Witam serdecznie. Zainspirowany wieloma projektami, postanowiłem opisać także swój.
Może nie do końca wam się spodoba, ponieważ z założenia ma być to połączenie retro części i wyglądu z nowoczesnością i komfortem. Skąd taki pomysł? Rower będzie robił bardzo duże przebiegi po Krakowie więc potrzebuje czegoś niezawodnego.
A więc wygląda to na razie w ten sposób
http://imageshack.us/photo/my-images/38/rower3rm.jpg/
Rama wykonana przez Rychtarskiego, z rurek Dedacciai Zero Uno. Wypiaskowana i pomalowana na czarny mat. Zostanie obklejona jedynie jedną naklejką, na dolnej rurze przedniego trójkąta. Będzie to napis Rychtarski (projekt już na ukończeniu).
Koła to całkiem nowe komponenty i z retro nie mają nic wspólnego. Mavic CXP 33, piasty torowe Miche primato fix/free. Szprychy ze względu na moją wagę i sentyment - DT Champion. Opony Continental Ultra Sport.
Co jest a nie widać tego na zdjęciach:
- Korby Campagnolo Strada 170. Wersja na 3 blaty, więc sa wywiercone dziurki w ramionach. Trochę średnio mi to odpowiada, ale korba jest świetnie zachowana, więc jakoś to przeboleje.
- Stery Shimano Dura Ace
- Siodełko San Marco Blaze obite mysim zamszem
- Kierownica riser aluminiowa
Co zostało do kupienia, co poszukuję i jeśli ktoś ma to bardzo proszę o kontakt:
- Sztyca 26.4 o długości co najmniej 30 cm
- Mostek a-head w stylu fajki, jeśli wiecie o co mi chodzi i ujemnym kącie
- Suport lub sama oś Campagnolo pasujące do korby o długości 111 i włoskim gwincie
Wraz z postępem prac nad rowerem będę uzupełniał opis i zdjęcia.
Liczę na opinie i sugestie.
Rychtarski by Oskar
#1Ostatnio zmieniony 2012-10-26, 19:23 przez OskarKabat, łącznie zmieniany 1 raz.