No Judy FSX pamiętam jak się wzdychało na sam widok w katalogu i przed ujrzaną dawno temu na giełdzie w jakimś Specu niemal klękałem przed nią:) A jak życie pokazało to ten widelec wcale wielką rewelacją jeśli chodzi o pracę i wnętrzności nie był. Ale takie wykonanie to chciałbym widzieć w dzisiejszych chińskich widelcach- to se ne wrati :-(
Ratujmy retro od śmierci na śmietniku!
Cannondale: Delta V '92 ; F700 '94 ; F700 '95 ' F700 '01 ' Super V Raven '01 ; Jekyll '03. Trek 950 Singletrack '95 Diamondback Ascent '89. Forfiter '96 Giant XTC NRS Team '01 Marin B17 FRS in progress

Cięży, droższy, mniej sztywny niż Judy SL a do tego pękający.
Ślizgi nie pasowały od innych Judyt. Ładny, ale nadaje się tylko na półkę.
Wnętrze dokładnie takie samo jak w Judy SL

Ten ze zdjęcia trochę jarmarczny ;)
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

tych "ładnych" cześci starczy do skompletowania tylko przodu Race Line D, z tyłu będzie V-ka chyba bo druga klamka i zaciski mało że są wyblakłe to jeszcze nieźle sponiewierane, płyn się chyba na nie wylał... :-(

Obrazek

Obrazek

sprawe mam do magurowców, szukałem po sieci instrukcji montażu po polsku i nic :-( to może ktoś ma dostęp do jakiejś łopatologicznej wersji po angielsku ? nie chodzi mi o odpowietrzanie ale montaż, mam pełno śrubek, podkładek dziwnych i nie wiem co z czym pożenić :lol:

Tutaj masz instrukcję w obrazkach:
http://www.birota.ru/manuals/magura/rim ... manual.pdf
Widzę że musisz podłączyć przewód więc przygotuj ostry nóż. Nie wiem jak to po polsku nazwać "oliwki"? musisz mieć nowe, nie da się ich ponownie użyć więc lepiej przytnij kable na odpowiedni wymiar.
Bardzo ładny zestaw BTW 8-) Lepiej jak dasz na tył też, to nic że sponiewierane i tak będzie lepiej niż taki misz masz w V-kami IMO.

powolutku... zakładałem, że siodło będzie nowe, ale trafiło sie takie, wymieniłem plastiki pod kolor sterów, manetek i fps'a od roox'a, niestety rocznik 2002, chociaż z tego co pamiętam to one były dość długo produkowane przed i po tej dacie, tak czy siak płakać nie bede bo mi do 4 liter pasuje 8-)

Obrazek

Ładnie ładnie. Ciekawym efektu końcowego. A jak się z mostkiem skończyło?
Cannondale: Delta V '92 ; F700 '94 ; F700 '95 ' F700 '01 ' Super V Raven '01 ; Jekyll '03. Trek 950 Singletrack '95 Diamondback Ascent '89. Forfiter '96 Giant XTC NRS Team '01 Marin B17 FRS in progress

wstyd przyznać, chciałbym o tym fakcie zapomnieć ;-) gapiłem sie od paru miesięcy na aukcje pomarańczowego nos'a rooxa na ebay.co.uk, a jak sie zdecydowałem zamówić przez kumpla, który tam siedzi to sie okazało, że 2 dni wcześciej ktoś kupił drugą ostatnią z dwóch sztuk które były i DUPA :cry: ale spoko, bedzie albo srebrny Roox taki jak tu: http://retromtb.pl/pdf/roox96.pdf albo pomarańczowy Danny's tylko, że jego będe musiał troszke podmalować bo jest bardzo zmęczony :lol:

Pokazałbyś jak z Bomberem się wszystko zgrywa ;-) W ogóle Bomber jest dalej przy tym rowerze brany pod uwagę?
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

Skeevo prosił o foty więc dostanie... 8-)

Ogólnie wygląda to tak:
Obrazek

Jak widać mam do przymiarki 2 mostki, Kore 90mm (nowy) i Roox 120mm (lakier w kiepskim stanie, czego nie widać), za jakiś czas trafi do mnie też nowy Roox srebrny chyba 100mm
Obrazek

Korba bedzie wyszkiełkowana + nowa grawerka laserem logo RF + blat XT i chainring
Obrazek

Dla przypomnienia jak wyglądało zestawienie Roox + Kore
Obrazek

Jeżeli chodzi o moje przemyślenia to:

