kaczko pisze:
beret pisze:
Radziej pisze:Włosi to mistrzowie stylu i proporcji, mają absolutnego fisia na tym punkcie.
widziałeś to? colnago ottanta.po tej akcji włosi zostali dla mnie mistrzami cygaństwa i bezguścia.
gadanie, ale pewnie niejeden chciałby takiego bejka mieć.
To jest jeszcze do przyjęcia, nawet spoko jak na mój cygański gust. Przynajmniej jakieś jest. Widziałem gorszy paździerz pod szyldem Colnago czy Pinarello. Wystarczy przejrzeć oferty sklepów. Carbon z Chin w najgorszym wydaniu. Paskudztwo. No dobra, byli mistrzami stylu, przynajmniej w kwestii rowerów.

jacob pisze: Nawet w wyjątkowym (osprzętowo) projekcie prostota jest na miejscu.

jakim projekcie ???
to jest rower...ISTOTA Z KRWI I KOSCI ;-)

co do Colnago....nawet jakby go w fabryce wysmarowali gownem to i tak na calym swiecie znalazloby sie wielu chetnych,a gdyby do tego seria byla krotka ,to wszystkich dysponujacych duuuza gotowka zachecilbym do kupna bo to pewna lokata na przyszlosc......bez ryzyka jak w AMBER GOLD :lol: :lol:

a tu modolo w 1994 lub 95 ????
sadzac po minie to chyba po ...wyscigu
Obrazek

a Bartka Sobola(po prawej)towarzysze z Wroclawia pamietacie ????
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

marcin74 pisze:

co do Colnago....nawet jakby go w fabryce wysmarowali gownem to i tak na calym swiecie znalazloby sie wielu chetnych,a gdyby do tego seria byla krotka ,to wszystkich dysponujacych duuuza gotowka zachecilbym do kupna bo to pewna lokata na przyszlosc......bez ryzyka jak w AMBER GOLD :lol: :lol:

a tu modolo w 1994 lub 95 ????
sadzac po minie to chyba po ...wyscigu
Dlatego i też bez mrugnięcia okiem i z pocałowaniem ręki kupiłbym te C59 Ottanta gdybym tylko miał 12 tysięcy funciaków pod ręką. Mniejsze ryzyko i większy zysk niż trzymać w banku. Pewnie rozeszły się jak świerze bułeczki jeszcze zanim trafiły do sklepu. Lepiej zacznę odkładać kasę na 100 rocznicę Colnago :-D

Faktycznie na zadowolonego mi nie wyglądasz :-) Fajne stery tam wypatrzyłem. A swoją drogą nie wiedziałem że Hercules i Modolo to były te same ramy.

A nie odpowiedziałeś mi na jedno pytanie czy te czerwone siodło które masz to Ferrari?

Radziej pisze:Fajne stery tam wypatrzyłem
stery mavica faktycznie dosc egzotyczny towar jak na tamte czasy
kupione razem z rama i widelcem(moj pierwszy amortyzowany)u znanego wszystkim lodzkim cyklista niezyjacego juz Andrzeja Kaluzki.....co ciekawe dostalem wszystko na tzw krzywy ryj.....splacalem to caly rok :cry: :cry: :cry: ale bylo warto....z tego co pamietam byl pierwszym oficjalnym dystrybutorem campagnolo na Polske mial w domu kolarski pewex pachnialo zachodem juz na ulicy ;-) ale coz wiekszosc rzeczy mozna bylo tylko podotykac i nic wiecej :cry: :cry: ale co sie czlowiek napatrzyl to jego :-D :-D

a siodelko to faktycznie selle italia novus -ferrari
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

rudzka rudzka... :-D :-D
tyle sie tam kiedys dzialo....puchary polski nawet robili,a teraz podobno jakas kawiarnia czy cos w tym stylu :cry: dawno dawno tam nie bylem

to tez rudzka gora rok 1992 moj drugi wyscig na mtb
i DIAMOND BACK
Obrazek
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

