
Marcin - z założenia wszystko co max 2000 mieści się w kanonie retromtb może to być i misz masz zupełnie niespójny z epoką ramy
Cardamonie - każdy ma inne kryteria - dla mnie wklad pracy jest ważny, ale pozostaje tylko jednym z kryteriów Może zadecydować jeśli waham się między 2 kandydatami, ale nie przesądzi jeśli obok stoi bardziej spójna i dopieszczona maszyna, choćby dopiero co wyładowana z kartonu
Reasumując - rower roku będzie jeden, a każdy wybiera swojego faworyta wedle własnych przez nikogo nie narzuconych kryteriów
Cardamonie - każdy ma inne kryteria - dla mnie wklad pracy jest ważny, ale pozostaje tylko jednym z kryteriów Może zadecydować jeśli waham się między 2 kandydatami, ale nie przesądzi jeśli obok stoi bardziej spójna i dopieszczona maszyna, choćby dopiero co wyładowana z kartonu
Reasumując - rower roku będzie jeden, a każdy wybiera swojego faworyta wedle własnych przez nikogo nie narzuconych kryteriów
Jeśli można to zgłaszam GT (najstarszej córki) Aldka:
http://forum.retromtb.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0
Ostatnia odsłona była w 2012. A więc chyba rower spełnia kryteria.
http://forum.retromtb.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0
Ostatnia odsłona była w 2012. A więc chyba rower spełnia kryteria.
jacob pisze: Kuwahara Lion 91.
przed końcem roku pojawią się nowe zdjęcia z małymi zmianami.
dzisiejszy post z 15:03 możecie traktować jako akcje reklamową
http://forum.retromtb.pl/viewtopic.php?t=1973&start=90
Ostatnio zmieniony 2012-12-31, 13:23 przez jacob, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli dało by się Kuwę promować tym z poprzedniego posta to bym wolał - widać maziajki
jedyne całościowe, w pełni aktualne jest to:
https://lh5.googleusercontent.com/-EXbg ... IM3280.JPG
jedyne całościowe, w pełni aktualne jest to:
https://lh5.googleusercontent.com/-EXbg ... IM3280.JPG
wiesz, wrzucę które chcesz, ale zasadniczo wrzucam takie, na których cały rower widać (tak na wypadek jakby się leniom nie chciało w linki klikać do większej ilości materiałów)
Re: ROWER ROKU 2012 - konkurs
#59natomiast aby zgłosić czyjś rower musiał on być prezentowany w danym roku, stąd też moje zgłaszania GTki Aldkowej córki było z małym znakiem zapytania, pierwsza prezentacja 2011 ale ostateczna 2012.skolioza pisze: Pierwszy etap zgłaszania kandydatur daje Wam szansę zaproponowania SWOJEJ maszyny MTB
Jedyne kryteria jakie kandydat musi spełnić to: stanowić własność zgłaszającego w 2012r oraz pochodzić sprzed roku 2001
moje ciche założenie jest takie, że szef i regulamin się nie zmienią jeśli chodzi o zgłaszanie Kuwy za rok
Panowie, chodzi o zabawę - organizujemy sobie konkurs w swoim własnym gronie, w zasadzie bez ludzi z zewnątrz którzy tylko na ów konkurs mieliby wpaść, a i nie wygrywa się niewiadomoczego więc myślę że przez ten pryzmat "regulamin" będzie interpretowany - tj na korzyść kandydata