- jeżeli będzie to rower 1x8 to mostek Rooxa 120mm robi dziwną geometrie, wiec pewnie wstawie Kore, zresztą \Kore wydaje sie być solidniejszy i ma chwyt na kiere na 3 śruby, a Danny's Stem jest typowo do XC przynajmniej jeżeli chodzi o te roczniki Rooxa, do DH i FR był wtedy Danny Junior( tak wiem dałem dupy i nie kupiłem pomarańczowego Juniora a mogłem :-P )
- jeżeli zostawie mostek Rooxa to zmienie tego ze zdjęć Bombera Z1 130mm na całego pomarańczowego Z1 100mm, to sie wiąże też ze zmniejszeniem skoku tyłu ze ok.100mm na ok.75mm, kięta kiera w takim zestawieniu będzie wyglądać komicznie wiec pójdzie out, napęd byłby wtedy 2x8 lub 3x8
- pewnie ktoś sie przyczepi do hebli i klamek, na razie zostaje xtr BR-M951 + BL-M950 na tył i Race Line D z przodu, bo takie mam w b.dobrym stanie/nowe, a syfu zakładać nie chce, z czasem może coś sie trafi co kompletu albo xtr albo magury,

piszta, besztajcie mnie za dziwne pomysły i herezje, licze na Was :lol:

same wycinki.... wszystkiego trzeba sie domyslac :lol: :lol: :lol:
ile mamy czekac na rower ;-)
rower bedzie stal czy do katowania :-?

a tak na powaznie choc moze malo merytorycznie czysto i schludnie...osobiscie tak lubie
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

Nie mam pytań! :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

Roox pomarańczowy odpada, robi dziwną geo i pewnie tak samo dziwnie się jeździć będzie. Szczerze to dałbym to kore ale i może mnie zaraz inni zjedzą wyszkiełkował bombera :lol:
Napęd 1x8 i śliczna retro dualówka będzie z tego :) Korba RF którą masz, do tego napinacz a na tył dura ace i takowa kaseta.

No i nie wiem czemu się upierasz na obręczówki, ja bym tam tarcze zapodał, gustav, hope.

skolioza pisze:LTS z długim mostkiem? nie, choć kolorystycznie idealnie się zgrywa
W TWR powinna leżec jeszcze korba RooXa w takim pomarańczu, a może i jakiś mostek by mieli? sporo tam leżaków...
Jak to w polsze=- leżom bo kosztujom ;-)

No ładnie do choinki jeszcze daleko a tu już prezenty rozdane:) Przyjdzie gwiazdor z rózgą teraz zobaczycie ;-)

Ale póki co pochwal się zabawkami :-P

Świetnie się zapowiada -chyba najbaczniej obecnie śledzony rower przezemnie :)
Roox kolorystycznie fajny ,ale długościowo nie -zdecydowanie dałbym kore ,a w przyszłości jak sie trafi krótki pomarańczowy roox ,to możesz se podmienić.

Zostałbym przy wersji 130 z1 -wiadomo ,że ostatecznie wszystko zależy od kolarza i jego umiejętności ,ale jeśli to rower w góry ,to to 130mm zdecydowanie się przyda.

Ostatecznie bardzo ciekaw jestem ostatecznych efektów liftingu korby i tej grawery zwłaszcza -jakieś makro foto poprosze jak już będzie.

Przy okazji kółka -jakie będą ? Piasty ck? Albo może komplet dt hugi(/hayes) srebrnych ,na obrączkach 521d :> ...albo najstarsze deemax :-D

Natomiast hamulce -stare tarczowe hope myśle ,że dały by rade
hę?

dzwoniłem to TWR, korbe mają na pewno, wiec jest duże prawdopodobieństwo, że sie tu pojawi ;-) mostków szukają i mają oddzwonić jeszcze dziś

Kosci26: napinacz Rooxa leży na ebayu brytyjskim ale cena troche boli ;)

Rurokura:
- zdjęcia po szkiełkowaniu i grawerce korby będą na bank
- koła będą na piastach srebrnych coda 900 tych od DT zamawianych na forum, na początku chciałem cytrynowe maviki x517 dać, ale ja waże 85kg i zrobiłbym z nich demolkę, D512 trudno dostać niestety...
- tarcze mówicie... hmmm ;)

Dawaj tarcze, nie szczyp się. I Deemaxy żółte, będzie miód.

Teoretycznie 27T ale wydaje mi się że da radę. Dawaj 7700, mam taką, jak będę w domu mogę sprawdzić organoleptycznie jak to z 30 by było bo ja mam 28 i działą pięknie

wziąłem od Corrado tą kasete ixteera 8s 11-30t wiec już zostanie, też nie chce tym rowerem tylko dusić w dół, wiec 30t mi sie przyda, najwyżej wsadze jakiegoś szaraka z długim wózkiem i tyle :->