Obrazek

Ferremi Squirrel
reczna wloska robota,ktora jakims cudem trafila na allegro(szczerze mowiac to "cudownego pierwiastka bylo tam malo :oops: )trafila do polski w bardzo zlym stanie
szczescie w nieszczesciu te 1700 gram zlomu wypatrzyl Darek-Ulzhan i przywrocil do stanu UZYWALNOSCI
druga czesc historii zaczyna sie u mnie
wraz z Himmayer` postanowilismy zrobic wszystko co mozliwe by przywrocic jej dawny blask
zaczelo sie od wertowania na necie :

http://loslobos06.blogspot.se/2009/01/f ... irrel.html

Obrazek

A to efekty pracy MISTRZA Himayera

Obrazek

Obrazek
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

Obrazek

dwa nosy do kolekcji ;-)
swoja droga kto by pomyslal,ze to sie tak skonczy....a raczej zacznie :lol: :lol:
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

Jakoś koło lipca byłem na Rudzkiej. Ale tam się wogóle jeździć rowerem nie da. Chyba, że rowerem również nazywamy jakieś monstra z amorami po 15cm skoku z przodu i z tyłu i oponami od traktora. Ja na swoim sztywnym specu nie czułem się tam komfortowo. Nie wiem czy tam jakieś zawody sie jeszcze odbywają, chyba tylko jakiś downhill. Pamiętam, że właśnie na początku lat 90, spokojnie można było ta górę ogarnąć na jubilacie.
Piękna ramka.

Radziej pisze:Woofff 8-) Czyli co, przekładka będzie?
:roll: :roll: :roll:
w srode z Himayer´m zaczynamy zabawe w rozbieranie :lol: :lol: :lol:
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

3 tygodnie roboty i........stery skrecone :lol: :lol:

Obrazek

sztyce w tym czasie tez przykrecilem :oops:

Obrazek

czasu zabraklo na regulacje hamulcow......w koncu w 3 tygodnie nie da sie skrecic roweru ;-)

Obrazek

a to zdjatko poprostu mi sie podoba

Obrazek

i to tez......kto wie moze nastepne bedzie na 32 szprychy,a moze 28 :roll:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2012-11-03, 18:42 przez marcin74, łącznie zmieniany 2 razy.
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

Mag 20 pod kolor, ja cię sunę, ale się sprzęt szykuje... A w sumie to czemu nie Marzok? Miało być 100% italy czy coś źle kojarzę? W każdym razie wygląda super, nie mogę się doczekać całości.
Allegro, Alpinestars, Breezer, Corratec, Kuwahara, Rocky Mountain.

Obrazek

elziomallo pisze:Mag 20 pod kolor, ja cię sunę, ale się sprzęt szykuje... A w sumie to czemu nie Marzok? Miało być 100% italy czy coś źle kojarzę? W każdym razie wygląda super, nie mogę się doczekać całości.

21....rocznik94 ;-)
Marcok 700 mi nie pasowal :-? ....za nowy...moze kiedys cos starszego w LADNYM stanie upoluje .....to sie przymierzy(na razie zostaje RS)
a tak to trzeba jakas historie do sytuacji dopasowac.....np wyjatek potwierdza regule :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

No to żeś Pan zaszalał 8-) Daj fotki w całości proszę.

Gratulacje!!!
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

Skeevo pisze:Daj fotki w całości proszę.
furaczek jest bez korb :cry: :cry:
poluje na bb dedykowany do tycch korb z wloskim gwintem i.................i nic
na reszte fotek trzeba bedzie czekac ;-) aaaaaaaaaaa i lancucha tez nadal nie mam i linek do przezutek i itd,itd :cry: :cry:
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

marcin74 pisze: 21....rocznik94 ;-)
Że 21 to się zgadza, ale że rocznik 94 to już nie bardzo. W tym roczniku był inny regulator tłumienia. Twój jest starszy - 1993 (pierwszy rok wersji 21). Korona w 1994 też była trochę inna.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

marcin74 pisze:
Skeevo pisze:Daj fotki w całości proszę.
furaczek jest bez korb :cry: :cry:
poluje na bb dedykowany do tycch korb z wloskim gwintem i.................i nic
na reszte fotek trzeba bedzie czekac ;-) aaaaaaaaaaa i lancucha tez nadal nie mam i linek do przezutek i itd,itd :cry: :cry:

