Cześć! Jestem Dawid. Jak w tytule, pochodzę z okolic beskidu niskiego. W roku akadem. jednak wiecej czasu spędzam w Krk. Retro-mania ogarniała mnie już od jakiegoś czasu, jednak z powodu braku środków rozwijała sie powoli i raczej teoretycznie.
Zacznę od początku. Rower towarzyszy mi od 4 roku życia, gdy zacząłem jeździć na 2 kołach. Najpierw jakiś Reksio ze wstążkami, potem piękny, bordowy BMX od cioci z Ameryki;) Na komunie dostałem bordowo-czarnego Granda, 21 przełożeń (to wtedy dla mnie liczyło się najbardziej;) i żeby hamował na ostro ). To nic, że był za wielki i już tego samego dnia na nim wyrżnąłem.
Potem był wiek gimnazjum i zainteresowanie rowerami troche spadło, choć troche zaniedbany Grand dalej służył jako rower do sklepu i na boisko, aż umarł w liceum śmiercią naturalną (zwykła stal hi-ten).
Aż w końcu na studniach, nie chcąc jeździć MPKiem, kupiłem okazyjnie używaną Univegę, strzał w 10. Oryginalnie cała na Exage 300lx, Rama Cr-Mo Tange, brązowa. Bez żadnych modyfikacji służyła mi ponad 3 lata i pojeździłaby na pewno wiele dłużej, ale dopadła mnie chęć posiadania czegoś lepszego niż Exage i kompletowałem powoli STX RC. Jak sie zaczęło kupować, majstrować, czyścić, naprawiać, tak się okazało, że mam już dwie ramy, kilka kółek i osprzętu a żadnego roweru. Trwało to dość długo ale udało sie coś złożyć. Niżej zdj
PS. Wydaje mi się, że przynajmniej jeden z użytkowników powinien kojarzyć tę ramę. ( mam nadzieję że nie jest rozczarowany;))
Pozdr
American Classic to klasyka, moze być , trzymasz pion ...
a masz wolne pokoje w Beskidach na noclegi ??
a masz wolne pokoje w Beskidach na noclegi ??
Teraz to on ma pokój w akademiku
Coś Ty tam za sztycę zatknął, hę? Jak na ramie masz namówiła ritchey, to jaka ma być sztyca?
Wstydź się
Witaj
Fajny masz rowerek, sprzedasz butelki z pokoju, to sobie tę sztycę i inne rzeczy nakupisz.
Coś Ty tam za sztycę zatknął, hę? Jak na ramie masz namówiła ritchey, to jaka ma być sztyca?
Wstydź się
Witaj
Fajny masz rowerek, sprzedasz butelki z pokoju, to sobie tę sztycę i inne rzeczy nakupisz.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
No faktycznie na komponenty Ritcheya troche brakło, ale kkiedys dokompletuje, pewnie po juwenaliach, wtedy mozna sie dorobic na aluminium
A propos pokoi to ewentualnie mogę swoj odstąpić jak mnie nie bedzie albo kogos polecic:)
A propos pokoi to ewentualnie mogę swoj odstąpić jak mnie nie bedzie albo kogos polecic:)
Witam.
w sumie szukałem ostatnio jakiejś ramy ze znaczkiem AE ale niestety nie znalazłem :(
Twoja jest naprawdę ciekawa tylko kole w oczy mostek, sztyca no i chyba koła bo to jakieś nowe.
Reszta osprzętu super !
Z ciekawości spytam co studiujesz?
pozdrawiam
xMekpx
w sumie szukałem ostatnio jakiejś ramy ze znaczkiem AE ale niestety nie znalazłem :(
Twoja jest naprawdę ciekawa tylko kole w oczy mostek, sztyca no i chyba koła bo to jakieś nowe.
Reszta osprzętu super !
Z ciekawości spytam co studiujesz?
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Koła założyłem na zimę bo mam do niego retro Rigidy na DeoreLX, ale jakoś szkoda mi sie ich zrobiło na jesień i zime do miasta.
No pewnie powoli bede wymieniał, zeby było zgodnie z napisem na ramie;)
dobra, pochwale sie studiami - Technologia Chem.-
No pewnie powoli bede wymieniał, zeby było zgodnie z napisem na ramie;)
dobra, pochwale sie studiami - Technologia Chem.-
Wiem, ze to nie miejsce zeby chwalic sie swoimi rowerami ale dorzuce jeszcze zdj Univegi o której pisałem w pierwszym poscie, gdyż jezdzi juz ze mna 4 lata. Natomiast AE dopiero od wakacji.
Na zdj widać rownież tylne kolo rigidy i z przodu mavic 217, rower juz po wakacyjnych modyfikacjach.
Lepsze zdj po weekendzie w innym dziale;)
Pozdr
Nie wiem czy corrrado1111 zagladał w ten watek, ale jak sie nie myle to od niego ta rama AE.
Na zdj widać rownież tylne kolo rigidy i z przodu mavic 217, rower juz po wakacyjnych modyfikacjach.
Lepsze zdj po weekendzie w innym dziale;)
Pozdr
Nie wiem czy corrrado1111 zagladał w ten watek, ale jak sie nie myle to od niego ta rama AE.
Witaj kolego! AE super maszyna, lekkie zmiany się po juwenaliach zrobi i będzie git. Co do tych braków w środkach to się nie przejmuj bo u nas większość cierpi z tego powodu i każdy w miarę możliwości rzeźbi. Kasy zawsze jest za mało na potrzeby Za dużo fajnych rzeczy ludzie naprodukowali Ważne aby efekt pracy, nawet mozolnej był wsparty zamiłowaniem
Pozdrowienia!
Skeevo
Pozdrowienia!
Skeevo
Ostatnio zmieniony 2012-10-03, 22:06 przez Skeevo, łącznie zmieniany 1 raz.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
dpiko, to się po sąsiedzku musieliśmy mijać na PK (Lądówka) :] A teraz będziemy się mijać na AGH :P Wypatruj brzydkiej niebieskiej Univegi FS :P