Z czasem pewno wszystko się trafi gdzieś na aukcjach lub tutaj :-) A mam jeszcze jedno pytanko. To rower do jazdy czy będzie cieszył wyłącznie oko? Mnie jak coś fajnego wychodzi to potem mi szkoda jeździć i mam zawsze dylematy :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900

focker pisze:Że 21 to się zgadza, ale że rocznik 94 to już nie bardzo. W tym roczniku był inny regulator tłumienia. Twój jest starszy - 1993 (pierwszy rok wersji 21). Korona w 1994 też była trochę inna.
przeczuwalem.......ze bedziesz mial robote :lol: :lol:
dzieki za sprostowanie ;-)

Grzesiek ..........zgadnij z jakiego roweru go moglem wydlubac ?????
Ostatnio zmieniony 2012-11-03, 21:45 przez marcin74, łącznie zmieniany 1 raz.
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

Skeevo pisze:Z czasem pewno wszystko się trafi gdzieś na aukcjach lub tutaj A mam jeszcze jedno pytanko. To rower do jazdy czy będzie cieszył wyłącznie oko? Mnie jak coś fajnego wychodzi to potem mi szkoda jeździć i mam zawsze dylematy
tego to faktycznie bedzie mi szkoda ....zmieszac z blotem :roll:
ma cieszyc oko.....no ale najpierw musi powstac ,a wcale sie nie zapowiada ze to szybko nastapi....na cale szczescie :lol: :lol: :lol:
a co do jazdy to cholera od kiedy trafilem na forum prawie zupelnie przestalem jezdzic :oops: :oops: .. zonka mowi ,ze mnie cos opetalo z tym Retro mtb :lol: :lol: i to niestety prawda
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

marcin74 pisze:
Skeevo pisze:Z czasem pewno wszystko się trafi gdzieś na aukcjach lub tutaj A mam jeszcze jedno pytanko. To rower do jazdy czy będzie cieszył wyłącznie oko? Mnie jak coś fajnego wychodzi to potem mi szkoda jeździć i mam zawsze dylematy
ma cieszyc oko.....no ale najpierw musi powstac ,a wcale sie nie zapowiada ze to szybko nastapi....na cale szczescie :lol: :lol: :lol:
a co do jazdy to cholera od kiedy trafilem na forum prawie zupelnie przestalem jezdzic :oops: :oops: .. zonka mowi ,ze mnie cos opetalo z tym Retro mtb :lol: :lol: i to niestety prawda
Ja dużo w tym roku jeździłem ale nie mam roweru, którego by mi nie było szkoda :-) Trzeba coś w końcu do tyraczki złożyć ale jak zacznę składać to pewno skończy się jak zawsze :-) czyli dalej nie będzie na czym jeździć ;-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900

Skeevo pisze:
marcin74 pisze:
Ja dużo w tym roku jeździłem ale nie mam roweru, którego by mi nie było szkoda :-) Trzeba coś w końcu do tyraczki złożyć ale jak zacznę składać to pewno skończy się jak zawsze :-) czyli dalej nie będzie na czym jeździć ;-)
Marcin kurde... Ja też :D Wiecej czasu przy dłubaniu spędziłem niż na jeździe ale w następnym sezonie planuje atak na maratony. Nawet na siłowinie się zapisałem żeby w zimie formę trzymać. :D

A co do tyrania... Ja mam inna filozofię. Rower w domu ma stać ładny, czysty itd ale gdy wyjeżdżam na trasę ma być na max esploatowany.Znaczy tak żeby mi pomagał a nie ograniczał... Dlatego Marcinie takiej maszyny jak Twoja nie wyciągnął bym z pokoju ( u mnie wisiałby na ścianie :D) ew jeździłbym nim "na korty".

Skeevo a Ty przypadkiem Krossa nie masz ? :D

pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996